שואל שאלה כללית על לינוקס

Chikkko

New member
שואל שאלה כללית על לינוקס

יש משהו שקצת מציק לי, וזה עניין המראה של לינוקס.
החדות, הכיתוב של תפריטים ושל אייקונים. זה אף פעם לא חד כמו ב OSX, או חלונות XP.
ואני שואל, מהו אותו מושג של חדות ? איך קוראים לזה? יש לזה שם ?

ולמה בלינוקס, הם אף פעם לא מגיעים לתוצאה שתיראה ממש חד ומלוטש, כמו OSX, או חלונות XP.
כאילו, הם לא מבינים מה מחפש המשתמש הרגיל, או מה?
יש להם איזו תיבת פניות שיהיה אפשר להציע להם הצעות ?

Expect

New member
לא ברורה לי השאלה

מה הכוונה חדות? של הפונטים? של טקסט באופן כללי? באיזו הפצה השתמשת?

לא יודע איך בכלל אפשר להשוות בין XP לUbuntu הגירסא האחרונה... זה כמו להשוות ווינדוס 3.11 ל7.

BravoMan

Active member
היות והמושג "לינוקס" כפי שאתה משתמש בו

מתייחס למעשה לאוסף תוכנות גדול ממפתחים שונים, אין באמת "להם".
&nbsp
באופן אישי, לא נתקלתי בבעיות הצגת טקסט, בטח לא בעיות עם אייקונים כפי שאתה מתאר, אם כי פעם קראתי מאמר (די ישן וכבר לא רלוונטי) שבכל הנוגע להצגת גופנים ל-Apple הפתרון הטוב ביותר.
&nbsp
בכל אופן, לפי התיאור שלך, יש לי חשד שמערכת שאתה משתמש בה אינה מכוונת לרזולוציה ה-"טבעית" של המסך שלך, ולכן התצוגה אינה אופטימלית.
לכל מסך LCD (זה כולל LED, אותה טכנולוגיה תחלס, רק התאורה שונה) יש "רזולוציה טבעית" כלומר - כמות הפיקסלים הפיזית שיש במסך.
&nbsp
תלוי בסוג כרטיס מסך, אופן החיבור וסוג המסך עצמו, ייתכן שה-"לינוקס" בו אתה משתמש לא זיהה נכון את הרזולוציה הזו באופן אוטומטי וקבע רזולוציה אחרת. המסך עדיין מסוגל להציג אותה, אבל הוא מעבד את התמונה וזה יכול לגרום למה שנראה כמו טשטוש או "חוסר חדות".
&nbsp
אם תתן פרטים טכניים לגבי הפצה וגרסת הפצה של מערכת ההפעלה, דגם המסך, כרטיס גרפי וסוג חיבור, ייתכן שאפשר יהיה לייעץ לך איך להגדיר נכון את התצוגה כדי לקבל אתה התמונה הטובה ביותר.

Chikkko

New member
אני לא משתמש בלינוקס, אלא XP

העניין כמו שאמרתי, זה חדות התפריטים, חדות הכיתוב ע"ג ההודעה, או חדות הכיתוב בסרגלים העליונים של כל חלון.
&nbsp
אני לא יודע איך קוראים לעניין הזה.
חייב להיות לזה שם.
&nbsp
אני מדבר על תמונות של אובונטו בגרסה החדשה ביותר, גם קובונטו.
זה אף פעם לא נראה חד ומלוטש כמו חלונות או כמו OSX.
לא יודע איך לבטא את זה יותר ברור...

BravoMan

Active member
שאני אבין: ראית כמה תמונות אקראיות באינטרנט שלא ברור מה

מקורן, מעולם לא השתמשת במערכת הפעלה, לא התקנת, לא התנסית, ובאת לכאן להתלונן?
על מה בדיוק?
&nbsp
אם אתה רוצה לדעת איך המערכת נראית, תתנסה בא, ואז תוכל לדבר על תלונות ספציפיות.
&nbsp
הדפסת טקסט היא דבר די מורכב. יש ענייני antializing יש משהו שנקרא kerning (אם אני לא טועה, אני לא ממש בקיא במושגים), ועוד ועוד.
בגודל, אני משתמש ב-Ubuntu ב-6 שנים אחרונות גם בבית וגם בעבודה, ולא נתקלתי בשום בעיה משמעותית בתצוגת טקסט.
&nbsp
גם לא שמעתי תלונות דומות מאנשים אחרים שמשתמשים במערכת...
&nbsp
אם בכל זאת מתחשק לך להמשיך דיון, כדאי שתביא לכאן את התמונות הרלוונטיות של Ubuntu, XP ו-OS X, תראה לנו מה אתה משווה, שנוכל לראות בעצמנו במה מדובר.

