שואל שאלה ב CMD ווינדוז 10

exprexs

Member
שואל לגבי הפקודה הבאה שממירה את קובץ ה ESD לקובץ WIM.
שאלה 1- היכן הפקודה הבאה שומרת את הקובץ INSTALL.WIM ? האם באותה תיקייה שבה נמצא קובץ המקור?
שאלה 2- האם קובץ WIM עשוי לשמש לתיקון המע' במסוף השחזור, גם ללא פקודת CMD [ תחת USE A DEVICE ] ?

Dism /export-image /SourceImageFile:install.esd /SourceIndex:3 /DestinationImageFile:install.wim /Compress:max /CheckIntegrity​

arseny92

Well-known member
מנהל
שואל לגבי הפקודה הבאה שממירה את קובץ ה ESD לקובץ WIM.
שאלה 1- היכן הפקודה הבאה שומרת את הקובץ INSTALL.WIM ? האם באותה תיקייה שבה נמצא קובץ המקור?
שאלה 2- האם קובץ WIM עשוי לשמש לתיקון המע' במסוף השחזור, גם ללא פקודת CMD [ תחת USE A DEVICE ] ?

Dism /export-image /SourceImageFile:install.esd /SourceIndex:3 /DestinationImageFile:install.wim /Compress:max /CheckIntegrity​
1. עקרונית עבור SourceImageFile ו-DestinationImageFile אמורים לתת את המיקום המלא של הקובץ, בתוך גרשיים, כלומר למשל
קוד:
/SourceImageFile:"C:\Wim\install.esd"
אחרת אכן באותה תיקייה
2. מסוף השחזור פועל
  • או מתוך מחיצת שחזור (WinRE partition) בדיסק הקשיח, במקור בעת התקנת המערכת, המחיצה הזו נוצרת ואליה מוחל תוכן של C:\Windows\system32\Recovery\winre.wim מתוך תדמית ה-install.wim/esd של המערכת
  • או מתוך אתחול ממדיה ההתקנה, כאשר במקרה זה הוא אינו נקרא מסוף שחזור, אלא מסוף קדם-התקנה WinPE ומקורו בקובץ boot.wim
ואכן פקודות DISM זמינות לביצוע כן מתוך מסוף שחזור וכן גם באותה מידה מתוך מסוף קדם התקנה (באתחול בוחרים שפה, לוחצים כאילו להמשיך, אך אז במקום להמשיך עם התקנה, פותחים מסוף פקודה דרך Shift+F10), ניתן גם אף פשוט לבצע התקנה מלאה של מערכת הנמצאת ב-WIM/ESD מתוך מסוף קדם-התקנה על ידי DISM ומספר פקודות נוספות, וללא ביצוע שום צעד באשף הגרפי כלל

exprexs

Member
תודה.

הייתי רוצה לדעת איך לבצע תיקון מע' בעזרת USB להתקנה ובעזרת מסוף השחזור , אבל להשיג מידע אמין וטוב בעניין זה, נראה בעיניי כמו משימה בלתי אפשרית.
אין בנמצא שום סרטון טוב שמדגים איך לעשות זאת.
יש לי כבר דיסק און קי עם גרסת ווינדוז 10 זהה לזו שמותקנת במחשב.

לאחר שביצעתי בירור לגבי INSTALL.ESD, מצאתי שהגרסה המותקנת אצלי היא "אינדקס 3" ( זה נקרא SINGLE LANGUAGE).

שואל-
בהנחה שהדיסק און קי שלי מתויג כמחיצה E, מהי הפקודת DISM הנכונה לתיקון המע' מ ה דיסק און קי, כך שהפקודה תכוון בדיוק אל אינדקס 3, המכיל את הגרסה הרצויה לי ?

תודה

נערך לאחרונה ב:

arseny92

Well-known member
מנהל
תודה.

הייתי רוצה לדעת איך לבצע תיקון מע' בעזרת USB להתקנה ובעזרת מסוף השחזור , אבל להשיג מידע אמין וטוב בעניין זה, נראה בעיניי כמו משימה בלתי אפשרית.
אין בנמצא שום סרטון טוב שמדגים איך לעשות זאת.
יש לי כבר דיסק און קי עם גרסת ווינדוז 10 זהה לזו שמותקנת במחשב.

לאחר שביצעתי בירור לגבי INSTALL.ESD, מצאתי שהגרסה המותקנת אצלי היא "אינדקס 3" ( זה נקרא סינגל לנגוויג' ).

שואל-
בהנחה שהדיסק און קי שלי מתויג כמחיצה E, מהי הפקודת DISM הנכונה לתיקון המע' מ ה דיסק און קי ?

