שואלת גם כאן. אולי מישהו נתקל/יודע/הורה .....

free flowers

New member
שואלת גם כאן. אולי מישהו נתקל/יודע/הורה .....

הקטן שלי מאובחן ADHD + היפרקטיביות. בן 8.5 לומד בכיתה ב' רגילה. מטופל בLA30. בית ספר מדווח על בעיות התנהגות - הפרעות בשיעורים, חוסר משמעת, יש איזה ילד שהבן שלי כל הזמן מציק לו (עד אלימות פיזית).
בהתחלה חשבתי על סייעת. כשעשיתי את הבירורים הבנתי שאת הסייעת אנחנו לא נקבל (למרות שהפסיכולוגית חשדה בעיות תקשורת - שנשללו ע"י פסיכיאטרית וע"י מאבחן נוסף שעובד עכשיו עם הילד בטיפולי הידרוטרפיה).
יש בבית ספר כיתת התנהגות. שמעתי הרבה דברים טובים אליה. מדובר בכיתת חינוך מיוחד קטנה בבית ספר רגיל. אני חושבת שזה הכי טוב עבור הילד שלי. במיוחד שיש אפשרות לשילוב במקצועות שונים בכיתות רגילות - והבן שלי תלמיד טוב מבחינה לימודית ככה שחבל לי שילך אחורה עם החומר. אני לא יודעת בדיוק אם הם לומדים בכיתה הזו ברמה רגילה, אבל כפי שהבנתי כל אחד לפי היכולת שלו אז אני רוצה לדרוש שילוב בחשבון/עברית/אנגלית בכיתה רגילה. כל השאר פחות מעניין אותי בשלב זה.
מצד שני התייעצתי עם המטפל הידרוטרפיה שאנחנו מאודדדדד סומכים עליו. הוא אמר לבדוק טוב טוב טוב את הילדים בכיתה הזו כי הוא עובד המון עם ילדים מכיתות התנהגות ולא תמיד אלה כיתות טובות. לפעמים הילדים שהם יותר קלים נגררים אחרי הקשים ואז נוצרת בעיה רצינית.
מישהו נתקל בכיתה כזו? יש כאן הורים לילדים שלומדים/למדו בכיתה כזו?

TikvaBonneh

New member
את צריכה לבדוק את הכיתה הספציפית הזו

אני מבינה שזה בבית הספר שלכם ואת יכולה די בקלות לברר מי הילדים ואם הם קשים וגוררים אחריהם ילדים אחרים. אני לא מכירה כיתות התנהגות, אבל ראיתי את התופעה הזו של גרירת ילדים להתנהגות בעייתית בכיתות רגילות.

SMADAR55

New member
מכירה מהצד

הבן שלי PDD ו- ADHD. בשילוב יחידני בכתה רגילה.
אחת הכתות המקבילות היא כתה קטנה . יש שם משהו כמו 7 ילדים. מדובר בכתת חינוך מיוחד ויש שם המון בעיות התנהגות.
הבן שלי נסע איתם שנתיים בהסעת חינוך מיוחד ובשנה שעברה מאוד התלונן על הצקות מצד הילדים בזמן ההסעה ולאחריה.
בסופו של דבר , השנה החלטתי להוציא אותו מההסעה הנ"ל והאינטרקציה עם אותם ילדים נהייתה מינימלית.
משלבים חלק מהם בשעורים. למיטב ידיעתי לא הרבה (כתה ג'). מבחינה חברתית, הם לא פעילים בפעילויות שכבתיות.
כדאי לברר מה ההרכב של הכתה לפני שעושים שינוי.

free flowers

New member
אצלינו הילדים מהכיתה הזו מאוד משולבים בכיתה רגילה

רוב הפעילויות הם עושים ביחד. טיולים/מסדרים/שילובים. דיברתי עם ההורים - כולם מרוצים.

תראי, מדריך ההידרותרפיה אמר לך באופן כללי

ומה שחשוב זה מה שקורה בפועל בכיתה אצלכם.

יכול להיות שיש כיתות שהרכב התלמידים בהם בעייתי, אבל מה שחשוב זה מה שקורה אצלכם. אם הבן שלך מכיר ילדים משם והם נחמדים, אז אני לא חושבת שצריכה להיות בעיה עם זה.

למעלה