שהלינוקס עולה

cmaand

New member
שהלינוקס עולה

זה עולה ב GNOME שמוגדר לו משתמש ברירת מחדל roi שלא מבקש סיסמא.. הוא ישר נכנס לניק הזה בצורה הגראפית כשהלינוקס עולה וזה עולה.. הוא נותן לי הודעת Warning GDM is not running please ask your admisitator to start it ואז אני לוחץ OK ויש רק את הרקע הכחול אין שום דבר אחר... יש רק דבר אחד לעשות (בכל אופן ממה שידוע לי) וזה ctrl alt f1 וזה מגיע למצב "דוס" כזה.. ובזה אני לא יודע כל כך להשתמש מה עושים? נ.ב - יש אפשרות אולי להתקין דרך המצב דוס הזה KDE... ולקבוע שהוא יהיה הברירת מחדל שהמחשב עולה ולא ה GNOME ואולי זה יפטור את הבעיה וגם שניק אחר.. דוגמא ali יעלה ראשון ולא roi בתודה cmand.

תמר,

New member
ניסיון

יש איזו דרך להגדיר את זה בקבצי הגדרה, הבעיה היא שאני לא זוכרת בדיוק באילו קבצים מדובר. נסה לעשות את הפעולות הבאות: א. לעבור ל-console (עם Ctrl+alt+f1) ב. לבצע login כ-root ג. להריץ את הפקודה cat /etc/sysconfig/desktop (הפקודה מראה את תכולת הקובץ desktop) ד. אם הפלט הוא gdm, נסה לערוך את הקובץ בעזרת pico כך: pico /etc/sysconfig/desktop ולשנות את השורה שם ל-kdm (אם אין לך Pico, נסה להשתמש ב-emacs או ב-vi) ה. כעת צריך להריץ את ה-X שוב, בעזרת הפקודה init -q, או killall X. אם הקובץ הנ"ל לא נמצא, יכול להיות שמדובר בקובץ אחר. בצע שלבים א ו-ב, והרץ את הפקודה init 3, ואז startkde. זה אמור להריץ לך kde בתור מנהל המערכת. נסה לחפש שם כלים להגדרת החלונות באחד התפריטים, וחפש משהו שיתאים להגדרת מנהל החלונות. נראה לי שיש שם גם תפריט שמאפשר לך לבחור איזה מנהל חלונות אתה רוצה, משהו עם switch desktop או משהו כזה. לאחר שמצאת את הפעולה הנכונה וביצעת אותה, בצע יציאה מסודרת (logoff) והרץ ב-console את הפקודה init 5. אני מקווה שזה יעזור. אני מאוד אשמח אם אנשים שמריצים X יוכלו לעזור לך, כי אני כבר מזמן לא עבדתי על X.

voguemaster

New member
למה לא עובדת ב-X ?

ד"א, מישהו יודע את תהליך האתחול של כל ה-DESKTOP ? כלומר, יש כ"כ הרבה קבצים שמעורבים בתהליך. הרי באופן כללי אם אנחנו ב-CONSOLE אז לאתחל את X צריך ע"י STARTX. מצד שני יש את KDESTART וכד´, ויש את XINIT וכד´. ומי מריץ את מנהל החלונות ? כל התהליך לא לגמרי ברור. מי מריץ מה, באיזה סדר ואיזה קבצים קובעים איזה SESSION זה וכל מיני פרטים אחרים על מנהל החלונות וכו´. מישהו מכיר איזשהו אתר או מאמר בנושא ? אלי

יש כמה תהליכים.

יש הבדל בין הקבצים אשר נכנסים לעבודה כאשר אתה כותב startx לבין מצב init 5 , כלומר כל פעם מורצת שרשרת תהליכים אחרת. תבדיל בין kde ו gnome וכל שאר המעטפות הגרפיות לבין ה X עצמו. לגביי אתרים , יש את האתר של XFree , יש אתרים של KDE ו GNOME , אמור להיות תיעוד טוב באתר של suse , יש אתר של הפרוייקט שהתחיל את הנושא של X - הפרוייקט קרוי אתנה ונולד ב mit . בקיצור שפע של חומר - חפש בגוגל.

למעלה