שואה בקומיקס

Cartman

New member
שואה בקומיקס

וואלה, איזה טופיק אופטימי לקראת המלחמה. בכל מקרה, בשיעור ספרות למדנו את המחזה הזה ילדי הצל, והמורה נתנה עבודה לשיפור ציון-מבע אומנותי לשואה. אני כמובן בחרתי את מדיום הקומיקס. עד עכשיו הצלחתי לחשוב רק על שתי דוגמאות-מאוס כמובן, ומגנטו מ'אקס מן' שהוריו נספו בשואה. בכל מקרה, אני יודע שזה מנהג מגונה לבקש מאנשים בפורום להכין לך את השיעורים, אבל אני גם מעלה פה טופיק מעניין שקשור לפורום, ולא מכין לכם רשימת שאלות או משהו כזה, אז אני חושב שזה בסדר... אז, מישהו יכול לתת לי עוד דוגמאות לייצוג השואה בקומיקס?

amitais

New member
בדיוק יצא קומיקס צרפתי חדש על השואה

בפסטיבל אנגולם הוצג גראפיק-נובל חדש בשם "אושוויץ", שצייר צייר צרפתי שבד"כ מצייר סיפורי ערפדים.. המו"ל הוא עמנואל פרוסט הצרפתי. ד"א, אייל B מסטיות עשה עבודת גמר על ייצוג השואה בקומיקס ואף קיבל ציון לשבח! לפני כמה שנים הסתבכו בסופרמן עם סיפור שבו הוא חוזר בזמן ומציל איזה ילדה בשואה. הסיפור היה מאוד לא ברור ודיסי ספגו אש מהארגונים היהודיים.

אילb

New member
אכן עשיתי קומיקס על השואה...

מה העיניינים אמיתי, אני אולי אקפוץ אליך סופ"ש הזה וארכוש לי גליון של דימונה! בכל אופן לעניינינו: את הקומיקס שעשיתי כעבודת גמר (כיתה י"א) כתבתי על סמך שיחות שהיו לי עם ניצולי שואה, הסיפור העיקרי היה על ניצול שואה שחוזר לגרמניה אחרי 50 שנה כדי להיפגש עם אהובת ליבו מאז (כך הם קבעו רגע לפני שהופרדו בסלקציה) בביקורו הוא מתמודד עם הזכרונות, המראות והחלומות אך לא זוכה לפגוש את אהבת נעוריו. לקומיקס ה"מעשי" היתה מצורפת גם עבודה "עיונית" על קומיקס "כבד" שבו ניתחתי את הקומיקס "BAT MAN - ARCHAM ASYLUM" על כל חלקיו סמליו והרעיונות שמאחוריו. אני חייב אבל לתקן את אמיתי שכתב שקיבלתי ציון לשבח. האמת היא שבמשרד החינוך לא ידעו מה לעשות עם העבודה שלי, כי במערכת החינוך אין מורים לקומיקס, לכן הם עשו את הדבר ה"הגיוני" ושלחו את העבודה שלי למורה שתפקידה הוא לימוד הכנת עבודות גמר. בפגישה האישית שהיתה לי איתה היא אמרה לי ללא שום בושה (ואני מצטט):"האמת היא... שאני לא מבינה כלום בקומיקס ואני גם לא יודעת איך קוראים את זה... אבל בעבודה העיונית שלך אין מבוא, ההקדמה היא לא בעמוד2 ואין סיכום, בגלל זה אני לא יכולה להגיד שהעבודה טובה, אבל בגלל שרואים שהשקעת עבודה אני לא אכשיל אותך..." על העבודה (הבאמת מרשימה הזאת) שנעשתה בעמל רב במשך שנה וחצי (!) קיבלתי- 65 !!! שישים פאקינג חמש! עד היום שאני נזכר בזה עולות לי דמעות בעיניים. בכל אופן, אם לחזור לנושא נתקלתי במהלך הכנת העבודה העיונית בעשרות קומיקסים על נושא השואה, לצערי אני לא זוכר את שמם
אני יכול להמליץ לך על גליון משקפיים בנושא קומיקס (מלפני 15 שנים בערך) שיש בו גם מאמר בדיוק על הנושא הזה. נדמה לי שלאמיתי יש את הגליון הזה, אז אמיתי תעשה טובה ותבדוק, מה אכפת לך? אתה לא רואה שהילד במצוקה? בכל אופן רוב הקומיקסים שנעשו בנושא היו אירופאים ולאו דווקא אמריקאים.

Cartman

New member
תודה רבה!

תגובה מאיל B בכבודו ובעצמו, אני רוטט מאושר. האמת היא שאני לא בכזאת מצוקה, זאת סך הכל עבודה להעלאת הציון שגם ככה יש לי איזה ממוצע של 90, אבל סתם חשבתי שיהיה כיף. לא נורא, אני לא אקח את הסיכון של לקבל שישים פאקינג חמש. בכל מקרה, איל B, אם אתה כבר כאן וכל זה, ובתקווה שזה לא ייחשב לאוף טופיק קטלני\פרסום אישי חסר בושה\הומוסקסואליות מוגזמת, הייתי שמח אם היית נכנס לאתר הזה שאני וחברי עשינו, ובייחוד לחלק של הקומיקס שלי, הוברט הוברט (אתה צריך ללחוץ על הכפתור עם האלפקה שכתוב עליו הוברט הוברט). ואם אתה יכול, ורק אם אתה יכול, אם אתה לא יכול אז לא נטריח אותך, אבל אם אתה יכול, אז אולי תוכל להביע דיעה בנושא, ביקורת, הצעות לשיפור, איידס, לא יודע, מה שתרצה.

