שואלת ומעדכנת גם כאן =)

MiMamiMexicana

New member
שואלת ומעדכנת גם כאן =)

מעדכנת ושואלת כהרגלי =)
אז גבס 4 הורכב היום, בעיה קטנה איתו, נירא שהזרת שלו "כלואה" בפנים וכשאני מנסה קצת לגזור את הגבס או רק נוגעת בעדינות באצבעות הקטני ממש ממש צורח וזה די נשמע כמו צרחות של כאב, מה עושים?
ולעידכון, אז כאמור שמנו גבס רביעי שיהיה על הרגל 1ם ימים כי וייגל ואהרון לא יהיו ביום ראשון, אז הולכים לד"ר מרקדו ביום רביעי וביום חמישי נקבע הניתוח, מה שאומר שנעבור רק 4 גבסים!
שאלת התנהגות לאחר הניתוח, האם הם חשים כאב? אי נוחות? כמה זמן זה נמשך אם כן? יום למחרת אנחנו חוגגים את מסיבת הברית שלו ורציתי לדעת למה לצפות, המון תודה מראש וסליחה על החפירה =)
ושאלה גם על מוט דובס, האם ניתן לשדח לנעלי ג'ון מיטשל? ואם לא אז לאיזה נעליים כן ניתן? דרך מי קונים?

פרלמנים

New member
קראי כאן לגבי הניתוחון

בקישור הזה

אנחנו לא נתקלנו בהתנהגות חריגה ביום שאחרי, בטח לא משהו שאקמולי לא יפתור...אם הכל עבר כשורה.

הסתדרה הזרת?

עברנו את הניתוח לפני כחודשיים וחצי ע"י ד"ר וייגל אז אני אענה לך מהניסיון שלי.
גם אצלנו יצא שד"ר מרכדו (ככה השם שלו כתוב בחותמת) ראה את לביא לפני הניתוח ולא וייגל.
הבן שלי התנהג כהרגלו ביום שלאחר הניתוח, אפילו ביום של הניתוח לא היה נראה שיש לו כאב בכלל, הוא רק היה קצת ישנוני.
אצלנו עשו את הניתוח בהרדמה אפידורלית והיינו צריכים להישאר שם עד 18:00 בערב להשגחה. אמרו לכם כבר משהו לגבי ההרדמה?
בקיצור, זה עבר ממש טוב והרבה יותר קל ממה שחשבנו.

ואין לי מושג לגבי מוט דובס, אנחנו משתמשים בדניס בראון ומרוצים.

MiMamiMexicana

New member
לא הצלחנו עדיין לשחרר

את הזרת כי הגבס למטה כפול וקשה לגזור אותו, לגבי הניתוח, וייגל אמר שזה המרדים מחליט, נשמע לי לא הגיוני הרדמה מלאה, לא הייתם צריכים צום נכון? אני מניחה שאסור ליהיות עם הילד בניתוח, מה קורה אחרי? אפשר ליהיות איתו מיד?
סליחה על ההפצצה אני לחוצה רצח

פרלמנים

New member
תודה על הפירגון האישי והפורומי...

לגבי הניתוח

היה לנו מרדים מקסים שבא אלינו לפני הניתוח והסביר לנו לגבי ההרדמה, הוא אמר שזו הרדמה אפידורלית, בכלל לא היה על הפרק הרדמה מלאה.
היינו צריכים צום של 4 שעות. לקחתי בחשבון שהניתוח יהיה ב 8 בבוקר אז הערתי אותו ב 4 לפנות בוקר להנקה. התקשרו אלי יום לפני הניתוח ואמרו לי שהוא צריך 4 שעות צום.
אחרי הניתוח העבירו אותו לחדר התאוששות ומיד נכנסנו להיות איתו, הייתי איתו בהתאוששות כמעט שעה, רצו לראות שהוא מצליח להזיז את הרגליים ואז עברנו למחלקה. האחיות שם היו מאוד נחמדות.
אני יודעת שיש לך בן גדול אז תקחי את זה בחשבון, לנו הייתה בעיה כי ביקשו מאיתנו להגיע ביום של הניתוח בשעה 7:15 בבוקר, והגן של הגדולה נפתח רק ב 7:30 ולא היה לי מי שישמור עליה, אז באותו יום לא לקחנו אותה לגן והיא הייתה איתנו - לא מומלץ....

אני לא בטוחה שעניתי על הכל, תרגישי חופשי לשאול עוד וכמה שבא לך :)

לגבי הזרת, יכול להיות שזה בכלל לא מציק לו.

MiMamiMexicana

New member
המון תודה, עזרת מאוד!!!

