שואלת בשביל חברה (קצת ארוך...)

mummy

New member
שואלת בשביל חברה (קצת ארוך...)

שלום לכולן, אני לא מכאן, חלק אולי מכירות אותי מפורומים שכנים, אבל באתי בתקווה שאולי תדעו אתן לענות לי או להפנות אותי למקום המתאים להמשך ברור. זה לא שיש בעיה ממש ואני מקווה מאד שלא תהיה גם
אבל יש לי תחושה לא טובה ממה ששמעתי היום מחברה, ואני חושבת שהיא צריכה לבדוק את זה לעומק, אבל כמובן לא יודעת מה בדיוק להמליץ אם בכלל וגם איך (אבל זה כבר משהו אחר). הסיפור הוא כזה: היא בת 37, נכנסה להריון לא מתוכנן. לקחה פוסטינור ביום שאחרי קיום היחסים, כי היה חשש שאכן תכנס, ובכל זאת ההריון נקלט. עד כאן זה מצוין לכל הדעות, אלא שהיא גם סיפרה לי שלאחרונה היא לקחה תרופה שנקראת נדמה לי ראוקורטן או משהו כזה (לטיפול בבעיות עור נדמה לי), אני לא בטוחה מה השם בדיוק אבל היא בעצמה אמרה לי - ואני מצטטת - "זו תרופה שמחתימים את מי שלוקחת אותה שהיא יודעת שאסור לה להכנס להריון חודש לפחות לאחר סיום הטיפול". מיד אח"כ היא סיפרה שהיא לא סגורה על התאריכים אבל חושבת שעברו רק 9-10 ימים מהיום שבו גמרה לקחת את התרופה
לא אמרתי כלום, שמחתי בשמחתה, אבל אני מוטרדת מאד. אני רוצה לדעת אם יש באמת סיבה, או שאני סתם נלחצת מכלום. עכשיו היא בשבוע 9, ואמרה לי שהיא קבעה תאריך לסקירה ומחכה עד אליה כדי "לראות שהכל בסדר" ורק אז תספר שהיא בהריון ותשמח בלב שלם. אני תוהה אם זה לא קצת שאננות, האם באמת הסקירה תתן את כל התשובות, ואולי היא צריכה לעשות למשל סיסי שלייה, או לפחות להתייעץ עם מומחה שיגיד בדיוק מה ההשלכות, כי אולי בכלל זה באמת תרופה כל כך נוראית ו - - - לא רוצה להמשיך את קו המחשבה הזה. גם התרופה הזו, וגם הפוסטינור - מה עושים? אני אשמח לכל פיסת מידע, אם אפשר, שתכוון אותי לפני שאני פותחת את הפה, אם בכלל. ואם זה לא המקום לשאול, אני מתנצלת מראש. לא ידעתי מאיפה להתחיל - חשבתי שאם כבר אז התיאור של מה שהיא סיפרה לי עשוי להתקשר להריון בסיכון גבוה. מכיוון שאני לא מבינה בתחום הזה כמעט כלום, אני רק מקווה שמתוך חוסר ידיעה כזו או אחרת, לא פגעתי כאן באף אחת עם השאלה שלי. אם כן, זו בוודאי לא הייתה הכוונה. תודה רבה מראש, ושוב, רק טוב לכולנו

mummy

New member
רק להבהיר משהו

נכון לעכשיו היא מאד רוצה את ההריון ורוצה לשמור עליו. בהתחלה היה קצת שוק, כי כאמור הוא לא היה מתוכנן בכלל ולכן גם הפוסטינור נכנס לתמונה. אבל כאמור אחרי שקרה, וזה כאן, היא רוצה אותו מאד.

הכי טוב לברר במכון טרטולוגי

היה לי סיפור דומה - הריון מאד לא צפוי, ובגלל שההערכה הראשונית היתה שהאיחור נובע בכלל מכניסה לגיל המעבר - השתמשתי בצמחים ייעודיים, שאסורים לשימוש בהריון. כאשר הסתבר שמדובר בהריון והחלטנו להשאיר אותו למרות ההפתעה, התקשרתי למכון טרטולוגי (יש כמה כאלה - בפורום הנקה יש את כל הטלפונים. אני דיברתי עם בי"ח רמב"ם והתרשמתי מאד מהידע, היסודיות והסבלנות. http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/ForumFAQAnswer.asp?id=317&QID=12907 ) ושם ביררו עבורי מה ההשפעה של החומרים הפעילים, עד כמה היא משפיעה על ההריון בשלב בו נמצאתי, ועל סמך כל המידע הזה היה לי קל יותר לקבל את ההחלטות לגבי המשך ההריון. (יש מרכז מידע רפואי מצוין גם בבית חולים העמק בעפולה, ניתן להגיע אליהם טלפונית או דרך האתר של בית החולים, והם נותנים תשובות מהירות ומדויקות לכל פונה: http://www.clalit.org.il/haemek/Content/Content.asp?CID=36&u=177&t=0 ). רואקוטן זו תרופה שמשפיעה על חלוקת התאים, והיא באמת מאד לא מומלצת
לכן חשוב לקבל מידע מוסמך - במכון טרטולוגי מרכזים גם את המחקרים שכבר נעשו, וגם את סימני האזהרה לפגיעה אפשרית. לגבי הפוסטינור - קראתי בכמה מקורות שבמצב בו ההריון ממשיך אין סיכון. ההריון כל כך צעיר בזמן ההשפעה של ההורמונים, שזה "כן או לא", ואם הוא נמשך - הוא לא נפגע בכלל מהתרופה. (אבל גם על כך התשובה המוסמכת תגיע כמובן מהמכון הטרטולוגי). בהצלחה לחברתך