תודה
אל מה אתה מתכוון ב-"לבצע תיקון"? לכל בעיה יש את הכלים שלה, ולגבי מידע אמין על פקודות הכלים האלו - הדפים הרלוונטיים ב-docs.microsoft.com
ייתכן וטיב הבעיה אינה מצריכה התקנה מחדש

או שאתה רוצה לבצע את מה שתיארתי, כלומר התקנת מערכת על מחשב ריק (או קיים עם פרמוט), ללא שימוש באשף הגרפי?

exprexs

Member
כוונתי ל REPAIR שאיננו מסיר קבצים וגם לא תוכנות לצורך התקנה חוזרת למערכת ווינדוז. זאת ללא פרמוט.
בעבר היה אפשרת לתיקון מסוג REPAIR בחלונות XP ו ויסטה. כעת האפשרות הזאת איננה קיימת יותר.
אני מעוניין בהתקנה מסוג זה למחשב תקול כלשהו ( כעת אין לי מחשב תקול ).

אשאל זאת אחרת, מה אפשר לעשות עם מחשב שאיננו מאתחל לאחר שהרצתי פקודות תיקון כמו אלו שמפורטות, והמחשב עדיין לא מאתחל ?
איזו פקודת DISM עליי להריץ במסוף ה CMD במסוף השחזור ?
אם ה USB שלי הוא אות E, והגרסת ווינדוז שלי היא אינדקס 3 תחת קובץ ESD, איך אני רושם את הפקודה?
למה זה כ"כ לאנשים להבין את מבוקשי...
מה עוד עליי לעשות?

קוד:
Bootrec /fixmbr
Bootrec /fixboot
Bootrec /rebuildbcd
Bootrec /scanos

sfc /scannow /offbootdir=C:\  /offwindir=C:\windows
sfc /scannow /offbootdir=D:\  /offwindir=D:\windows

נערך לאחרונה ב:

exprexs

Member
האם זו הפקודה הנכונה ?
האם זה רשום כמו שצריך ?
האם מקור התיקון הוא E, ויעד התיקון הוא C ?

קוד:
DISM /Image:c:\ /Cleanup-Image /Restorehealth /scratchdir:c:\windows\temp /source:esd:E:\sources\install.esd:3 /limitaccess

arseny92

Well-known member
מנהל
האם מקור התיקון הוא E, ויעד התיקון הוא C ?
קוד:
/source:esd:E:\sources\install.esd:3

כן , אבל
קוד:
/source:"E:\sources\install.esd" /index:3
שאר התחביר בסדר
אשאל זאת אחרת, מה אפשר לעשות עם מחשב שאיננו מאתחל לאחר שהרצתי פקודות תיקון כמו אלו שמפורטות, והמחשב עדיין לא מאתחל ?
איזו פקודת DISM עליי להריץ במסוף ה CMD במסוף השחזור ?
במקרה של מחשב אשר לא מתאתחל, הכלי לבדיקת נתוני רשומת האתחולים אינו DISM, וגם לא BOOTREC, אלא BCDEDIT לווידוא שרשומות האתחול פונות אל המחיצות הנכונות

נערך לאחרונה ב:

exprexs

Member
מבין, אבל אני מעוניין לדעת איך להריץ פקודות DISM.
תודה |תודה|

נערך לאחרונה ב:

exprexs

Member
שואל- נאמר שאני יוצר קובץ INSTALL.WIM, והוא זהה לגרסה המותקנת במחשב התקול. האם כל שעליי לעשות זה רק לשמור אותו על דיסק און קי ואין צורך שהדיסק און קי יהיה בר אתחול ?

האם במסוף השחזור, אם אני בוחר באפשרות של USE A DEVICE, המחשב יאתר את הקובץ WIM עצמאית ויתחיל לתקן את המע' בעצמו , ללא שום אישורים מצדי?
לא מצאתי סרטון בנושא הזה, למעט אנשים שהכינו מראש התקן RECOVERY. אבל לא ברור לי אם ההתקן הזה מכיל קובץ התקנה מסוג WIM או מסוג אחר.
תודה על הסבלנות....

עריכה- מוסיף, רציתי לומר כאן שהרצתי את הפקודות הבאות תחת CMD של מסוף השחזור, הכל לצורכי תרגול.
קיבלתי הודעות שגיאה שונות ( כבר לא זוכר בדיוק ).
כל הפקודות הבאות, לא פעלו, לא זוהו, העלו הודעות שגיאה.

יחד עם זאת, פקודת SFC, כן עבדה.

