שואלת פעם שניה :)

  • פותח הנושא akane
  • פורסם בתאריך

akane

New member
שואלת פעם שניה :)

על ייבוש של הבצק סוכר (שאלתי קודם בשרשור אחר כי לא חשבתי שזה דורש נושא חדש, אבל אף אחת לא ענתה אז אני שואלת שוב) עד כמה קשה הבצק סוכר אמור להיות לאחר ייבוש? כי הכיסוי שעשיתי לעוגה נשאר די רך בחלקו הפנימי, והוא התקשה מבחוץ :X ולגבי הוורדים הקטנים שפיסלתי מהבצק סוכר+CMC נשארו רכים בחלקם הפנימי -בבסיס הורד.... זה אמור להיות ככה? כי לפי מה שהבנתי זה אמור להיות קשה מאוד כמו סוכריה. העוגה נאכלה כולה ביום השני, אך רציתי לדעת לפעם הבאה. אולי לא לשתי את הבצק מספיק? אולי בגלל החום? או בגלל הגנאש שהיה בין העוגה לכיסוי שהרטיב אותו? או אולי בגלל שהעוגה כוסתה בשקית ביום השני? תודה לכל מי שתעזור~
 

net the jet

New member
הבצק על העוגה ( שמצפה אותה ) נשאר

רך יחסית-בעיקר החלק הפנימי. גם אם הוא שבוע ככה. דמויות\סוכריות\אלמנטים-תלוי בגודל ובעובי, אם משהו גדול\עבה, יקח לו יותר זמן להתיבש ולהתקשות. סוכריה בעובי ס"מ וחצי-שניים, אחרי שבוןע יכולה להיות עוד טיפה רכה בפנים,ואחרי חודשיים קשה מאד כמו אבן-ואז רק אפשר ללקק... זה לא שום דבר שלא עשית נכון. ברור שמזג האויר מאד משפיע על תהליך היבוש של הבצק. באויר יבש וקר הבצק יתיבש מהר יותר, בלחות וחום..יקח לו זמן רב יותר. ולמה לכסות עוגה בשקית ??
 
בהחלט לוקח זמן עד שמגיעים לבצק

קשה מאד. אם לא מוסיפים CMC , כמו בציפוי, אז הוא נשאר די רך וזה דווקא יתרון כי צריך לחתוך את העוגה בשלב כלשהו... אם מוסיפים CMC ונותנים לבצק להתייבש לפחות 24 שעות מקבלים בצק קשה מאד מבחוץ. מבפנים כמובן שלוקח לו עוד קצת זמן להגיע לקושי רק. בכל מקרה אני דווקא אוהבת שנשארת רכות גם בסוכריות, כי זה כיף לאכול אותן.
 

akane

New member
תודה רבה רבה על התשובות! ../images/Emo24.gif

ולמה לכסות בשקית... ~_~ כי ברגע שחתכנו את העוגה אמא לא רצתה שהחלק הפנימי של העוגה יתייבש ולא יהיה טעים... לכן כיסינו אותה. נדמה לי שיצרנו אפקט חממה מסוג כלשהו
 
למעלה