שואת יהודי צפון אפריקה

שואת יהודי צפון אפריקה

חברה שלי רצתה להכין משהו לנושא, ולא הצלחנו לאסוף חומר!!! (למעט האתר של יד ושם שהציע לנו לרכוש חוברת בנושא..) האם ייתכן שאין בכל הרשת אף אתר המספק אינפורמציה על הנושא???

orion111

New member
הצעה לעזרה (עקיפה)

היי. שימו לב העזרה עקיפה בלבד: לפני כמה חודשים התפרסם תחקיר במעריב על שואת יהודי לוב (אחת ממדינות הסהרה / צ. אפריקה) ובהחלט ייתכן שהסופרת כתבה בבליוגרפיה אם לא מסודרת לפחות הזכירה מקורות (מוזיאונים, ספרות וכו´) לכן השתמשי במנוע החיפוש הארכיוני של "מעריב" ואולי הייתי לך לעזר <אוריון>

orion111

New member
נעמי? ../images/Emo123.gif

אם היית צינית - זה לא במקום בשום מקום לא כתבתי שיש לי ידע נרחב על שואת יהודי צ´ אפריקה, אלא שקראתי כתבה ע"כ בעיתון והפנתי אותה לארכיון. לעניות דעתי, להזיק זה לא יכול אם את ממש מתעקשת שאכתוב מראש אז בככככלללללל נושא ההסטוריה אני מחזיק מעצמי ידען כמו כולם (ממוצע בעברית פשוטה) בתחום של רומניה בעידן הפרה-קומינסטי והקומניסטי הידע שלי רחב יותר ומעמיק...אז בלי ציניות כי אסתכן ואמר שאין בפורום הזה אף פרופסור להיסטוריה (ולו מהעובדה שזה פורום שלא קיים בכלל

בכלל זה לא אני!

זה שושן פרא כתב שתפרט, התבלבלתם לגמרי. וגם אני אף פעם לא טענתי שאני פרופסורית ובכלל אני הרבה יותר מזיקה בפורום מאשר תורמת... אבל בינתים לא גירשו אותי.

שואת יהודי לוב

ביום השואה הייתה תוכנית רדיו על שואת יהודי לוב ויתכן כי באתר של רשת ב´ יש הקלטה של התוכנית. האיטלקים שלטו בלוב והיהודים נתפסו בתור משתפי פעולה עם הבריטים (מכיוון שהיו יהודים בצבא הבריטי ויהודים שונים תמכו בפלישה זו ללוב). כעיקרון היו שלושה סוגי יהודים (מבחינת התייחסות האיטלקים) א. בעלי נתינות לובית ("איטלקית") אשר נשלחו לשלושה מחנות ריכוז. ב. בעלי נתינות צרפתית שגורשו לצרפת (חלקם נשלח לאירופה אחרי שזו נכבשה על ידי הגרמנים. ג. בעלי נתינות בריטית אשר נשלחו לאירופה (אילו דווקא זכו ל"הגנה" כלשהיא מכיוון שהיו בעלי נתינות בריטית ולכן רובם שרדו את המלחמה (עד כמה שידוע לי). הם נשלחו למחנות ריכוז, אך לא השמדה - עד כמה שאני יודע באוסטריה. אם את רוצה עוד מידע שווה לחפש, אך זה פחות או יותר מה שידוע לי... מאיר

למעלה