שואלת שוב עכשיו כשהגענו לשלב שזה יותר רלוונטי

Dolevmom

New member
שואלת שוב עכשיו כשהגענו לשלב שזה יותר רלוונטי

שאלו אותנו איזה גיל
ופתאום אני לא כל כך בטוחה
בהתחלה לא היה לי כל כך אכפת אבל במקרה יצא לי לראות אמא מדהימה לילדה בת 7. היה ביניהן חיבור מדהים.
ופתאום חשבתי לעצמי. האם אפשר להרגיש הורות טבעית עם ילד גדול?
אפשר להתחבר בצורה טובה כאילו שהילד נולד לי?
אשמח לחוויות ורשמים בנושא. מכל מי שאימץ ילד בגילאים 3-13
וגם, מה הרווח האופטימלי לדעתכן בין ילדים?
תודה!

חיבור בין ילד להורה

תלוי הן בילד הספיציפי והן בהורה הספיציפי.
וכל מה יכתבו לך אנשים מניסיונם- לא ניתן להקיש ממנו על הקונסטלציה המיוחדת שלכם.
השירות למען הילד מאד מעוניין ובצדק למצוא בית חם ומתאים לילדים מכל הגילאים.
באופן מעשי ובלי לשלול הייתי כן מציעה לקחת בחשבון בשיקולים שככל שילד גדל זמן רב יותר במוסדות ללא הורים פרטיים
הוא צובר ניסיונות קשים,מעצבים.כמובן שגם בכך יש תמיד אפשרות לטפל ולהיטיב.

KallaGLP

New member

אפשרי מאוד!

זה דורש הרבה יותר משאבים רגשיים אבל זה אפשרי מאוד. אני אם אומנת לילד בן 4. הקליק בינינו היה מיידי אבל אח"כ פיתוח הקשר עצמו הצריך המון עבודה. זה הצריך בעיקר המון המון סבלנות, ולהבין שזה יקרה בהדרגה ולא ברגע. (וזה עדיין נבנה, זה עדיין בתהליך, וזה בסדר. קשר זה דבר שתמיד ממשיך להתפתח).
ההורות בשבילי היא טבעית, כי חווינו כבר מספיק חוויות משותפות ויצרנו מספיק דברים שהם "שלנו". החיבור הראשוני עזר, אבל לא הוא עשה את העבודה. זה יותר מאתגר בגיל כזה, ויש גם היסטוריה וחוויות לא פשוטות שצריך לעבד, אבל זה אפשרי. גם אני ממליצה לך להתייעץ עם העו"ס, כי היא מכירה את המשפחה הספציפית שלכם ואת הכוחות הספציפיים שלכם.

כל הים: דבריך מרגשים מאד. מאחלת לך הצלחה גדולה בהמשך ההורות

וגם לך אמא-דולב!

Noga Lavie

New member
ההבדל בין גיל שלוש לגיל שלוש-עשרה הוא אדיר

אימצנו ילדה בת שלוש, שזהו הגבול התחתון ששאלת לגביו. בגיל שלוש לא הייתה בעיה ליצור חיברות. כלומר, זה היה הליך בו השקענו הרבה, אך הילדה רצתה חיברות לא פחות מאיתנו, כך שקשר מלא נוצר, שאיני רואה את ההבדל בינו לבין קשר הורי אחר, מעבר לעובדה שהיא פשוט עובדת חיים, שהקשר הזה החל כשזיו הייתה בת שלוש ולא לפני כן.

לפני האימוץ התיעצנו עם חברה פסיכולוגית. היא יעצה לנו לא ללכת על גיל בוגר מחמש. אבל עצה זו הביאה בחשבון לא רק בעיות צםויות שילד בוגר יותר עלול להביא, אלא גם את העובדה שאנו זוג ישראלים המתגורר בבלגיה, ויביא ילד לא רק למצב של זרות הילד כלפי הסביבה, אלא גם לסביבה שאנו זרים בה. (עובדת הסוציאלית הבלגית כתבה בגלל אותן סיבות שאנו רוצים ילד/ה לבן/ה צעיר/ה מגיל שנה, מה שגרם למעט מתח במשפט, כשאימצנו ילדה קזחית בת שלוש.)
מכלול הסיבות לבחירת גבול עליון בדיל המיועד לאימוץ הן רבות, ומשתנות ממקרה למקרה. לא רק מכלול סיבותיו של הילד, אלא גם מכלול סיבות ההורים חשובות. הטוב ביותר יהיה להתייעץ בקול עם העו"ס של ההליך.

למעלה