שואלת עבור חברה - מי מבינה ב-CMV?

שואלת עבור חברה - מי מבינה ב-CMV?

חברה טובה התקשרה אלי עכשיו וסיפרה שהיא בהריון, אבל גילו אצלה CMV.
לדבריה, הדרך היחידה לדעת בודאות אם העובר נדבק היא לחכות לשבוע 23 ולעשות מי שפיר ואפשר לעשות סריקה מכוונת למוח בערך באותו שבוע.
אני לא יכולה להפסיק לחשוב עליה ועל מה שהיא עוברת

מישהי יודעת אם יש דברים שאפשר לבדוק עוד קודם כדי לדעת באיזה מצב העובר?

שירהד1

Member
מנהל
אויש...איזה לחץ זה-

אני רוצה להבין- גילו נוגדנים שאומרים שהיא חולה או היתה חולה בשליש הראשון? או שגילו את הנוגדנים הטובים, שאומרים שהיא מחוסנת? באיזה שבוע היא?
אם גילו שהיא חולה או היתה חולה בשליש הראשון- עד כמה שאני יודעת, התיאור שלה מדויק, חוץ מנושא הסקירה המכוונת למוח, שעד כמה שידוע לי, את זה עושים בשבוע מתקדם יותר (נדמה לי בסביבות ה-30).
בואי נאמר שצריך להתפלל חזק חזק שהעובר לא נדבק. אבל ממש חזק.

אם הוא לא נדבק- אז נפלא.
אם הוא נדבק- אז לרוב מדברים עם האישה ו/או הזוג על סטטיסטיקות- נגיד 70 אחוז שהעובר בריא, אבל 30 אחוז שהוא חולה, וצפוי לפגמים בדרגות חומרה שונות, כאשר הקשות עלולות להגיע למצב של עיוורון, חרשות, פיגור...
יופי- לכי תתמודדי עם הנתונים הללו ותחליטי על פיהם.

מכירה כמה מקרים שבהם העובר לא נדבק והכל הסתיים בשלום. ומכירה כמה מקרים שהעובר נדבק, ואז הסוף היה רע מאוד. כמו שאמרתי- עכשיו זה הזמן להתפלל.

ואולי בכלל התכוונת שהתגלו הנוגדנים הטובים, וכל מה שכתבתי זה שטויות במיץ עגבניות?

שירה דוד - מרפאה בעיסוק -
ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים בעלי קשיים התפתחותיים ולקויות למידה.
מדריכה קלינית של מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות.
מנהלת פורום אובדן הריון.
09-7749028

הבנתי שמצאו נוגדנים מהסוג הרע, שאומר שהיא חולה.

היא כרגע בסוף שליש ראשון.
אמרו לה שבגלל שזו פעם שניה שהיא חולה ב-CMV, סביר להניח שההשפעות על העובר לא תהיינה חמורות, אבל בגלל שהיא לא מחוסנת הסבירות שזה עבר לעובר גבוהה יותר. בקיצור, חוסר ודאות מוחלט

&nbsp

מכירה מחברה

חברה טובה שלי גילתה שהיה לה בתחילת ההריון.
היא עשתה המון סקירות מעבר לרגיל כדי לגלות אם זה השפיע. היא החליטה לא לעשות מי שפיר כדי לגלות אם העובר נדבק כי זה לא יגיד לה אם העובר נדפק מזה או לא...
היא היתה בלחץ נוראי אבל הסקירות כולן היו תקינות לגמרי.
אחרי שנולד גילו שבאמת הוא נדבק ומזל שלא עלו על זה בהריון כי זה באמת לא השפיע עליו.
בקיצור תגידי לה שהסיכויים לגמרי לטובתם. גם סטטיסטית.

ציפורת80

New member
מה הכוונה פעם שניה ולא מחוסנת?

בעיקר אי אפשר להיות מחוסנים לCMV וגם מי שיש לה נוגדנים יכולה לחלות שנית
אם היא חולה פעם שניה זה אומר שהיו לה כבר נוגדנים וזו הדבקה שניונית
עד כמה שידוע לי במקרה כזה מתייחסים לזה שונה מאשר במצב בו האישה חולה לראשונה.
יש אפילו רופאים שאומרים שאין צורך לחזור על בדיקת נוגדני CMV בהריון אם חלית בעבר

אני נדבקתי בCMV בפעם הראשונה בשבוע 9 בהריון השלישי

עוד לפני שנכנסנו לעולם ההפלות....
הילד בריא ושלם.......ואפילו לא נדבק........
הלחץ היה כל ההריון......................
אבל גם כשהעובר נדבק יש סיכויים גדולים שהכל יהיה תקין, אבל זו בדיוק נקודת הקושי בקבלת ההחלטה- כשיש סיכוי שמפסיקים הריון של עובר בריא!!!
ידענו מה בטוח בסדר- בסקירה ובסקירות מכוונות לאיברים שעלולים להיפגע מCMV היה תקין (מבנה מוח וכד'). לא ידענו אם העובר נדבק ואז אולי תהיה השפעה בהמשך כמו ירידה בשמיעה שעלולה להופיע בשנות הילדות המוקדמות.
במקרה המתואר- אם זו הדבקה שניונית, אז רוב הרופאים לא מוכנים לשלוח לבדיקת דם כי באמת לא משמעותי. וכבר מגיע לאחוזי סיכון אפסיים, כמו שאף אחד לא מבטיח ילד בריא ושלם בהריון שקט.
מבחינתנו הפלה זו לא אופציה. וכשהגענו לרופא מומחה למחלות כאלו הוא עשה איתנו את החשבון שהסיכוי להפלה ממי שפיר זהה ואפילו גדול מהסיכוי שהילד נדבק, ומבנית הכל תקין ותהיה פגיעה שאינה מבנית. אז כמובן- מי שלא רוצה לקחת שום סיכון לילד פגוע, מעדיף לקחת את הסיכון להפלה כתוצאה ממי שפיר, ושלא יהיה ילד בכלל.
אז לא פשוט, ובכל מקרה אם לא רוצים לקחת סיכון קלוש, חייבים לעשות מי שפיר.
דבר נוסף- יש טיפול שדומה לאימונוגלובולינים- ה- IVIG, מנה שמורכבת מנוגדנים מהמון אנשים. לא מספיק יודעת מה האינדיקציה לקבל....אבל שווה להתייעץ.
אני הלכתי לפרופ' יחיאל שלזינגר משערי צדק.
https://www.szmc.org.il/heb/Departments/Infectious-Diseases/About/

למעלה