שואל על פונטים קנייניים

PorFavor1

New member
שואל על פונטים קנייניים

אני שואל על התקנת פונטים שאינם זמינים להורדה ברשת.למשל- פונטים של OSX, או פונטים של מיקרוסופט.השאלה היא- איך זה יתכן שניתן להוריד פונטים קנייניים בקלילות שכזאת דרך הטרמינל או דרך אשף התקנת תוכנות?האם זה חוקי?למה אין אפשרות כזאת בווינדוז למשל ?

BravoMan

Active member
על מה בדיוק אתה מדבר?

מה הכוונה "להוריד דרך הטרמינל"?
בגדול, לינוקס מאפשרת התקנה קלה ופשוטה של כל פונט בפורמט TTF, וכנ"ל לגבי Windows.
(ההבדל הוא שב-Windows צריך להיות אדמיניסטרטור ולשים את הפונטים בתיקיית מערכת, אבל בלינוקס כל משתמש יכול לנהל פונטים משלו).
&nbsp
ב-Ubuntu, וכמה הפצות אחרות, יש חבילה מוכנה במאגרים - "חנות", שניתן להתקין דרך המסוף או הממשק הגרפי.
החבילה הזו אינה מכילה שום פונט. היא רק ניגשת לאתר של MS, ומורידה משם את הפונטים ש-MS בכבודם ובעצמם הפכו זמינים לכל העולם.
כך שאין כאן שום הפרה של זכויות יוצרים או הפצה של חומר קנייני - רק אוטומציה של גישה לאתר של יצרנית הפונטים.
איני מכיר שיטה דומה עבור פונטים של Apple, אבל ייתכן שהיא קיימת.
&nbsp
ייתכן גם, שנתקלת במישהו שאזר פונטים קנייניים ומפיץ אותם בניגוד לחוק. כאמור - אני לא בטוח על מה בדיוק אתה מדבר.
&nbsp
שים לב גם, שזכויות יוצרים על פונטים הם סוג של שקר - לפי החוק האמריקאי (לא בטוח אם הישראלי נדרש לסוגיה אי פעם), אות לא יכולה להיחשב "יצירה", לא משנה איך תצייר אותה.
הסיבה שפונטים מוגנים בזכויות יוצרים היא בזכות פרצה בחוק שמצאו עו"ד של Apple - בגלל ש-True Type Font כוללים לא תמונות, אלא סוג של קוד מחשב שמסביר איך לצייר את האות בכל גודל, הם זוכים להגנה בדומה לקוד מחשב.
&nbsp
אישית - אני חושב שזה עיוות של החוק, אבל זה מה יש...

PorFavor1

New member
הפונטים של אפל- די קשים להשגה

הפונטים של אפל די קשים להשגה.
דרך הטרמינל של לינוקס אובונטו, ניתן להוריד אותם ולבצע התקנה תוך שניות.
ובווינדוז.. זו משימה בפני עצמה להשיג אותם בכלל. אם בכלל הם תואמים לווינדוז.

פונטים זה הרי עניין קנייני.
אם זה לא היה כך, אז לא הייתה שום מניעה למשל שחלונות יגיעו עם פונטים של אפל ולהיפך.
אבל זה לא כך.
דבריך לגבי קניין רוחני מדומה, מעניינים. אני לא יודע אם הם נכונים או לא.

ככל שידוע לי- אף הפצה איננה מכילה פונטים קנייניים מראש.
אם פונטים אינם קניין רוחני- אז אני רוצה לקבל מ"ה של לינוקס הכוללת פונטים של אפל ומיקרוסופט, מבלי שאצטרך לעשות זאת בעצמי.

