שואלת בחשש...

noosh1

New member
שואלת בחשש...

שלום לכולם, אני לא יודעת אם הגעתי למקום הנכון - אבל אנסה... אמא שלי בת 68, ובגדול אשא חזקה ובריאה, אבל... בתקופה האחרונה(בחודשים האחרונים) התחילה עם בעיית זכרון והתנהגות שונה. בפעולות היומיומיות היא יחסית בסדר, אבל היא שוכחת ממש הרבה. שוכחת מה הלכה לקנות, שוכחת שמצאה את מה שחיפשה,שוכחת מה רצתה לומר, והרבה פעמים לא מצליחה להסביר את רצונה כי שכחה את המילה המתאימה(וזו אשה מאוד משכילה שהיתה עד לפנסיה מורה ומנהלת בבית ספר).. אנחנו מאוד מודאגים מהבעיה, ומרגישים שהיא הולכת ומחמירה, ולא יודעים מה לעשות ולאן לפנות. סבא שלי - אבא שלה היה חולה אלצהיימר, ואני דואגת לה.. רציתי לשאול אם המחלה היא תורשתית - כלומר אם יש סיכון יותר גבוהה לאמא שלי לחלות בה מכיוון שאביה היה חולה? איך ואיפה אפשר לאבחן את המחלה? ואם היא קיימת האם קיים טיפול לעצור או למנוע אותה? והכי חשוב - איך להתנהג איתה ולהביא את העניין למודעות שלה בלי לפגוע בה?

עמותת אלצהיימר ותופעות דומות

אני כל כך מבינה אותך. אנחנו חצי שלב אחרייך. כאשר חצי התחיל להתלונן שהזיכרון שלו לא כמו פעם, הצענו לו ללכת לאבחון במרפאת זיכרון. לצערי, באבחון אבחנו אמנם אלצהיימר, אבל התהליך היה מאד רגיש וכל הבוחנים הקפידו על כבודו. נראה לי שתוכלי לקבל מידע נוסף בעמותה שכתובת מצ"ב. בהצלחה

noosh1

New member
אבל מה עושים כשהיא לא מוכנה

להודות שמשהו לא בסדר איתה?

מחשבות לסיוע

אני מניחה שאמא יכולה להודות על בעיות קלות בזיכרון. אפשר לספר ששמעת שכדי למנוע בעיות זיכרון יש היום כל מיני שיטות לחיזוק הזיכרון. אמך ודאי יודעת שככל שמתבגרים יש ירידה בזכרון , כפי שיש ירידה בראייה ובשמיעה. את ממליצה לה ללכת למומחים לזכרון כדי שיציעו לה שיטות מתאימות לה - דבר שידרוש קודם אבחון אישי. כל המטרה שלך היא למנוע בעיות בעתיד!!! ולא להתייחס לבעייה קיימת. במידה ואת לא תצליחי לשכנע - או אולי , ליתר ביטחון, לפני הניסיונות. אני ממליצה להתקשר למרכז שאליו תרצי לקחת אותה ולהתייעץ איתם איך להביא אותה למרכז. אני מניחה שיש להם הרבה ניסיון עם פצינטים קודמים והם יוכלו לתת לך רעיונות. באיזה יישוב אמא גרה? האם את יודעת על מרכזים מתאימים באיזור מגוריה של אמך?

למעלה