שובבה

נ ע ה1

New member
שובבה

שלום יעל, בתי בת שנה ושלושה חודשים. כשהיא מחוץ ללול היא מאוד שובבה - רצה מחדר לחדר כרוח סערה, מוציאה את כל הצעצועים מהארגז, מנסה לטפס על כל מה שאפשר וכו'. ראשית, האם זה אופי או שרוב הילדים בגילה הם כאלה? שנית, האם יש פעילויות מסויימות שכדאי לנו או לא כדאי לתת לה לעשות כדי לגרום לה להיות יותר רגועה? לדוגמא, כששמים אותה בלול היא מוחה ובוכה אבל אחרי כמה דקות נרגעת ומעסיקה את עצמה בספרים ומשחקים שיש לה שם. האם זה מומלץ? (אם היא מחוץ ללול אין הרבה סיכוי שהיא תשב בשקט במקום אחד) האם יש פעילויות שמעודדות "שבובבות" שמהם כדאי להימנע? אני כבר חוששת מהיפר-אקטיביות... תודה מראש, נעה.

אני אישית הייתי ממליצה לך לתת לה את

החופשיות כל עוד את משגיחה עלה מבחינה בטיחותית הילדה שלך לפי דעתי מנסה לחקור את הסביבה ומתחילה שלבים ראשונים בעצמאות וברגע שאת מניחה אותה בלול את בלי כוונה מונעת ממנה את היכולת לחקור. לגבי צעצועים אני מצאתי שבשלב הזה הגינה היא הפיתרון האידיאלי

נ ע ה1

New member
תודה

ברור שהיא לא כל הזמן בלול. אבל השאלה היא אם היא תתרגל כל הזמן שהיא משתוללת - אם לא יהיה לה קשה אח"כ לשבת בשקט ולהתרכז במשהו ? אגב, למרות שאנחנו כל הזמן "מאחוריה" היא הצליחה כבר ליפול פעמיים השבוע, פעם אחת גם קיבלה חתך בשפה עם דם וכו'...

זה שלב בהתפתחות

לגביי הנפילות גם הילדה שלי נופלת ואפילו שקלתי להחליף את השולחן בסלון. תנסי להתחיל להקריא לה ספרים או תעשי לה הצגת בובות זה מאוד גורם לה לשבת להתבונן זה מה שעולה לי כרגע בראש.

למעלה