שואל גם כאן

באז באז

New member
שואל גם כאן

אני מפעיל אתר דרך זאפ. אני יודע שמישהו מפעיל תוכנה שפותחת אצלי דפים במחזורי זמן קבועים. כך שהוא עולה לי כסף (זאפ מרוויח את הקליקים). אני יודע ש IP שלו מוביל ל NETVISION. פניתי אליהם במייל למחלקת ABUSE בבקשה לתת לי את שם החברה\לקוח של אותו IP בשעות נתונות. הם כמובן לא חזרו אלי. השאלה היא איך אני ממשיך? יש במשטרה מי שמטפל בדברים כאלה? יש דרך לדעת מי זה רק בעזרת ה IP שלו? (וללא עזרת נותני החסות שלו NETVISION).

sh a ch a r

New member
נסיון לענות

יש במשטרה מי שמטפל בזה (בתיאוריה, לפחות). אני לא בטוח אם זה במחלקה לחקירת פשעי מחשב, או (יותר סביר) במחלקת הונאה. אין דרך לדעת מי זה ללא שיתוף פעולה של נטויז'יון, אבל יש אמצעים לגרום לנטויז'יון לשתף איתך פעולה. באופן עקרוני, אסור להם לתת לך את המידע שאתה מחפש (זה לא שהם סתם לא עונים), אבל הם חייבים לתת אותו באחד משני מקרים: 1. צו שופט שהמשטרה מוציאה כחלק מחקירה 2. צו שופט שאתה מוציא כחלק מתביעה אזרחית בתקווה שעזרתי שחר אני לא עורך דין

The Sane

New member
כיוון אחר

הדרך המקובלת להילחם בהונאת קליקים (click fraud) היא על ידי סינונם. ישנם אתרים שמבצעים את הסינון בעצמם ולא מחייבים אותך עבור אותן הקלקות. אפשרות נוספת היא שאתה תעביר לאתר שבו אתה מפרסם, את רשימת ההקלקות החשודות כהונאה והם יזכו אותך עבורן. קיימות תוכנות שמאפשרות לך לאתר את אותן הקלקות החשודות כהונאת קליקים ולרכז אותן בדו"ח מסודר. בהצלחה.

באז באז

New member
כיוון שה IP לא קבוע

אבל התופעה כן. אז זה לשחק חתול ועכבר. כל פעם לשים לב איזה IP הוא קיבל היום, ועכשיו לבקש חסימה שלהם... לך תדע גם את מי אתה חוסם פעם הבאה... מה שכן, לא ידעתי שיש מושג כזה, אני רואה שגוגל מחזיר המון מידע. אולי שם אני אמצע משהו. תודה רבה.

The Sane

New member
לא רק לפי IP

ישנם מספר קריטריונים לאיתור הקלקות הונאה. לא את כולם מפרסמים על-מנת לא להקל על אלה המנסים להונות. ישנן תוכנות שיכולות לעזור לך לאתר ולרכז את אותן ההקלקות לדו"ח עם כל הנתונים הדרושים

The Sane

New member
עוד משהו

הכוונה היא לא שאתה תחסום אותן, אלא שהאתר המפרסם יזהה אותן בעצמו ולא יחייב אותך עבורן או לחילופין שאתה תגיש לו את רשימת הכניסות שמקורן בהקלקות הונאה והוא יזכה אותך כספית עבור אותן הקלקות

פתרונות משפטיים הם המפלט האחרון

ולא העדיפות הראשונה וזאת ממספר סיבות. חשוב לציין כי מחלקות השימוש לרעה של ספקי הגישה (abuse) לא חייבות לך שום דבר, אפילו לא תשובה. במידה ויש לך טענות נגד ספק גישה, פנה להנהלת החברה במכתב רשום, לא דרך כתובת הדוא"ל של מחלקת השימוש לרעה. הסיכויים שהמשטרה תטפל בתלונה כזאת שואפים לאפס. המשטרה בקושי מצליחה לטפל בחקירת פשעים חמורים. רוב הסיכויים שאחרי שתמתין בתור, השוטר שמקבל תלונות יומר לך שאתה יכול לטפל בבעיה בהליך אזרחי. הליך אזרחי צריך להתחיל בפניה ישירה לספק ורק אם הספק לא ענה או דחה את דרישתך, יש מקום לפנות לבית המשפט ולבקש צו שמחייב את הספק למסור את המידע. זה כמובן כרוך בהוצאות ולא בטוח שתקבל מה שתרצה, לכן כאמור, זה מפלט אחרון.

למעלה