אוף, אני כלכך לחוצה, למה זה לא יכול ליהיות פשוט עם זריקות ושהו כמו במקומות אחרים??? =( אני שוקלת ברצינות לא לעשות את זה בשניידר, אוףףףףףףףף, וייגל אמר שזריקות כואבות, אבל אני שואלת את עצמי איך מרעיבים תינוקי 4 שעות? הוא יונק כמעט כל שעה שלא לדבר על הפרידה מאיתנו לכמעט שעה של הניתוח, זה נשמע לי לא סביר לפרוצדורה כלכך פשוטה, אולי אני עושה פיל מזבוב אבל זה ממש מלחיץ אותי.
כשהייתם בהתאוששות היה מותר מיד להאכיל אותו?
ותודה שאת אומרת לי, נתארגן על בייבי סיטר =)

תקשיבי, זה ממש לא כל כך נורא

אני מאוד מאוד חששתי מהצום, והתינוק פשוט הפתיע אותי ועבר את זה כמו גדול! הערתי אותו לאכול 4 שעות לפני הניתוח והוא החזיק מעמד.
למה את שוקלת לא לעשות בשניידר? מי אמר לך שבמקום אחר יהיה טוב יותר? אני מאוד הייתי מרוצה מההתנהלות בשניידר.
זה יעבור בקלות, את תראי. מתי הניתוח?

MiMamiMexicana

New member
תודה

אני יודעת שבמקומות אחרים זה ניתוחנצ'יק בהרדמה מקומית עם זריקות אחרי ששמו אמלה כדי שהזריקות לא ייכאבו ואחרי שעתיים כבר הולכים הביתה, הניתוח ביום חמישי, הבעיה שהקטני שלי אוכל בערך כל שעה מה גם שהוא צפוי ליהיות בקפיצת גדילה של 6 שבועות בדיוק שבוע הבא =(
טוב, אני מקווה שהכל יהיה בסדר, אני אשתדל להניק אותו הרבה עד שצריך צום, אגב, אמרו לי שבגלל שחלב אם מתעקל מהר אפשר לצמצם את הצום ל3 שעות בערך, זה כתוב באתר של אירגון הבריאות העולמי

אל לא יכולה לצפות קפיצת גדילה

את תראי שהוא עוד יפתיע אותך.
נראה לי שעדיף דווקא לא להניק אותו הרבה מידי עד שצריך צום, עדיף שדווקא יהיה רעב קצת ואז בארוחה האחרונה שלפני הצום יאכל ארוחה טובה. הוא רק יונק?
הוא אוכל כל שעה גם בלילה?

בהתאוששות האכלתי אותו ברגע שהוא התעורר

אחרי הניתוח הוא מיד נרדם, לא הרדימו אותו, הוא פשוט היה מותש, וברגע שהתעורר הנקתי אותו.
יצא שהוא אכל ב 4 בבוקר פעם אחרונה ואחר כך ב 9:50, ממש ממש לא נורא.
תזכרי תמיד שהכל זה לטובתו, גם אם הוא סובל קצת לשעה כי הזריקה כואבת או כי הוא רעב, בגדול את עושה את הדברים לטובתו.

רן395

New member
תגובה

גם אנחנו כבר אחרי הניתוח- ונמצאים ב-3 שבועות של הגיבוס (נשאר עוד שבוע וחצי). אצלנו, נועם היה קצת לא נינוח ונודניק ביום הראשון וישנוני במשך כיומיים. נתנו לו אקמול/ נורופן בהמלצת ד"ר לבל משערי צדק י-ם. טיפ נוסף, שמנו לו שמיכה מרופדת בעריסה - על מנת שיוכל להניח עליה את הרגליים , מאחר והוא מרים ו"דופק" את הרגליים במזרון וביום הראשון זה גרם לו כאבים. עכשיו הוא לא מרגיש כלום, כמו שאר הגיבוסים. בעניין הזרת, לדעתי להם זה לא כ"כ מפריע לו, אצלנו הבעיה הייתה שנועם היה רגיש למגע ברגליים ובכל נגיעה הוא היה בוכה וצורח.

לגבי הנעליים - אני לא יכולה לעזור כי גם אני בשלב של החיפוש, השאלות/ תשובות וכיוצ"ב.

רונית

a y a l u l a

New member
תודה על העידכונים על הניתוח

אנחנו גם אחרי.

כמובן תודה על הטיפים להתנהלות בשע"צ, אצלינו המזכירה באישפוז יום הייתה יעילה יותר וישר הפנתה אותנו לסופי (המקסימה).

מה החלטתם לגבי הנעליים?

למעלה