שואלת שוב... ביוץ לפני שאיבה

שואלת שוב... ביוץ לפני שאיבה

לאחר שהתברר שלא משנה כמה הורמונים אני מקבלת, וכמה זקיקים יש, נוצרות בסוף מקסימום שתי ביציות (ובד"כ אחת) וגם היא לא באיכות גבוהה, הוחלט על סיבוב ספונטני של IVF עם מעקב הכולל LH כמובן. אבל... ביום שלישי הזקיק היה בגודל 20, קיבלתי 2 אוביטרל ב22:00, וביום חמישי בב08:00 התברר שהיה כבר ביוץ. אוף!!! בסוף ביצענו הזרעה במקום...
כמה שאלות:
1. אם אין לי בעיה בביוץ ללא הורמונים, מדוע יש צורך באוביטרל?
2. האם יש משהו שניתן לעשות אחרת במחזור הבא (בהנחה שגם הוא יהיה ספונטני)?
המון תודה! (ונקווה שאולי לא יהיה צורך בסוף... :))

anguly

New member
השבתי להודעה הקודמת...

סליחה על האיחור בתגובה

גלושקה21

New member
קרן אור יקרה

אני מציעה לך לערוך מעקב צמוד עם ערכת ביוץ ואז תהיה לך התראה שעומד להיות ביוץ ולא תפספסי אותו. בנוסף יש נשים שהכל בסדר אצלן אך ההורמונים לא עושים להן טוב, לפי מה שאת מתארת הייתי במקומך עוברת למינון נמוך של הורמונים או סיבוב טבעי עם מעקב צמוד של ערכת ביוץ ואולטראסאונד. אני אתן לך דוגמה מעצמי: עשיתי 3 סיבובים של מנופור ואוביטרל. באופן טבעי היו לי זקיק או שניים מובילים ותמיד ביוץ, עם מינון נמוך של מנופור 2 זקיקים וכשהמינון עלה זקיק אחד שהתנוון.
בזמן הטיפול רק בעזרת ערכת הביוץ הייתי יודעת מה קורה כי הרופא תמיד פספס. יש לציין כי לא תוכננו הזרעות או הפריות אלא יחסים טבעיים. לאחר 3 חודשים הבנתי כי עדיף לי בדרכים טבעיות (אני נטורופתית) ו10 ימים לאחר שהתנוון הזקיק של ההורמונים היה לי ביוץ טבעי ממנו נכנסתי להריון ללא התערבות רפואית. רק בזכות ערכת הביוץ ידעתי שעומד להיות ביוץ ואלמלא בדקתי לא הייתי עכשיו בהריון. בהצלחה!!!

למעלה