מסכימה עם כל מילה

ומציינת שגם בירושלים יש מכון טרטולוגי מצויין, בראשות פרופ' אור נוי. ואם היא ממשיכה את ההריון, לא לחכות לסקירה, אלא לקבוע תור לשקיפות עורפית. חשוב אצל רופא מצויין וכמובן, לספר לו את העובדות הללו.

nubi

New member
רואקוטן

היא נגזרת אלימה ביותר של ויטמין A. התרופה משמשת לטיפול באקנה ולאחרונה נכנסה לטיפול מניעתי של סוגי סרטן שונים. אכן, רופאי עור מחתימים בנות שלא להכנס להריון 3 חודשים לפחות מיום סיום הטיפול (אם כי הספרות מדברת על אגירה של החומר ברקמות השומן לפחות שנה מיום הטיפול). נטילת רואקוטן כמו שאת מספרת, היא למיטב ידיעתי אינדיקציה מלאה להפסקת ההריון. קשה לי להבין איך היא מקבלת את זה בכזה שיוויון נפש. התרופה עלולה לגרום לפגמים נוראיים בהתפתחות הגפיים, עד כדי חוסר מוחלט שלהן, פגמים בהתפתחות מערכת העצבים ועוד. היא חייבת לספר לרופא הנשים שלה על התרופה!

mummy

New member
תודה רבה!

עכשיו אני צריכה לחשוב על איך אני אומרת לה את כל הדברים האלו ברגישות הראויה. אין לי שמץ של מושג. משיחה קצרה איתה הבנתי שהיא אמרה לרופא הנשים שלה, הוא שלח אותה להתייעץ עם המרכז הטרטולוגי ששם לא הציגו לה את הדברים בכזו חד משמעיות כמו שנובי כותבת כאן, כמו שעולה מהעלון של התרופה וכמו שקראתי בכל מקום שמצאתי באינטרנט וזה מה שעשיתי אתמול... מצאתי לא מעט כאלה. אני לא מבינה איך הרופא לא אמר כלום. מעבר לזה, במכון הטרטולוגי אמרו לה שבסקירה יראו אם הכל בסדר שזה גם נשמע לי מוזר. היא קבעה תור לאחד המומחים הגדולים - השמות שמזכירים כאן בפורומים לא מעט, אבל אני שוב, לא מבינה למה צריך לחכות עד אז. אבל לא משנה... זה כבר לא ממש קשור לכאן. תודה רבה לכולכן. עזרתן לי מאד.

nubi

New member
הצעה נוספת

להתקשר לרופא שאליו היא קבעה את הסקירה ולספר לו ולשמוע מה הוא אומר.

nubi

New member
ולגבי המכון הטרטולוגי

הם לא יגידו לה מה לעשות. הם נותנים את הנתונים ה"יבשים". מי שצריכה לשקול את צעדיה זו האשה בעצמה.

mummy

New member
וגם את זה בדיוק אמרתי לה הבוקר...

שכנעתי אותה ללכת עוד השבוע להתייעץ עם מומחה. אני חושבת על צלאל - אם יש לכן רעיון אחר שיותר מתאים כאן אני אשמח לשמוע. וגם - הטלפונים של צלאל אם יש למישהו כאן אני אודה לכן מאד (בעצם, אני אלך לעשות חיפוש בפורום, בטח זה נמצא כאן או באחרים איפה שהוא...) תודה!

mummy

New member
רוצה רק לעדכן אחרי הפגישה עם צלאל

הוא מאד אופטימי לגבי המקרה הספציפי הזה. טוען שכל עוד היא לא לקחה את התרופה בזמן ההריון, לא צריכה להיות בעיה. מספר הימים שעברו מאז שלקחה ועד שנקלטה לדעתו מספק. הוא יתקשר בעצמו מחר למרכז הטרטולוגי יברר איתם ואז יחזור אליה אבל בינתיים הוא אומר שאין שום מניעה להמשיך, ולא צריך לעשות שום דבר נוסף מעבר למה שנדרש בכל הריון רגיל. בפעם הבאה מפגש בשקיפות העורפית
. תודה לכולכן על העצות, והרבה בריאות

אם אכן היא לא לקחה את התרופה בזמן

שכבר הייתה בהריון (ואני מתכוונת להריון מאז השרשה נטו, ללא שלושת השבועות הראשונים), זה באמת נשמע הרבה יותר טוב. ובכלל, אופטימיות אצל צלאל זו בשורה טובה. אני מאחלת לחברה שלך המון בהצלחה עם ההריון, והלוואי שכל הלחץ הזה יהפוך ללא יותר מאנקדוטה משעשעת לספר לילד כשיגדל.
עתליה

למעלה