שואל על מסנן מים דירתי

exprexs

Member
היי לכולם.
יש ברשותי קנקן בריטה לסינון מי ברז.
הבעיה, שאיכות המים המתקבלת לאחר סינון, איננה תמיד לשביעות רצוני. זה לא דומה למים מינרליים וזה לעתים יוצר מן תחושת יובש בפה לאחר שתייה. יתכן שהעניין נסב על מידת ריכוך המים שהיא כנראה איננה די גבוהה ( אלא בינונית ).
בלית ברירה, אני קונה גם מים מינרליים ( אני מאוד אוהב מים ).

היה לי מן רעיון שכזה ואני שואל מה דעתכם.
הרעיון , לקנות מסנן כמו בתמונה ולחבר אותו לברז מכונת הכביסה שלי ולמלא בעזרתו בקבוקים ריקים עם מי ברז שעברו סינון. הכל בעזרת צינורות גמישים.
מסיבות שונות, אני לא יכול כעת לחבר מסנן כזה לצנרת המים הראשית שלי.

שואל- האם לדעתך, זה רעיון שייתן לי תוצאות טובות יותר לעומת הפיתרון הקיים ( קנקן בריטה ) ?
אני באמת לא יודע איזו תוצאה נותן מסנן שתוכנן למתקן כמו זה בתמונה.

תודה מראש

1686119823269.png

נערך לאחרונה ב:

רשר

Well-known member
מנהל
היי לכולם.
יש ברשותי קנקן בריטה לסינון מי ברז.
הבעיה, שאיכות המים המתקבלת לאחר סינון, איננה תמיד לשביעות רצוני. זה לא דומה למים מינרליים וזה לעתים יוצר מן תחושת יובש בפה לאחר שתייה. יתכן שהעניין נסב על מידת ריכוך המים שהיא כנראה איננה די גבוהה ( אלא בינונית ).
בלית ברירה, אני קונה גם מים מינרליים ( אני מאוד אוהב מים ).

היה לי מן רעיון שכזה ואני שואל מה דעתכם.
הרעיון , לקנות מסנן כמו בתמונה ולחבר אותו לברז מכונת הכביסה שלי ולמלא בעזרתו בקבוקים ריקים עם מי ברז שעברו סינון. הכל בעזרת צינורות גמישים.
מסיבות שונות, אני לא יכול כעת לחבר מסנן כזה לצנרת המים הראשית שלי.

שואל- האם לדעתך, זה רעיון שייתן לי תוצאות טובות יותר לעומת הפיתרון הקיים ( קנקן בריטה ) ?
אני באמת לא יודע איזו תוצאה נותן מסנן שתוכנן למתקן כמו זה בתמונה.

תודה מראש

צפה בקובץ המצורף 77418

זה רק מיכל סינון אתה צריך להחליט מה יהיה בפנים,
איזה בקבוקים?
מה מצב הנקיון שלהם?
אם מפלסטיק - האם יזהמו את המים אחרי הטיפול?
כללית מסננים הכוללים פחם פעיל או אוסמוזה הפוכה מבטלים את הכלור ולכן כל זיהום אורגני הקיים בבקבוק עלול להתרבות, אכן מאוד יתכן שזה יהיה הטעם הרצוי לך אך הבריאות,,,

exprexs

Member
זה רק מיכל סינון אתה צריך להחליט מה יהיה בפנים,
איזה בקבוקים?
מה מצב הנקיון שלהם?
אם מפלסטיק - האם יזהמו את המים אחרי הטיפול?
כללית מסננים הכוללים פחם פעיל או אוסמוזה הפוכה מבטלים את הכלור ולכן כל זיהום אורגני הקיים בבקבוק עלול להתרבות, אכן מאוד יתכן שזה יהיה הטעם הרצוי לך אך הבריאות,,,
אני לא ממש מבין בפילטרים השונים שמוצעים.
מה שאני רוצה, זה מים נטולי אבנית לחלוטין.
הפילטר של קנקן הבריטה שלי, מסנן כלור ומתכות, אבל במה שקשור לאבנית, ההתרשמות שלי שהסינון חלקי בלבד.
הטעם אכן משופר, אבל עדיין התחושה היא של מי ברז.
התוצאה שרצויה לי, זה התוצאה שמתקבלת למשל במתקן סינון תמי 4. הייתי אומר שזו תוצאה די טובה.
לא יודע איזה פילטרים שמים שם בפנים.

בקבוקים- יש לי בקבוקים ריקים של מים מינרליים.

תודה על התשובות.

איך אתה יודע מהי איכות המים לאחר סינון הבריטה? ואיך אתה יודע שמים מינרליים איכותיים יותר בהשוואה לבריטה או בכלל?

exprexs

Member
מה שאני מנסה לומר - זה שאני מעוניין בפיתרון לסינון מלא ומוחלט של אבנית ממי השתייה שלי.
אני לא מצליח לאתר מן אמצעי שכזה שיבטיח לי סינון אבנית ממי השתייה.
אני שואל כאן- מה עליי לעשות כדי לסנן את מי השתייה שלי, לסינון מלא ומוחלט מאבנית ???
האם יש פיתרון ????
תודה

רוני1955

Active member
מה שאני מנסה לומר - זה שאני מעוניין בפיתרון לסינון מלא ומוחלט של אבנית ממי השתייה שלי.
אני שואל כאן- מה עליי לעשות כדי לסנן את מי השתייה שלי, לסינון מלא ומוחלט מאבנית ???
האם יש פיתרון ????
תודה
שתי שאלות יש לי.
מה הבעיה עם אבנית במים?
מה גורם לך לחשוב שאותם מינרלים (בעיקר סידן ומגנזיום, שהם חיוניים לגוף), לא נמצאים במים מינרליים שקונים בבקבוקים?
אני מציע לך לעשות קצת שיעורי בית, לפני שאתה מנסה לפתור בעיה שאולי לא קיימת, ושהפתרון שלה עלול ליצור בעיה חדשה לגוף, של חוסר במינרלים חיוניים.

