שהתחלתי עם התקפי החרדות

דולידול

New member
שהתחלתי עם התקפי החרדות

לפני 10 שנים בערך, אז היו לי תופעות של קדם חרדה, סחרחורות קטנות כאלה כאילו איבוד שיווי המשקל לכמה שניות או תחושה שהאדמה זזה לי מתחת לרגלים לכמה שניות וזה היה הסימן שלי שעוד מעט יגיע ההתעלפות אז תמיד אחרי כמה זמן הייתי מתעלפת ממש איבוד הכרה, תארו לכם בעבודה זה קרה בבית מלון בארוחת הבוקר עם כל האורחים ובעוד כמה מקומות לא נעימים. שלמדתי להכיר את הסימנים האלה של הקדם חרדה הייתי רצה לשירותיים או נעלמת מהמקום כדי מקסימום להתעלף במקום שאף אחד לא יראה או שהייתי מנסה להרגיע את עצמי לבד. פתאום עכשיו אחרי כל כך הרבה שנים שזה לא קרה, זה הגיע אותם הסימנים, ואני ממש מפחדת שלא אתעלף פתאום באיזה מקום, נכנסתי ללחץ מי זה. למה? למה זה בא פתאום? אני לא מה שהייתי לפני 10 שנים.

דולי../images/Emo142.gif../images/Emo142.gif../images/Emo142.gif

את לא מי שהיית לפני 10 שנים, את ב-10 שנים בוגרת יותר וחכמה יותר, יש לך היום את הכלים שלא היו לך בעבר, זיכרי זאת!!!! ראשית את יודעת שגם אם יקרה והעילפון יגיע.. למרות הקושי יוצאים מזה. שנית יש לך את כל הסימנים כך שאת יכולה לתרגל, כשאת בבית, במקום מוכר ורגוע, את ההתקפות ואת דרכי ההתמודדות איתם, כמה שתתרגלי יותר כך השליטה תתחזק. ואל תשכחי, את לא לבד

../images/Emo15.gif

את לא אותו אדם אבל עדיין יש תקופות של מתחים ולחצים. השוני הוא בדרך ההתמודדות איתם שהתפתח עם השנים וביחס שלך אל תחושת העלפון. אולי למדת שלא מחוייב במציאות שאכן תתעלפי גם אם את מרגישה מסוחררת. אולי למדת להיות פחות חרדה מהאפשרות שכן תתעלפי, כי זה לא נעים אבל גם לא סוף העולם. ואולי למדת להרפות את הגוף, לנשום נשימות עמוקות, מהבטן ולהוציא את האוויר לאט... נשימות יכולות לשנות את המסר שהמח מקבל לגבי קיומו של מצב חרום ולעצור התפתחות של תגובת חרום ותחושת מצוקה. מה למדת דולידול בעשר שנים שיכול לעזור לך?

למעלה