אילb

New member
גבר, אתם קרועים מהתחת

דבר ראשון סחתיין על היוזמה, לדעתי זה מדהים שאנשים עושים קומיקס בארץ, מפרסמים אותו, מקבלים תגובות וצוברים קהל. אין ספק שהאינטרנט נותן את האפשרויות האלה בלי להוציא בערך 2000 שקל בחודש על דפוס ובלי להסתבך בכל העיניינים של הפקת חוברת קומיקס. לגבי התוכן- עברתי על רוב הדברים ואין ספק שהוברט הוברט הוא מוביל! רוב הדברים באתר מאוד הצחיקו אותי אבל רובם היו מצחיקים בצורה ילדותית (בדיחות על ערבים מכות והומואים תמיד יעבדו) אבל בהוברט הוברט יש יותר תיחכום והייתי ממליץ לך להשקיע יותר בכיוון הזה. רוב הסטריפים של הוברט היו נונסנס מוחלט ללא שום הגיון ובכל זאת הצלחת לסגור אותם עם פאנץ'- זה נדיר. הייתי מציע לך לעבוד פחות על סטריפים בהמשכים, ולהתמקד בסטריפים שבכל אחד מהם יש התחלה אמצע וסוף. הדמויות מעולות. מבחינה גראפית, לא הייתי משנה את הדמויות, הדלות שלהם משעשעת מאוד, אבל כן הייתי מוסיף רקעים צבעוניים מלאי פרטים (לך לאתרים של אנימציית תלת מימד ותחפש לינקים לספריות טקסטורות. תכין לך בנק של טקסטורות ותשתמש בהם כרקעים. אתר כזה לדוגמא: www.3dcafe.com זהו, נראה לי, שוב, סחתיין על היוזמה ומי ייתן וזה יהפך לקאלט. אני ממליץ לך לקפוץ גם לאתר ישן של חברים שלי שעשו דברים דומים (באנימציה, לא בקומיקס) קוראים לאתר קוסאמק והכתובת שלו היא: www.kusemek.com תיכנס ללינק של dfeka ותשים לב במיוחד לקטע פלאש על אחמד יאסין.

Cartman

New member
עשית לי את היום

מה את היום, את השבוע, את השנה! סתם, רק את היום. באמת, אני ממש מעריך את הביקורת שלך, ובאמת הסיפורים בהמשכים שלי די מחורבנים, אבל ככה זה שמנסים לבנות עלילה. ולא מצליחים. ובכל מקרה, שאר הדברים באתר לא שלי, רק הוברט..

effigy

New member
הוברט הוברט

קומיקס גאוני שמשום מה הפסקי לקבל באסיקיו... הכי קורע זה הפ(בלי דגש)ין\סוף\אנד

*GormE*

New member
ואיפה העבודה היום ?

איזה ביעוס להשקיע ככה לבית ספר, אני קרעתי את התחת אך ורק למגמת תיאטרון אבל בסופו של דבר קיבלתי 98 בהפקה, 100 בעיוני (בסטנדרטים של תיאטרון זה כמו 80 ככה) רק שלי אין אפשרות להחזיק ביד את מה שעשיתי- אולי רק קלטת וידאו גרועה שאבא שלי צילם וחלקי תפאורה שהשארתי למזכרת בחדר תיאטרון הישן

אילb

New member
לצערי העבודה נשארה במוסינזון...

אני חייב למצוא אותה!!!!!!!! שלחתי את בת דודה שלי (גילי רוזנבאום) (את מכירה אותה לא?) לחפש את העבודה והיא לא מצאה! אני רוצה את הקומיקס שליייי

mancha

New member
אח אח אח..

איל, בן דודי היקר.. מה חבל לי שזכרונך מתעתע בך בשלבים כה מוקדמים בחייך.. העבודה- אצלי.. אתה, במו ידייך הבאת לי אותה.. היא שמורה יפה יפה בתוך ניילונים סגורים ששומרים עליה כמו שצריך. ויצגה את במשפחה בכבוד בעבודה שלי על השואה (בכיתה ח' או ט'), שם העבודה "דרכים יצירתיות שהמשפחה שלי התמודדה עם השואה", ככה שבין סבא שלי שחיסל פושעים נאצים אחרי המלחמה והעביר פליטי שואה לארץ, לבין דוד שלי (ושלך..) קוסו שפסל שלו ניצב ביד ושם (נר התמיד) ובין עוד כמה קרובי משפחה ניצב בגאווה איל B והקומיקס המפורסם.. אם זה מנחם אותך, אז קיבלתי משהו כמו 90 או 100... הקומיקס מהמם ד"א.. אני עדיין מסתכלת עליו לפעמים..

אילb

New member
כן אמיתי- אני בעצם האח האובד שלך

מצטער שהייתי צריך לחיות בהכחשה כל השנים, פשוט לא יכולתי להתמודד עם המציאות...

moshikgulst

New member
אז אני רואה שאני לא לבד...

גם לבגרות שלי ששילבתי בה קומיקס, משרד החינוך לא ידע כ"כ איך להתייחס, והבוחנת שהגיעה נתנה לי רק 95! אני יודע שזה נשמע הרבה, אבל בהתחשב בעובדה שכל החבר'ה במגמה שלי קיבלו אוטומטית 100 (כן, גם הבלונדינית שלא יודעת לצייר ורק השד יודע מה היא עשתה עם המורה לציור בזמן שציירנו פורטרטים...) אז אני מרגיש מקופח. אני מציע לעלות בקלשונים ומקלות על משרד החינוך ואז...אז... אמממ... אז אנ'לא יודע... פה מגיע החלק שלכם לתת רעיונות. מה? הכל אני צריך לחשוב לבד?

למעלה