BravoMan

Active member
כתבת הרבה אבל לא ממש ענית לעניין:

ראשית, גם Windows, גם Linux וגם Mac OS משתמשים באותו פורמט פונטים אוניברסלי שנקרא TrueType סיומת TTF.
כל הפונטים בפורמט הזה תואמים לכל המערכות בלי צורך בשינויים או המרות.
https://en.wikipedia.org/wiki/TrueType
&nbsp
כמו שהסברתי לך, Microsoft מעמידה את הפונטים שלה להורדה בצורה חוקית ופשוטה.
הם לא כלולים מראש בהפצות לינוקס, כי כדי להשתמש בהם בצורה חוקית יש להסכים לתנאי השימוש, וזה אחד הדברים שהחבילה ב-Ubuntu עושה - מוריד את ההפצה הרשמית של MS, ומציגה את ה-EULA למשתמש כדי שיאשר אותה לפני התקנה.
&nbsp
כאמור, הכל חוקי למהדרין.
לפרטים, קרא כאן:
https://en.wikipedia.org/wiki/Core_fonts_for_the_Web
&nbsp
לגבי הפונטים של Mac, הדבר היחיד שהצלחתי למצוא, הם קישורים לכל מיני אתרי אחסון קבצים.
כלומר, מישהו לקח את הפונטים, שם אותם בקובץ ZIP, והעלה אותם לאתרי אחסון.
&nbsp
זה אכן לא חוקי, למיטב ידיעתי, אבל אני לא רואה שום קשר ללינוקס או ל-teminal.
באותה מידה, יכולת להוריד את ה-ZIP, לזרוק אותו בתיקיית fonts של Windows ולקבל את אותה התוצאה.
&nbsp
בפעם השנייה - אם אתה רוצה התייחסות עניינית, תציין על מה בדיוק אתה מדבר?
אלו פקודות?
נכון, בלינוקס, אפשר לעשות הכל דרך הטרמינל - כולל להוריד קובץ מ-dropbox או mega ולפרוס אותו בתיקייה מסוימת.
זה לא "פיצ'ר מיוחד להפרת חוקים", ואת אותו הדבר יכולת לעשות דרך הממשק הגרפי ב-Windows, ועבור רוב האנשים הלא טכניים, הגרסה הגרפית קלה וידידותית יותר.

PorFavor1

New member
אבל למה אין בלינוקס פונטים של מק, באופן מובנה

אם כל העניין כדבריך, זה רק ההסכמה לתנאי הרישוי, אז היה אפשר למשל להפיץ שלל רב של פונטים קנייניים באופן שמחייב הסכמה לתנאי הרישיון.

BravoMan

Active member
שוב לא הבנת:

Microsoft, ספציפית, שחררה חלק גדול מהפונטים שלה, בחינם, וכל מה שצריך בשביל להשתמש בהם בצורה חוקית זה לקבל את הרישיון.
&nbsp
Apple לא עשתה את זה, לכן אי אפשר להתקין את הפונטים שלה בצורה חוקית (למיטב ידיעתי) על לינוקס או Windows.
&nbsp
בכל מקרה, גם עבור פונטים של Microsoft, אין זה הגיוני שחברה אחת - Canonical יצרנית Ubuntu, תחייב כל משתמש של מערכת הפעלה להסכים לתנאי שימוש של חברה אחרת Microsoft רק כדי להתקין את מערכת ההפעלה.
&nbsp
הפונטים של MS הם מוצר נפרד, ומי שרוצה מתקין, מי שלא רוצה, לא מתקין.
זה נראה לך הגיוני שהיית קונה טויוטה, והיית צריך לחתום על חוזה עם וולקסווגן בגלל שיש קישוט על ההגה?
&nbsp
כי זה בערך מה שאתה מבקש כשאתה רוצה להכליל פונטים חינמיים אך לא חופשיים של Microsoft במערכת Ubuntu "ישר מהקופסה".

PorFavor1

New member
נצל"ש- התקנה של אופיס באמצעות WINE

צפיתי בסרטונים שמדגימים התקנה של אופיס מיקרוסופט, על אובונטו.
עדיין לא מצאתי שום תיעוד בעברית של מישהו שהתקין אופיס על לינוקס באמצעות WINE.
האם למישהו יש ניסיון עם זה?
זה עובד באופן תקין?
&nbsp
תודה מראש.....

למעלה