שואל לגבי החלפת ברז - שאלה כללית

exprexs

Member
היי לכולם.
אין לי צורך להחליף ברז כעת.
אני שואל בתיאוריה לאחר שהסתבכתי לפני כשנה וחצי בעת שהחלפתי ברז.
העניין זה שהצינורות הפנימיים של המים היו כה מתפוררים, עד שפתיחת האום של הברז גרמה לשבירה של הצינור של המים החמים. זה גרם לי להסתבך והייתי צריך לקרוא לאינסטלטור.
האינסטלטור טען שמדובר בידע מקצועי שבו הוא לא מפעיל עומס על צינורות המים או שהוא אמר משהו בניסוח דומה שאיננו זוכר.
אז השאלה שלי- איך באמת צריך להחליף את הברז בידיעה שצינורות המים בקיר, חלודים ועומדים להתפורר.

אשמח גם לתשובה לא מעמיקה במיוחד. :D
כאמור- אין לי כוונה להחליף ברז בקרוב.
ביתי די ישן והכל כאן מתפורר.

תודה מראש.

רוני1955

Active member
הוא חירטט אותך. כשמפעילים כוח לסגירה, הצינור בקיר מפעיל כוח נגדי באותה עוצמה (ניוטון חביבי, ניוטון...). אם הצנרת חלודה, הצינור ישבר.
בכל מקרה, האום של הברז לא מברג לצנרת המים, אלא לחלק שנקרא "למד" ("ל"). סביר להניח שזה מה שנשבר. זה חלק שעשוי מפליז, והוא חלש יחסית. אפשר להחליף אותו בעזרת מפתח אלן. בפעם הבאה, אני מציע לנסות לבד, ולקרוא לשרברב רק במקרה ויש נזק בלתי הפיך.

exprexs

Member
תודה על תשובתך.
העניין הזה לעתים מנקר במוחי כמן תעלומה.
החלק שנשבר זה הצינור עצמו שהתפורר ( ולא המתאם למד ).
זה היה למעשה צינור מים מקורי ( אני חושב כך ).
חשבתי שאולי יש הסבר הגיוני כלשהו לדבריו. אולי שיטה ייחודית שבה אפשר לבטל את הכח שפועל על הצינור מים, משהו ידני שהאינסטלטור יודע לבצע ולא מסביר בדיוק בעת מעשה.

תודה, חג שמח.

רוני1955

Active member
אם הצינור מאד חלוד, הוא ישבר. כשאתה מפעיל כוח לפתיחת האום, הצינור מפעיל כוח נגדי. ככל שתפעיל יותר כוח, הכוח הנגדי יגדל, או עד שהאום יפתח או עד שהצינור יקרוס. איך הוא פר את הבעיה הקודמת? איך הוא חיבר מחדש ברז לצינור שבור?

exprexs

Member
הוא לא התגבר על הבעיה.
הוא תיקן את הבעיה בעת שהשיבר מים הדירתי, היה סגור.
זה רק שהוא אמר משהו על כך שעליי "ללמוד את הלקח" מפני ש"אחת למאה מקרים, זה עלול לקרות מי שאיננו מיקצועי". אני חושב לפחות שזה מה שהוא אמר למיטב זיכרוני, וזה היה כאמור לפני שנה וחצי.

אם לדייק, אז התיקון שהוא ביצע היה עם טפטוף קל מסוים מהאום שמחבר את הברז.
אז הזמנתי אותו שוב למחרת או לאחר יומיים, והוא פירק את הברז שהוא עצמו התקין, והרכיב אותו מחדש.
לא ראיתי בדיוק איך הוא פירק את הברז בגלל הצפיפות באמבטיה שלי.

חג שמח לכולם.

למעלה