שואלת גם פה - תקן לאינסטלציה במטבח?

ליcות

New member
שואלת גם פה - תקן לאינסטלציה במטבח?

כפי שאולי זכור לכם, החלטנו לשנות את מיקום המטבח בבית, שיהיה יותר פתוח לסלון. אבל, הקבלן התחיל לעשות לנו בעיות
. השינוי דורש העברת צינור 2 צול לאורך של 6 מטר לטובת העברת הכיור. \נקודת הביוב הקיימת מסומנת בשרטוט וגם המיקום הרצוי של הכיור. הקבלן טוען שלפי התקן לא ניתן להעביר צינור באורך של יותר מ 3 מטר מנקודת הביוב, ולכן לא ניתן לעשות שינוי זה. האם זה נכון? מהו השיפוע שאמור להיות להנמכת הצינור מנקודת הביוב ועד מוצא הכיור לפי התקן? איפה אפשר למצוא את התקנים בנושא הזה? ועוד שאלה קטנה - האם ניתן לפי התקן להניח צינור בחלק היצוק של הרצפה (ע"י קידוח) ומה בערך העלות של דבר כזה? אם יש פתרונות נוספים אשמח לשמוע. תודה רבה!

fireman

New member
יתכן מאוד שהוא צודק

אני לא מכיר את התקנים בנושא אינסטלציה וכאן יותר חשובה טובתך האישית ולא התקן. ככל שהשפיעו יותר מתון כך הסיכוי לסתימות בצנרת גבוה יותר בגלל זרימה איטית של המים. חציבה לתוך רצפת הבית לא מומלצת מסיבות קונסטרוקטיביות ולא בגלל העלות של הביצוע. היה עוזר אם היית מעלה את התוכנית המלאה של שתי הקומות כולל מיקומי שוחות הביוב שמחוץ לבית ייתכן וניתן למצוא חלופות ולאוו דווקא להתחבר לנקודה הספציפית אני ממליץ לפנות לפורום שיפוץ ובניה 342 כאן בתפוז.

ליcות

New member
האמת שהכי חשוב לי לדעת מה התקן

כי אם הוא טועה אז אין לו ברירה אלא למצוא לי פיתרון, אבל אם זה התקן אני צריכה לשבור את הראש
. איפה מוצאים תקנים בנושא הזה (בעיקר לגבי הצינור - האם מותר למשוך צינור רק עד 3 מטר)? בקומה שניה נקודות הביוב הן בדיוק מעל נקודת הביוב בקומה הראשונה, אם אמצא תוכנית שכוללת הכל אעלה אותה. פניתי גם לפורום שיפוץ ובניה אבל לא הצלחתי להגיע למסקנה לגבי התקן. אם יש עוד דעות אשמח לשמוע. תודה!

בינא

Member
עליך לפנות למהנדס אינסטלציה

אם את רוצה שם ל מהנדס כזה, בבקשה צייני היכן נבנה המבנה. אין מה להתווכח עם הקבלן על תקנים כאשר לא את ולא הוא יכולים להבין מה כתוב בהם, גם אם תקראו אותם. התקנים בנושא כתובים ב"מקצועית" ויש להם סייגים שונים בצורה שמקשה על קבלת תשובות חד-משמעיות...לכן מומלץ שמהנדס האינסטלציה, יקבל את התוכניות של כל המבנה, כולל קונסטרוקציה ויציע פיתרון. מניסיוני, אם רוצים, מוצאים יותר מפתרון אחד לכל בעיה בבניין. היות ומיקום הכיור וצורת המטבח חשובה לך, אין סיבה שתוותרי על דרישותייך, אך יש סיבה שתעזרי לקבלן לפתור לך את הבעיה האמיתית שלו, אפילו אם זה עולה עוד כסף. לא לשכוח שהקבלן מחוייב לתכנון שהוא הגיש לועדת בנין ערים, כולל בדיקת אינסטלציה ואישורי בצוע ובכל מקרה לא יוכל לבצע שינוי ללא מהנדס מוסמך. אפשרות נוספת היא בקשה מהקלן לקיים פגישה בנוכחותו עם מהנדס האינסטלציה שהוא שכר, שייתן הוא את הפתרון המומלץ בהתחשב בשינוי המתבקש, תמורת תשלום נוסף...

בינא

Member
מהנדסי אינסטלציה בחיפה

להלן 2 שמות: אלישע פרנקל מרחוב האורן 23. טלפון - 04-8244913 עדה ברונפמן מרחוב בן-ציון 4. טלפון - 04-8233484

למעלה