שוביניזם לא מודע

forTheSummer

New member
שוביניזם לא מודע

לאחרונה, תורגם לעברית אתר מחקר קטן של אוניברסיטת הרווארד, והוא מתיימר לספר לכם על העמדות האוטומטיות הלא מודעות שלכם כלפי קבוצות שונות בחברה. האמת, המבחנים עובדים רק בחלק מהמקרים, אבל חלק מהאנשים יכולים ממש להרגיש תוך כדי המבחן שיש להם דעות קדומות אוטומטיות, שבקושי היה להם מושג שיש להם. בין השאר, אפשר לגלות שם איך רוב האנשים נוטים לקשר בין בנות למדעי הרוח ובין בנים למדעים מדוייקים. הנה הלינק: https://implicit.harvard.edu/implicit/israel/ בהצלחה

Piren

New member
הופה סחטיין לי

"לפי התוצאות שלך, אין לך אסוציאציה בין נשים וגברים לבין מדעים מדויקים ומדעי הרוח. כלומר, אין אסוציאציה מסוימת שעדיפה עליך." מה שכן, יש לי עדיפות קלה של אשכנזים על פני מזרחיים

מתוך 2 מבחנים..

יצאו לי דעות חזקות.. ב2 מבחנים... לא משנה איזה ומה.. ואת השאר אין טעם שאני יעשה כנראה שאני מכיר את עצמי טוב.. אני לא צריך לעשות מבחנים...

נועם m

New member
הכיתוב יוצא הפוך. אני לא מצליחה ../images/Emo10.gif

אולי עדיף ככה... שאני לא אגלה שעמוק בפנים אני בעצם שוביניסטית... מה אורי יגיד?

פלטרון

New member
לדעתי יש בעיה במבחנים האלו..

הם מחזקים אצלך "סטיגמה" מסויימת.. ואז בוחנים את הכיוון ההפוך. פעם עשיתי ניסיון.. הפכתי את העכבר אצלי במחשב. כלומר ימינה היה שמאלה.. למעלה היה למטה. אחרי 5-10 דקות של התרגלות, הצלחתי פחות או יותר להזיז בלי לטעות יותר מדי. (זה היה חלק ממשחק מחשב). אבל כשניסיתי לחזור חשבתי שאני מתחרפן. פשוט לא הצלחתי לחזור לנורמלי.. והייתי טועה במצב הרגיל של העכבר. מה שאני אומר זה - מרגילים במבחן את המוח לזהות ולהזדהות עם הסטיגמה, ואז מנסים את היכולת שלו לסטות ממנה חזרה. כלומר לדעתי.. התוצאות היו הפוכות אם היו מסדרים הפוך - כלומר קודם מרגילים אותי ל-א' ואחרי זה ל-ב'. במקום קודם ל-ב' אחרי זה ל-א'. טוב, זאת דעתי.

למעלה