שוברים שתיקה ב-
אנשים

שוברים שתיקה ב-../images/Emo43.gif אנשים

בשעה 19:00 איתי פרל מארח את יאיא כהן אהרונוב בתוכניתו "פרל jam" בבלוגTV. אתם מוזמנים לשרשר לאיתי וליאיא בקשות לשירים בשרשור התוכנית בפורום הרשמי: http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=1755&MessageId=118567900 קישור ישיר לתוכנית בבלוגTV: http://he.blogtv.com/Shows/31652
בשבוע הבא, יתארח בפורום אדריכלות האדריכל גיל אבן-צור, ממשרדו של ריצ'ארד מאייר ואחד ממתכנני המגדל, וישיב על שאלות הגולשים בנוגע לפרויקט. אתם מוזמנים לשאול אותו שאלות כבר עכשיו: http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=1114&MessageId=118563772
עדות - השינוי מתחיל בסיפור שלך חווית תקיפה מינית? בואי להפסיק לפחד ולמסור את עדותך באופן אנונימי, ללא שמות ובלי פרטים. את לא לבד בסיפור הזה. בואי וביחד נשבור את השתיקה: http://www.edut.co.il

WhiteNote

New member
שאלה לגבי ספר כהכנה למשוואות דיפרנציאליות

שלום :) בשנה הקרובה אני אמור להכנס למסלול פיזיקה ראשי ומדעי החיים משני בבר אילן, וכדי להקל קצת על הלימודים אני מתכוון לקחת את הקורס "משוואות דיפרנציאליות" של התיכוניסטים בקיץ. לפי מה שענו לי, הקורס הזה יהיה במקום הקורס "משוואות דיפרנציאליות רגילות" (מ.ד.ר) שיש בפיזיקה ראשי (לוקחים אותו בשנה א' סמסטר ב'). השאלה: עד כה יש לי ידע של 5 יחידות מתמטיקה (05,06,07... שזה לא הרבה), האם יש איזשהו ספר מתמטיקה שיעזור לי להשלים או לרענן נושאים לקראת הקורס? (עדיפות לספרים של האוניברסיטה הפתוחה). תודה רבה :)

Jony I

New member
תלמד קונדנסציית בוזה איינשטיין אין סיכוי אחרת

סתם, אתה רוצה ספר במד"ר? תיקח מהספרייה את Byoce Diprima / Elementry Diffrential Equations בטח יש גם ספר של האוניברסיטה הפתוחה בספריה של מתמטיקה במדר.

WhiteNote

New member
לא דווקא ספר במד"ר

אלא איזשהו ספר שיעזור לי להתכונן לקראת הקורס - מבחינת חומר קודם שאולי פספסתי (אין לי את הידע של מתמטיקה לפיסיקאים 1 וליניארית כמו הסטודנטים שמגיעים לקורס בשנה ב'). ואולי אם אפשר גם ספר נוסף על משוואות דפרנציאליות. האם יש את הספרים שאני צריך כתובים בעברית? (אני מעדיף בעברית לפחות לקורס הראשון במתמטיקה) אגב, האם יש הבדל בין הקורס "משוואות דיפרנציאליות רגילות" ל"משוואות דיפרנציאליות"? (שני קורסים שונים) תודה רבה :)

Jony I

New member
אני לא חושב שיש לך מה להתכונן לקורס במיוחד

משוואות דיפרנציאליות בניגוד לשאר הקורסים המתמטיים, הוא קורס שבה ללמד אותה רשימה מסויימת של של שיטות לפיתרון של משוואות. כמו שזה נשמע. אני חושב שאם יש לך זמן אז פשוט תנסה להתחיל לקרוא מספר. לגבי ספר בעברית, חייב להיות ספר של האוניברסיטה הפתוחה, תלך לספריה של מתמטיקה ותשאל שם. בגדול אני חושב שהקורסים די דומים, אם תביא את הסילבוס של הקורס במחלקה למתמטיקה, אני אוכל להגיד לך בדיוק מה שונה, אבל אני מניח שעיקר השוני יהיה בפורמליזם המתמטי שבו יועברו השיטות במחלקה למתמטיקה ביחס לפיסיקה, ובחלק מסוגי התרגילים. נושא מסויים שאני כמעט בטוח שלא קיים בקורס במחלקה למתמטיקה הוא חשבון ווריאציות, שהוא נושא מתמטי שמתקשר מאד למכניקה אנליטית, ובכוונה הכניסו אותו לקורס מד"ר כדי להוריד מהעומס במכניקה אנליטית בשנה ב'. יתכן שתלמד דברים בקורס אחד שלא ילמדו בשני, אבל בגדול הנושאים החשובים והעיקריים ילמדו בשני הקורסים. האמת היא שאם המטרה שלך היא להוריד לעצמך עומס, הייתי מציע לך לקחת קורסים ביהדות בקיץ, כך שלא תצתרך לקחת אותם במהלך השנה. אם המרצה במתמטיקה טוב, אז זה באמת שווה, כי ד"ר דנה (המרצה בפיסיקה של מד"ר) לא היה מי יודע מה.

WhiteNote

New member
תודה על התגובה :)

ביררתי קצת ולפי מה שהבנתי הקורסים במתמטיקה לא יתאימו לי. אני אקח כמה קורסים ביהדות, גם מעניין. אממ אם כבר פתחתי שרשורצ'יק על ספרים - יש איזשהו ספר על איזשהו נושא שנורא מומלץ לעבור אליו לפני שנה א' כדי להקל קצת על העניינים? תודה :)

ג'וני, ממש לא.

מד"ר במתמטיקה שונה לחלוטין ממד"ר בפיסיקה.. הוא כמעט ולא טכני- תאוריה, משפטים, הוכחות... צריך לעשות לינארית 1+2, אינפי 1+2 (רוב המתמטיקאים עושים גם אינפי 3+4 לפני כן), לפני שמתקרבים ללהבין את הקורס הזה.

Jony I

New member
טוב. אתה בטוח יודע יותר טוב

אמרתי שאני מניח שזה ככה, אבל עד שאני לא אראה את הסילבוס אני לא אדע (לפי מה שאתה אומר גם לא הייתי יותר אם הייתי רואה אותו)

ממליץ על:

הספרים שאיתם לומדים בתיכון פיסיקה (אלה שיש עליהם תמונה של שני ילדים זורקים כדור) ואולי על הספרים של יורם אשל במתמטיקה. תנסה גם להשיג את הספר שנקרא "אלקטרומגנטיות" של שנרב (בעברית), ההסברים שלו לא רעים גם למי שאין לו ידע מוקדם.

למעלה