שואלת שוב מאחר ולא נענתי

מורן62

New member
שואלת שוב מאחר ולא נענתי

בני איתי בן שבועיים וחמישה ימים, עוד לפני הלידה מאוד רציתי להניק אך לאכזבתי החלב התחיל "לבצבץ" רק 5 ימים לאחר הלידה, וגם זה לאחר שאיבות רבות ותחושה שאני "מענה" את התינוק בניסיונותיו למצוץ ללא הצלחה. בלית ברירה עוד בבית חולים נתתי לו מטרנה ובבית מעט הנקה (מהמעט שיצא) ותוספת של סימילאק. כיום אני מצליחה לשאוב חלב בכמות סבירה ואני מעדיפה לתת לו לאכול בבקבוק כי אם אני מניקה הוא לא רגוע ונראה שלא שבע ותמיד אני צריכה להשלים לו את החסר בחלב שאוב או בסימילאק, כך גם אני יודעת בוודאות כמה הוא אכל ולא צריכה לחשוש שהוא עוד רעב (הרגשה שמלווה אותי תמידית עוד מבית חולים).. אני חוששת שגרמתי להרגלי האכילה של הילד נזק בבית חולים שלא נתתי לו לאכול כמו שצריך ושהתעקשתי לתת לו חלב אם בימים הראשונים ללא הצלחה ,ולכן נהייתי די הסטרית לגבי עניין האוכל. לאחר ההקדמה הארוכה (סליחה...) אשמח אם תעזרי לי עם מספר שאלות: ** מהן הכמויות שהוא אמור לאכול? כמה ארוחות ביום? היום הוא אוכל כל ארוחה 100 מ"ל כל שעתיים וחצי בערך אבל בלילה הוא מתעורר אחרי חצי שעה/שעה ורוצה שוב לאכול,אני מוסיפה לו עוד 30 מ"ל. האם זה תקין? זה לא הרבה לדעתך? הוא נולד במשקל 3120 והיום שוקל 4040, בטיפת חלב אמרו לי שזה קצת הרבה ולכן לא כדאי להגדיל את הכמות במידה הילד דורש. ** כמה פעמים ביום אני יכולה לשאוב ולהניב כמות יפה של חלב? היום אני מצליחה לשאוב 70-100 מ"ל מכל צד כל שלוש שעות בערך, איך אוכל להגביר את כמות החלב על מנת שתספיק לי גם ללילה? ** מאחר וכמות החלב יחסית קטנה לדעתי (הבנתי שאפשר לשאוב 600 מ"ל ליום...) אני מאכילה את איתי בלילה בארוחה אחת עד שתיים של סימילאק כי אין לי מספיק שאוב, האם אני גורמת לו לכאבי בטן בגלל ערבוב שני סוגי החלב? שמתי לב שאחרי ארוחת סימילאק יש לו יותר גזים. אודה לכן על תשובתכן, מורן

מספר תשובות....

מזל טוב על הולדת התינוק! זה נפלא שאת מתמידה עם הנקה ו שאיבה למרות ההתחלה הקשה. ככל שעוברים הימים בדרך כלל הכל נהיה בהדרגה הרבה יותר קל. אם תוסיפי הנקות ביניים (בין הבקבוקים), אפילו רק למטרת הרגעה וזמן איכות אימא, זה בהחלט יעזור להגביר את כמות החלב. 1- כמה הוא אמור לאכול? תינוקות חדשים עולים בכמות בהדרגה, ויש גם חשיבות למשקל. הממוצע בוא בערך 700 מ"ל ביממה. 2- כמה ארוחות ביום? תינוקות יונקים בממוצע 8-12 הנקות ביממה. כאשר תינוקות מקבלים את התזונה מבקבוק הם לרוב מתרגלים לארוחות גדולות יותר מעטות יותר (כי הקיבה מתרחבת). 3- אצל תינוקות בריאים לא מגבילים את הכמות שהם אוכלים. הנוסחאות זה להערכה בלבד. מה שכן אפשר לעשות זה לודא שהוא מקבל את הארוחה מספיק לאט כך שהוא מרגיש בזמן את תחושת השובע. הארוחה מהבקבוק אמורה להיות כ 20 דקות. 4-הכמויות שאת שואבת הם כמויות יפות. על-מנת להגביא כמויות שאובות אפשר לעבור למשאיבה חזקה יותר ולנסות להוסיף כמה שאיבות, למשל לעשות מרתון של שאיבות כל שעתיים (למחרת תראי את העלייה). זה לא נכון שאפשר לשאוב רק 600 מ"ל ליום. יש נשים ששואבות הרבה יותר, למשל עבור תאומים. 5- את לא גורמת לתינוק כאבי בטן על-ידי עצם ערבוב שתי סוגי החלב. 6-תמ"ל (כמו סימילק) אכן עושה יותר גאזים כי הוא עשוי מחלב פרה, מה שקשה יותר לעיכול. בהצלחה! אורית מדריכת לה לצ'ה

למעלה