Chikkko

New member
לא בדיוק מתלונן...

אלא יותר שואל, איך קוראים לזה, ואיפה אפשר לשלוח למפתחים איזו עצה.
&nbsp
למשל - בתמונה בקישור, רואים שזה לינוקס.
הסגנון הילדותי הזה, הכיתוב, הפונטים. רואים שזה לינוקס.
ואני רוצה לראות פעם אחת תמונה של לינוקס שייראה חד ומלוטש כמו XP, או OSX.
http://i.ytimg.com/vi/leyZiRh1YnE/maxresdefault.jpg

Chikkko

New member
היו לי כמה ניסיונות, וזה לא הלך

העניין הוא שיש לי מחשב אחד בבית, והוא לא תומך PAE, אז המליצו לי להוריד MINI ISO, ולהוריד את הגרסה תוך אתחול מהדיסק און קי. לא עשיתי את זה...
&nbsp
משהו בפונטים של לינוקס מציק לי. זה נראה כזה ילדותי, לא מלוטש, כאילו נרשם בטושים.
ב XP, ו OSX, הפונטים אחרים והרבה יותר יפים. גם הפונטים של הודעות המע', וגם אלו של שמות קצבים ותיקיות ו BLOONTIPS, וסרגלי הכלים בחלק העליון של המסך.
&nbsp
זה אף פעם לא נראה ממש כמו חלונות XP או OSX, כאילו חד ומלוטש.

BravoMan

Active member
כמו שחשדתי:

אתה לא אוהב antializing או מה שמכונה font smoothing.
עבור רוב האנשים זה דווקא משפר את החוויה, בכך שמונע מאותיות להראות מפוקסלות כמו בתמונה שהצגת, אבל אם זה מה שאתה אוהב, לבריאות, הנה הוראות:
http://www.kilobitspersecond.com/2009/04/17/ubuntu-font-hinting-you-a-cautionary-tale/
זה
&nbsp
למען גילוי נאות - לא בדקתי אותן, וזה קצת ישן, אבל לדעתי יעבוד לך אם תחליט לנסות.
&nbsp
בכל אופן, כדי להתקין Ubuntu על מחשב ללא PEA לא חייבים מיני ISO.
מספיק לקחת גרסה 12.04 LTE. אומנם טיפה ישנה, אבל עדיין טובה ותתמוך במעבד דרך התקנה רגילה.
לדעתי, ניתן יהיה גם להריץ עדכונים, אבל לא בדקתי.
&nbsp
בנוסף, אם תתקין חבילה בשם ubuntu-restricted-extras, תקבל את כל הפונטים של MS, ותוכל לקבוע אותם בתור הפונטים של המערכת, אם המראה הספציפי עושה לך את זה.
&nbsp
זכור, שמראה ממשק הוא עניין של טעם - לי, העיגולים הצבעוניים בתמונה של OS X שהבאת נראים ילדותיים, וחמור מזה - חסרי תועלת ומבלבלים, כי לא מצוין עליהם מה התפקיד של כל אחד.
בנוסף, יצא לי לעבוד עם OS X וזו מערכת מוגבלת ומעצבנת למדי, הדבר הטוב היחיד בה הוא שהיא תואמת POSIX באופן מלא ויש מסוף נורמלי שמריץ BASH ישר מהקופסה.
ה-GUI דווקא זוועה מהרבה בחינות...
&nbsp
בכל אופן, היופי בלינוקס בניגוד ל-Windows או Mac OS היא יכול השליטה של המשתמש.
תוכל לקבוע איזה מראה שתרצה, כולל כזה שמדמה בדיוק את המערכות האחרות שהזכרת.
&nbsp
מצד שני, אם אתה עדיין משתמש ב-XP אני מניח שיש לך דרישות איזוטריות כלשהן ממערכת הפעלה, אז אולי לינוקס באמת לא בשבילך...

Chikkko

New member
תודה על התשובה המלומדת

יתכן מאוד שזה העניין... אני עדיין לא בטוח...
אולי הייתי צריך לתת דוגמא אחרת ל OSX. כמו זו בקישור-
http://cdn.osxdaily.com/wp-content/uploads/2012/06/correct-screen-resolution-sharp-fonts.jpg
האם יש כאן החלקת פונטים ?
ככה זה צריך להיראות. חד, ברור, מלוטש.
יש לי קצת ספקות אם גם אובונטו וקובונטו יכולים להיראות ככה.

אז אתה אומר שניתן לשנות את הליטוש הזה, את ההחלקה הזאת של הכיתוב, זאת בעזרת הטרמינל (?).
האם אין משהו בממשק גראפי שייתן את התוצאה הרצויה לי? ( אני כרגע שואל רק באופן כללי ).

