שהת בבוקר

Rון

New member
שהת בבוקר

אזור חיפה נהריה טיול רגוע מתחילים+ מי שרוצה להצטרף , אנחנו 2 אנשים. פרטים במסרים. במתכון : נהריה -> מונפורד -> מעונה -> נחל געתון -> חזרה הביתה. או משהוא אחר ניראה כבר. יציאה 8-9 בבוקר בזולה וקפה.

alonaski

New member
נשמע אחלה!!! ../images/Emo45.gif רק שים לב:

א. אומרים שהחורף עומד להכנס מחר לתוקפו...
הוא יגיע ממערב ובצפון הארץ! אומרים - החל משעות הצהריים... קח את זה בחשבון! ב. זה מונפורט! לא "מונפורד"!
והפירוש מצרפתית: מונט = הר פורט = חזק! (כמו אקמול ואקמול פורטה = חזק יותר!
) בערבית אגב, ההר והמבצר נקראו: "קלעת קוריין" (בגלל ההר המקורנן...) הצבלנים מהמסדר הטבטוני (הגרמני) שגרו שם תקופה לא ארוכה... קראו לו בגרמנית: שטרקנברג! (ופה הגרמנית שלי חלשה שלא כמו הצרפתית שנבחנתי עליה בעברי ב 5 יחידות...
אבל לדעתי הפירוש הוא: "המצודה החזקה" או "ההר החזק"! אבל הכי טוב לשאול את נציגנו החצי-גרמני בשטוטגארט = רמי לשם!
) ואלה היו 60 שניות על... .... .... ....
מה היה לנו שם?...
... ... ....

רמי לשם

New member
לא בשטוטגרט אבל בכל זאת

על רגל אחת: Berg=הר. Burg=מצודה, מבצר. Stark (מבטאים שטארק כמו שטקר) = קשה, חזק, נוקשה. Starken= הכי חזק. בקיצור, זה התרגום יהיה "ההר הכי חזק"

איתי נ

New member
../images/Emo32.gif ואגב פוֹרד או פוּרט

באנגלית Ford, בגרמנית Furt - מקום שבו מי הנהר רדודים והזרימה איטית ולכן נוח יותר לחציה. פרנקפורט זה ליד המקום שבו הצרפתים (הפרנקים) חצו את הנהר מיין (ועוד עיר עם שם דומה ליד המקום שבו חצו את הנהר אודר). עוד 60 שניות על מה?

alonaski

New member
../images/Emo140.gif ../images/Emo24.gif הנה הוא!!!!!!!!!!!!!!

רמי - כל הכבוד!!! פם ראשונה שאני מבינה למה אני אף פעם לא יכולה להחליט אם "בורג" או "ברג" זה הר או מבצר...
סדרת לי את העיניים סוף סוף!
איך המזג אוויר בגרמניה עכשיו? כבר יש חורף? גשמים וכד'?...

uvkatz

New member
בחייכם

הבחור בסך הכל התכוון שמשם ממשיכים לפורד שלו ( מיין פורד ) ונוסעים הלאה....

למעלה