קוד:
Dism /Image:C:\Offline /Cleanup-Image /RestoreHealth
Dism /Image:C:\Offline /Cleanup-Image /RestoreHealth /Source:C:\test\mount\windows
Dism /Offline /Cleanup-Image /RestoreHealth /Source:C:\test\mount\windows /LimitAccess
DISM /Offline /Cleanup-Image /RestoreHealth /Source:esd:E:\sources\install.esd:3 /LimitAccess
DISM /Image:C:\ /Cleanup-Image /Restorehealth /scratchdir:C:\windows\temp /source:"E:\sources\install.esd" /index:3 /limitaccess

נערך לאחרונה ב:

exprexs

Member
מתנצל להיות לטורח, אבל אני רוצה ללמוד את הנושא כדי שאוכל ליישם זאת כעצמי בעת הצורך, וכן שאוכל לייעץ לאחרים בנושא זה.
כעת המחשב שלי תקין.
כל מבוקשי רק ללמוד איך להריץ פקודת תיקון מסוג DISM, תחת CMD במסוף השחזור של ווינדוז, לאחר קריסת ווינדוז הנסבה על תקלה כלשהי.
בכל פעם אני מגיע להסברים עם שורות פקודה כמו אלו שכבר רשמתי ומצאתי אותן כפקודות שמעלות הודעות שגיאה.
אשמח להבהרות.

יודגש, שאין שום סיכוי שביצעתי שגיאת כתיב או משהו כזה, מפני שאני מעתיק ומדביק את הפקודות מקובץ טקסט שאני פותח דרך ה CMD ( אני יודע איך לעשות זאת דרך הקלדה של NOTEPAD ב CMD).
עובדה שפקודות מסוג SFC, אכן עבדו כמצופה.
יחד עם זאת, פקודות DISM, לא פעלו בכלל.

arseny92

Well-known member
מנהל
שואל- נאמר שאני יוצר קובץ INSTALL.WIM, והוא זהה לגרסה המותקנת במחשב התקול. האם כל שעליי לעשות זה רק לשמור אותו על דיסק און קי ואין צורך שהדיסק און קי יהיה בר אתחול ?
הדרך המועדפת היא ליצור מדיה התקנה, כלומר דיסק און קי FAT32 עם כלל הקבצים של מדיה ההתקנה, כולל install.wim או esd ולבצע פעולות ותיקונים למיניהם לפי הצורך מתוך מסוף קדם-התקנה. כלומר מאתחלים מתוך מדיה ההתקנה, בוחרים שפה, הבה, אבל במקום לבחור דיסק או מחיצת יעד להתקנה מחדש, לחץ Shift+F10 לפתיחת מסוף שורת הפקודה ושם אפשר להריץ דברים. ועדיף שלא לתרגל דברים סתם.

האם במסוף השחזור, אם אני בוחר באפשרות של USE A DEVICE, המחשב יאתר את הקובץ WIM עצמאית ויתחיל לתקן את המע' בעצמו , ללא שום אישורים מצדי?
לא
לא מצאתי סרטון בנושא הזה, למעט אנשים שהכינו מראש התקן RECOVERY. אבל לא ברור לי אם ההתקן הזה מכיל קובץ התקנה מסוג WIM או מסוג אחר.
תודה על הסבלנות....
ההתקן כולל את כל אותם הקבצים הנדרשים להתקנת מערכת, כולל קובץ התדמית של המערכת ב-wim או esd
עריכה- מוסיף, רציתי לומר כאן שהרצתי את הפקודות הבאות תחת CMD של מסוף השחזור, הכל לצורכי תרגול.
קיבלתי הודעות שגיאה שונות ( כבר לא זוכר בדיוק ).
כל הפקודות הבאות, לא פעלו, לא זוהו, העלו הודעות שגיאה.
כי כולן עם שגיאות תחביר
Dism /Image:C:\Offline /Cleanup-Image /RestoreHealth
ניסיון תיקון תדמית יעד הנמצאת בתוך תיקייה Offline ולא בשורש הדיסק, חסר פרמטר /offline לפני /image:
Dism /Image:C:\Offline /Cleanup-Image /RestoreHealth /Source:C:\test\mount\windows
כנ"ל, אך בנוסף גם ניסיון לאתר את תדמית המקור בתיקיה test\mount\windows בעודו "מחובר" כ-/Mount-Wim ולא כמקור תדמית wim או esd עם אינדקס
Dism /Offline /Cleanup-Image /RestoreHealth /Source:C:\test\mount\windows /LimitAccess
לאחר /offline אמור לבוא /image:c:\ , כמו כן /source כנ"ל לגבי מיקום המקור
DISM /Offline /Cleanup-Image /RestoreHealth /Source:esd:E:\sources\install.esd:3 /LimitAccess
חסר /image:c:\ ופרמטר /source לא תקין
DISM /Image:C:\ /Cleanup-Image /Restorehealth /scratchdir:C:\windows\temp /source:"E:\sources\install.esd" /index:3 /limitaccess
חסר /offline
אני רוצה ללמוד את הנושא כדי שאוכל ליישם זאת כעצמי בעת הצורך
לכל פרמטר ב-dism יש את /? לעזרה על התחביר

נערך לאחרונה ב:

exprexs

Member
תודה גדולה על תשובתך המושקעת, ארסני. |תודה|
אני מעריך מאוד את מקצועיותך הרבה.
מקווה שאוכל לשרשר לכאן עוד שאלות בנושא זה.

למעלה