שואב אבק רובוטי - התלבטות

dani666

New member
כשישתפרו מספיק - יהיו נפוצים מאד

כרגע :
- יקרים.
- סוללות מתכלות יקרות
- קיבולת לא גדולה
- הם לא שואבים. הם מטאטאים וזה לא בהכרח מספיק.
- עדין לא מספיק מתוחכמים (אני רואה יום שבו הבית ימופה במחשב ותוריד תוכנית ניקוי לרובוט מבלי שתצטרך לשים "קירות וירטואליים").

ואחרים בטח יוסיפו מה מפריע להם.

xfwind

New member

לתומי חשבתי שיש לו איזה צ'יפ עם בינת מיפוי.

אני עושה לו תרגילים ומזיז לו רהיטים וחפצים
תוך כדי פעולה למדוד אותו - אבל לא הגעתי לשום מסקנה.

המסקנות היחידות הן שמי שזה מתאים לו יקנה ומי שלא - לא.

רק לא צריך לעטוף אותו בסופרלטיבים לא מציאותיים או גנאי לא מדוייק.

etal2

New member
לחלק יש יותר חוש מיקום ולחלק פחות

אפשר לראות את זה בסרטים ב-youtube שמשווים בין הרובוטים, חלק סתם נוסעים בצורה אקראית מספיק זמן עד שסטטיסטית כל החדר מכוסה לפחות פעם אחת וחלק ממש מתכננים מסלול ,דואגים לנסות להגיע לנקודה וכמעט לא חוזרים על אותו מקום פעמיים. דווקא הרומבה הפופולאריים הם מהסוג הראשון האקראי אבל יכול להיות שהשיטה הזאת דווקא מנקה יותר טוב.

billy milligan

New member
זה אחד הפרמטרים להשוואה בין הרובוטים השונים

חלק נוסעים בצורה אקראית ויש בצורה מתוכננת.
וכל מותג אחד דואג כמובן לציין את הפלוסים הרלוונטים לו.

סהר דוד

New member
ותשובה בנושא...

אני לא עונה ישירות לשאלתך בענין "רובוט לניקוי ביתי" , אספר לך על הרובוט הביתי הראשון שיצא לשוק:
ROBOMOW - רובוט לקצירת דשא. פותח ע"י חברה ישראלית ויצא לשוק לפני כעשר שנים. הם הוציאו דגם ראשון ויצאו בקמפיינים חזקים מאד - במיוחד בחול. היתה להם הצלחה מסוימת. זה מאד דומה לאיך שנראה היום ה"רומבה", רק שעסק בכיסוח דשא.
הדגם הראשון חייב את בעל הדשא להתקין "גבולות גזרה" מתייל נחושת שהוטמן מתחת לפני הקרקע.
אני נחשפתי להמצאה הזאת כשהם פיתחו את הדור השני ובאו אלי לרכוש תוכנה ורכיבים שיעזרו לרובוט שלהם לנוע על הדשא לפי מיקום GPS וללא צורך בגבולות חיצוניים (החברה שלי עוסקת במערכות GPS).
יצא הדגם השני לשוק בשנת 2003. רובוט מוצלח מאד שידע לנוע על הדשא בדיוק של 8 ס"מ. ולכסח שטח של עד 200 מ"ר בהטענה אחת. הוא ידע גם"לחזור הביתה" לבד ולהכנס לטעינה עצמית ללא מגע יד אדם (המכונית של בטר פלייס העתיקה את השיטה הזאת)
אתה רואה היום אלפי רובוטים כאלה? ייצרני מכסחות דשא פשטו את הרגל?
להיפך... החברה הישראלית פשטה את הרגל...

billy milligan

New member
מצטער אבל לא הבנתי

לא את הקשר לדשא לא את הקשר לפשיטת רגל

בקיצור אשמח להסבר לתשובה שלך

אני לא יודע איך זה אצלך

אבל אצלנו מטאטאים את הרצפה לפחות פעם ביום.
את הדשא, כשהיה דשא, פעם בשבועיים-שלושה.

כשחייתי בארה"ב שמתי לב גם שלרבים מבעלי הבתים אין כלל מכסחות דשא אלא גנן שמגיע פעם בכמה זמן ומכסח את הדשא במחירים זולים.
נראה לי שבעלי המכסחות הם אנשים שאוהבים לטפל בגינה או כאלה שלא מתלהבים לשלם לגנן.

המסקנה שלי היא שלמרות שמדובר בטכנולוגיות דומות השווקים והצרכים של השוק מאוד שונים.

Lucky8010

New member
שואב אבק

אחרי שקיבלתי את השואב האבק הרובוטי ואחרי עבודה מרובה - כ 3 פעמים בשבוע.
אני יכול לציין שזה דבר מעולה כשלומדים להבין את הרובוט.
יש לי דרך אגב הרומבה 770 ואני מאוד מרוצה.
כל פעם שהוא מנקה - יש לכלוך בתא האחסון שלו.

סך הכל - אני מאוד מרוצה!!!
וממליץ כמובן!!!

billy milligan

New member
אוקי, אז במקום שואב אבק יש לקרוא לילד בשם

מטאטא רובוטי
האם הוא מטאטא גם שטיחים, או רק משטחים חלקים (פרקט, פנלים, בלטות, מרצפות, שיש, חרסינה....)

xfwind

New member
מטאטא שטיחים מצויין!

יש בו מאוורר יניקה קטן בתא הלכלוך ולדעתי תפקיד לנקז לשם את הלכלוך ממערכת המברשות.

שואב - הוא בטח לא.

dbdj

New member
לי יש רומבה ואני מאוד מרוצה

את נושא הספות דווקא פתרנו (הודות לחמי) בצורה נחמדה, הוספנו תוספת של כמה סנטימטרים לכל רגל (חתיכת עץ צבועה בצבע הרגל) והרומבה נכנסת מתחת.

נמיתי

New member
קניתי את הדגם הפשוט של IROBOT

הייתה החלטה מעולה, אחת הקניות החכמות שעשיתי בחיי. מבית שתמיד מלוכלך עברתי לבית שתמיד נקי.

ladybug4NLP

Active member
היה לי והעברתי הלאה לילדים. לא בטוח שהם משתמשים. אצלי זה לא היה משהו

למעלה