שואלת בשביל חברה

אשנתי

New member
שואלת בשביל חברה

האם מישהי יודעת משהו על שלית פתח מלאה, כבר בחודש שישי... אפילו היה קצת דימום... איך שומרים על ההריון? (חוץ מלשכב עם רגליים למעלה) מתי בדר"כ מסיימים את ההריונות האלה? ובכלל כל מידע שיש למי מכם - אני מאוד אודה לכן... תודה מראש מיכל

שלום שלום../images/Emo70.gif

ראשית, מובן שאם היא נשארת ככה אז קיסרי. אם אין דימום למעשה אין צורך בשמירה (ויש אף רופאים המתירים יחסי מין), אם יש דימום כדאי שמירה מלאה עד לקיסרי הייזום (אני לא מכירה את העבר שלה, באופן שגרתי קובעים ל-39 או 38). וכמובן, על כל דימום לפנות מיד לחדש לידה.

אשנתי

New member
שלום גם לך ../images/Emo8.gif

מה הסיכוי שבשבוע 23 יהיה שינוי? היו לה קצת דימומים ונדמה לה שהיא יכולה לחזור לעבודה... היא כמובן שאננה ואופטימית וקצת מרחפת... אני (כמובן) מתה מפחד שמשהו ישתבש. אוף. איך משכנעים אותה להשאר בבית עד הסוף? או שאת השאלה הזאת צריך לשאול במקום אחר?

אני לא חושבת שהיא צריכה להשאר

בבית עד הסוף, אם היו מעט דימומים ופסקו. אבל בוודאי שיהא צריכה להמנע מפעילות גופנית (במה היא עובדת?) ומאוד לשים לב לתחושות שלה ולהתפתחויות. מנסיוני, הרבה פעמים אנחנו משליכות על חברות/ אחיות את החרדות שלנו וזה לא נכון (גם אם בלתי נמנע). נסי לקחת צעד אחורה, להעביר לה מידע, אבל לא לטעת בה חרדה. אין לדעת איך ומתי יסתיים ההריון שלה, מירב הסיכויים שבמועד ובשלום, בטח שיש גם תסריט אחר, אבל הוא הפחו שכיח. צריך להתייחס אליו אבל לא לחיות לאורו. אני מקווה שהיא אצל רופא טוב, ואם לא, המליצי לה על חוות דעת שניה, לגבי שמירה. (זו עצתי התאורטית, ובפועל גם לי קשה ליישם אותה, אבל מאוד מאוד משתדלת)

למעלה