רוני1955

Active member
האם יש פיתרון ????
תודה
אני גם מציע לך (ולכולם) לקרוא את המאמר הזה, ולהבין מה המשמעות של ניקוי המים מהמינרלים סידן, וביחוד מגנזיום.

כוכבית מצויה

Well-known member
האם יש פיתרון ????
תודה
אידוי ועיבוי ייתן לך מים ללא אבנית.

exprexs

Member
כאמור- יש ברשותי קנקן בריטה, ואני לא ממש מרוצה מהתוצאות, מפני שהתוצאות אינן דומות לאלו של מיני-בר תמי 4.

שואל, אם למישהו כאן יש רעיון לגבי חיבור פילטר לברז מכונת כביסה שיש ברשותי.
אזכיר- מסיבות שונות, אין ביכולתי לבצע חיבור קבע של פילטר / בית מסנן לצנרת המים שלי.
כל שאני יכול לעשות, זה להיעזר בקנקן, ו/או לחבר מן מתקן נייד אל ברז מכונת הכביסה שלי, 3/4 צול.

בין היתר, ראיתי גם פילטר שנוער לתמי 4, והוא חיצוני למיני-בר.
החלק שלא היה ברור לי, זה אופן החיבור שבו הצינורות הדקים מחוברים אל תשתית המים...
דייל המכירות בחנות, לא הצליח להבין את רצוני.
איך צינור המים הדקיק מתחבר אל תשתית המים ?
לא מבין את זה...

עריכה - בינתיים גיליתי שיש אנשים ביקום עם מחשבה דומה לשלי.
הנה כאן בקישור לאי-ביי, מישהו שמוכר בית מסנן עם חיבורים מהירים כך שהמסנן יסנן מים לבריכה קטנה.
האם זה נותן מים באיכות גבוהה יותר מזו של קנקן בריטה? לא יודע לענות....

תודה על התגובות.

נערך לאחרונה ב:
תראה - אתה שואל אבל מתעלם מהתשובות. בשאלה הראשונה שלך ציינת את חשיבות איכות המים אבל מתעלם מכל התשובות המסבירות לך שלא רק שאין צורך לסנן את האבנית ( שזה מינרלים רצויים ובריאים לגוף), דרך אגב מים מינרלים - כשמם כן הם מים עם מינרליים שמשום מה אתה רוצה להוציאם.
אז חסוך את כספך שפר את בריאותך והמשך בחיים.
במידה ותרצה לסנן אבנית ממכשירים מסוימים עשה זאת נקודתית ( מכונת כביסה דוד שמש..) יש סננים קטנים מותאמים לברז.

exprexs

Member
תראה - אתה שואל אבל מתעלם מהתשובות. בשאלה הראשונה שלך ציינת את חשיבות איכות המים אבל מתעלם מכל התשובות המסבירות לך שלא רק שאין צורך לסנן את האבנית ( שזה מינרלים רצויים ובריאים לגוף), דרך אגב מים מינרלים - כשמם כן הם מים עם מינרליים שמשום מה אתה רוצה להוציאם.
אז חסוך את כספך שפר את בריאותך והמשך בחיים.
במידה ותרצה לסנן אבנית ממכשירים מסוימים עשה זאת נקודתית ( מכונת כביסה דוד שמש..) יש סננים קטנים מותאמים לברז.
הבנתי. האבנית לא מזיקה.
האמת שהייתי תחת הרושם שאבנית מומסת גורמת למים להיות סמיכים / צמיגים יותר ( כמו ג'ל ). אבל יתכן שזו טעות.
לאחר שקניתי בית פילטר דירתי עם מסנן כלשהו שהגיע איתו, אני מבין שעניין הסמיכות / צמיגות, זה כנראה עניין של לכלוך אחר במים שהפילטר מסנן.
המים יוצאים הרבה יותר נזילים ונספגים בלשון בקלות.

מה שכן... המים שעברו סינון מהפילטר הזה קיבלו טעם לוואי שלא הכרתי במי ברז שעברו סינון בקנקן בריטה בלבד.
על כן ביצעתי סינון נוסף בקנקן הבריטה שלי.
טעם הלוואי נותר בעינו.
נו....
אז לפחות למדתי מכל הסיפור, שמה שבאמת מפריע לי, זה לכלוך בלתי נראה במי הברז, לכלוך שמסונן רק בפילטר דירתי.

לא כ"כ יודע מה לעשות עם כל התובנות האלה...
אשמח אם מישהו לפחות יאמר לי שהוא מבין על מה אני מדבר בהקשר לטעם הלוואי.
האם זה הפילטר? האם זה בית הסנן?

תודה

נערך לאחרונה ב:
למעלה