שואב אבק רובוטי - התלבטות

billy milligan

New member
שואב אבק רובוטי - התלבטות

מכיוון שהייתי במילואים פיספסתי את קבוצת הרכישה של IROBOT
היום קיבלתי פרסום לרובו וק בהנחה דרך מועדון בהצדעה ב 1350 שקל
התחלתי לשוטט באינטרנט ומצאתי השוואה בין רובוטים, סרטונים ביוטיוב שצובעים את הריצפה כמו רחבת ריקודים
ביקורות משמיצות ואוהדות ועוד כל מיני.
הדבר הכי חשוב שלמדתי זה שהשואב הרובוטי לא ינקה מתחת לספות בסלון כי הוא גבוהה מידי
אבל איזה שואב כדאי לקנות??? על זה אין לי תשובה

ולכן אשמח לשמוע מכם המלצות מנסיונכם האישי

יוספה 51

New member
איש איש וטעמו, אבל כיום, אחרי כמה חודשים

שבהם יש לי רובוט, אני מבינה שמדובר בטרנד יקר !! ולא הגיוני, כמות הזמן שלוקח לי להרים את כל הבית למעלה (כי אחרת השואב מסתובב כל הזמן סביב הכסאות), ארוך מהזמן שלוקח לי לטאטא.

billy milligan

New member
מה הכוונה מסתובב סביב הכסאות?

יש מלא איזורים בבית בלי כיסאות
ואיזה דגם יש לך?

יוספה 51

New member
לא אכתוב את שם הדגם כדי לא לפגוע במשווקים

אבל כל כיסא, ספה, שולחן או מעבר גורם לו לסיבובים ארוכים סביב האיזור . אכן לא מסתדר בלעדיי, משהו נתקע, אכן עושה רעש די מרגיז . אין ספק שאוסף לכלוך והרבה, אבל גם המטאטא שלי עושה את זה.

xfwind

New member
המטאטא שלך לבד מסתובב סביב רגל אמצעית

מתחת לספא?
אני בספק אם גם כשמישהו אוחז בו בקצה.....

יוספה 51

New member
אבהיר שוב. אני מבינה שיש חוסר הבנה

יש לי שואב רובוטי, נחשב בין הטובים ביותר. משתפת מחוויותי שזו קניה לא הגיונית בעיני, ויותר תוצר של שיווקצלח מו, ומדגימה שלוקח המון זמן כשמסתובב סביב כל הרגליים של הכסאות/שולחנות בבית, עושה הרבה רעש, לא ממש מנקה פינות, ולא בגלל שהוא לא טוב, אלא כי זו המגבלה של השואבים האלו. לכן לא כותבת את הסוג. מי שרוצה לקנות אני כמובן לא אעצור בעדו

dbdj

New member
אצלי החוויה אחרת

הרובוט עובד בעצמו כשאנחנו לא בבית, אז הרעש לא רלוונטי.
לרוב אין הרבה דברים על הרצפה אז ההכנה היא מאוד קלה.

מעבר לזה, שאפשר להגביל את העבודה לחדר או אזור מסויים בזמן שאתם בחדר אחר.

אגב, הוא מסתובב סביב הרגליים של הכסא כי הוא צריך בעצם לעשות את כל השטח מלבד הנקודה שעליה הרגל עומדת ולכן הוא הולך מסביב, אבל בסופו של דבר הרובוט עושה את העבודה, ולראייה כמות הלכלוך שיש לרוקן בכל פעם שהוא גומר לעבור על הבית.

זה לא מחליף עוזרת, אבל בהחלט עוזר להחזיק את הבית נקי (בעיקר אם יש כלבים/חתולים ובעיקר בחורף כשנכנסים עם חול).

רון פרג

New member
אצלי דווקא הרובוט כן מחליף את העוזרת :)

סתם, אין לי בכלל עוזרת. אבל הרובוט השואב הזה זה אחלה דבר, אני יוצא מהבית מפעיל אותו, חוזר הבית נקי.
לפעמים אני לוקח יוזמה וגם מעביר סמרטוט ככה בשביל הריח אבל זה נדיר :)
ולגבי הפינות- לרובט שלי (של אקוואקס) יש שתי מברשות בצד ככה שהוא מגיע לנקות גם תפינות בבית.

dani666

New member
אין לי רובוט. אבל ... מי ומה זה robovac ? ..

... ידידנו גוגל מעלה אותו רק במדינת ישראל, מה שמעלה את החשד המיידי שמדובר על מדבקה סינית המשווקת בארץ במחיר מונפץ.

אני, ברובוט הזה, לא הייתי נוגע.

יוספה 51

New member
לא יודעת למה התייחס קודמי. לי יש את הרובוט

המשוכלל ביותר. ועדיין....

xfwind

New member
צ'מע - רכשתי רומבה 650 בקבוצה של פורום כלבים

כמו כל דבר זה לא מושלם - אבל כשלומדים לתפעל נכון - זה עובד ומנקה.
הוא אינו שואב אלא אוסף לכלוך באמצעות מברשות ותא הלכלוך מלא אחרי כל הפעלה.זה לכלוך שהיה ועכשיו איננו.
בהחלט אפקטיבי מתחת לספות ורהיטים. נכון שצריך לפנות לו את שטח העבודה - וככל שיהיה פנוי - יהיו לו יותר משטחים ונגישות - אבל זה נכון גם בניקיון ידני.

אני לא מסכים עם ההצהרה שאפשר לתת לו לעבוד וללכת מהבית כי נתקלתי כבר בכמה מקרים שנעצר וביקש עזרה (יש אצלנו איזה מצב של מדרגות וסיבוב שלו).

גם אינו שקט במיוחד - אבל נעים לשמוע אותו ולדעת שמישהו עובד במקומך....

הכלבה בהתחלה חשבה שזה משחק אבל למדה לחיות איתו בכבוד...

billy milligan

New member
מהיום אמור מטאטא ולא שואב

לפי מה שכולם אומרים כאן זה מטאטא רובוטי ולא שואב רובוטי.

והשאלה איך הוא עובד על שטיחים עדיין חסרת מענה

JoIIy Roger

New member
שואב שיערות מעולה

הפעלתי אותו לדקה על שטיח שנשאב ע"י שואב מרכזי, והתא התמלא מהר מאוד.
סופר עוצמתי.

ושאלה בנושא.... נושא הרובוטים המנקים הוא דיי חדש.....ישנם לא מעט התלבטויות בנושא, יש כאלה שמראש נמנעים, ויש כאלה שקונים.

נראה לכם שזה יהפוך לאביזר קבוע ? כמו למשל מכונת כביסה, מדיח, שואב אבק ,או שאצל הרוב זאת תיהיה קניה חד פעמית ?

SignedIncognito

New member
לדעתי יהפוך ליותר ויותר נפוץ

ברגע שהיעילות ו זמן הסוללה יעלו ו המחיר ירד יהיה אחד בכל בית.
כי הרעיון ש"גמדים" מסתובבים ומנקים את הבית כשאתה לא בבית מאוד קוסם

למעלה