חבל שכל גרסאות הלינוקס בוחרות במחדל בהחלקה של כל הפונטים.
גם הפונטים האלו של אובונטו, הם פשוט לא יפים....

אני אחפש בגוגל, אולי מישהו כבר ביטל את ההחלקה הזאת של הפונטים ב אובונטו, קובונטו, ואולי זה אכן ייתן את התוצאה הרצויה שלי.

BravoMan

Active member
לא יודע, ייתכן שיש גם דרך ממשק גרפי.

יש יישומים של Unity Tweak ו-Gnome Twek שמאפשרים שליטה בהרבה הגדרות מתקדמות.
&nbsp
כמו שכתבתי, מעולם לא התעסקתי עם הנושא הספציפי, כי הפונטים של Ubuntu שירתו אותי וכל מי שאני מכיר נאמנה כבר שנים.
בנוסף, Ubuntu אינה ההפצה היחידה שנועדה לשולחן העבודה של המשתמש הפשוט.
&nbsp
הנה כמה תוצאות באדיבות הדוד גוגל:
https://www.linux.com/news/software/applications/810295-the-top-11-best-linux-distros-for-2015
http://www.techradar.com/news/software/operating-systems/best-linux-distro-five-we-recommend-1090058
&nbsp
אני מציע שתשים את הספקות שלך בפח האשפה, היות ומעולם לא השתמש במערכת אלא רק ראיתה תמונות, אני מבטיח לך שהם אינם מבוססים.
&nbsp
יופי הוא בעיני המתבונן, וכמו שכבר כתבתי לך - בכל הפצת לינוקס תוכל להתקין כל פונט שתרצה.
&nbsp
דבר אחרון:
אני לא ממש מבין מה אתה מנסה להשיג - אם מראה של Ubuntu לא מוצא חן בעיניך, כפי שאמרתי אפשר לשנות כל פרט בו או לבחור הפצה אחרת.
אם אתה באמת חושב שהם צריכים לשנות את עיצוב ברירת מחדל, אתה מוזמן לפנות לחברה מאחורי ההפצה דרך מערכת דיווח באגים שלהם:
https://launchpad.net
&nbsp
כמובן, שאם אתה רוצה לקבל תשומת לב לפיצ'ר שלך, תצטרך לגייס עוד כמה תומכים...
&nbsp
בהצלחה...
&nbsp

Chikkko

New member
זה אכן זה

בווינדוז, זה נקרא CLEARTYPE, ובמערכות אחרות זה נקרא כמו שאמרת,
FONT SMOOTHING, או FONT RENDRRING.
אבל זה גם סוג הפונט עצמו שהוא כאמור... לא מוצא חן בעיניי.

בינתיים תודה על התשובות.

Chikkko

New member
אני לא בטוח שזה רק פונטים וחדות

מצטער אם אני חופר יותר מדי... אין לי כוונה להציק.
זה רק שאין לי את המושגים הנכונים לנקוט בהם.

למשל, מע' OSX, הכל נראה מלוטש יותר. לא יודע בדיוק מה הסיבה.
הכל נראה מלוטש, חד, קל יותר לקריאה, יותר יפה, יותר יוקרתי, יותר מושקע. וזה בא לידי ביטוי בכל פעולה ופעולה, גם למשל התפריט בקליק ימני, גם בצללים של החלונות, גם באפקטים של אנימציה.
וההפצות השונות של לינוקס, לרבות אובונטו וקובונטו עם פלזמה 5, וגם ערכות נושא שניתן להוריד ולהתקין, וגם פונטים והחלקת פונטים, עדיין לא מגיעים למראה הזה.

בתור מי שהתשעשע הרבה עם ערכות עיצוב

אתה טועה.
יש כל כך הרבה אפקטים שאפשר להוסיף ודברים שאפשר לשחק איתם שזה פשוט נשמע לי כמו תירוץ.

Expect

New member
מזכיר את הסיפור המעניין מאחורי PearOS

הפצה שבזמנו חיכתה מאוד (מאוד) טוב את מקינטוש. ונקנתה על ידי "חברה שלא רצתה שידעו מי היא".
סיפור מעניין ששווה קריאה.
http://itsfoss.com/pear-os-history

computer helper

New member
נו, אפשר להבין אותו

בטח שילמו לו סכום שהוא לא יכול להרוויח ב10 שנים...
למרות שקשה להאמין שהם חשו מאויימים ע"י תת הפצה של אובונטו שבמקרה הטוב נחשפו אליה 1000 איש

Expect

New member
לא אמרתי שאי אפשר להבין אותו

ברור ששילמו לו..
ואי אפשר לדעת לאן זה היה מתפתח. וזה לא בהכרח Apple למרות שלא כתוב אחרת.

למעלה