שוברי נסיעה- שינוי הנחיות

donibrasko24

New member
שוברי נסיעה- שינוי הנחיות

שוברי נסיעה
החל מתאריך 1.8.13 חל איסור להשתמש בשוברי נסיעה ידניים, חיילי המילואים שבחרו בשיטת שוברי נסיעה, יוכלו להשתמש בשוברי נסיעה ממוכנים בלבד.
http://www.aka.idf.il/Miluim/templates/inner.asp?catId=57182
אגד כבר עידכנו באתר:
שימו לב: החל מיום 1.6.2013 יונפקו שוברים חדשים לחיילי המילואים. השוברים החדשים ממוחשבים ומודפסים וללא כתב יד עליהם.
במהלך החודשים יוני ויולי 2013 יכובדו שני סוגי השוברים במקביל.
החל מיום 1.8.2013 יכובדו רק שוברים חדשים, ממוחשבים ומודפסים!
http://www.egged.co.il/main.asp?lngCategoryID=2345
קיצור - הם לא מקבלים יותר שוברים שכותבים עליהם ידנית את התאריך - יעד - מוצא ומ.א

שאלתי, מה יעשו כל החיילים שעושים יותר מחודש מילואים בשנה ונמצאים בתעסוקה מבצעית שבכלל לא רואים את הקישור במהלך השירות?
עד עכשיו הקישור היה מצלם מאות שוברים ריקים במכונת צילום ומעביר אותם לפלוגות, ומרמת הפלוגה זה היה מתחלק למי שצריך לצאת הביתה ולחזור למוצב.
ואני לא מדבר על אלה שהצהירו שיש להם רכב ולא יקבלו שוברים מודפסים על שמם כלל גם אם הם ירצו במהלך המילואים.

donibrasko24

New member
בעיה

איך מצפים מחייל מילואים לחזור לביתו אם אין לו רכב וקצינת הקישור לא נמצאת לידו עם שובר מודפס?

אושי231

New member
לא אמורה להיות בעיה.

קודם כל הקישור אמור להיות בכל תחילת גיוס וכל סיום גיוס ויוכל לתת שוברים ממוכנים לחיילים. מעבר לכך, יש את השליש במילואים שנמצא כל הזמן עם היחידה והוא אחראי לוודא, יחד עם המפקדים, כי החיילים מטופלים ברמה השלישותית.
כל העניין הוא כרגע ניסיוני ולכן אני ממליצה לתת קצת זמן בשביל לראות איך הדברים מתנהלים. אני מאמינה גם שמי שייתקל בבעיה וייצטרך לשלם מכספו, יוכל לקבל החזר תמורת קבלות.

donibrasko24

New member
דיבורים לחוד ומציאות לחוד

א. הדבר שאמרת בגדול זה נכון, אבל בגדודי חיר שכל פלוגה מוצבת בחור אחר אין שום קשר עם השליש.
ב.ברור אני תמיד נתקל בחיילי מילואים שמוצאים מכספם מעל תחבורה ציבורית מסיבות כאלה ואחרות, החזר אכן מקבלים אבל זמן ממוצע של קבלת הכספים הללו הוא 4 חודשים.
בקיצור שוב פגיעה במערך המילואים

אושי231

New member
גם כשפלוגה יושבת באיזה בוסטר

השליש עדיין צריך לעבור שם, ולוודא שכולם בסדר.
יכול להיות גם שהוא הגיע ולא ראית אותו (לא תמיד מספיקים לראות את כולם)
אם אתה ביחידה מרגישים שאתם לא מקבלים מענה שלישותי- זה הזמן לדבר עם המפקדים ואם צריך אז גם לפנות הלאה.

בוא ניתן לזה קצת זמן לראות איך זה עובד...

dozenMatter

New member
ומה יקרה כשהמחשב יחליט לא לעבוד?

כבר קרה לי כמה פעמים שהייתי אמור להשתחרר, ולשח"ר של"י לא היה מצב רוח לעלות, אז נתנו לי טופס ידני ושלחו בדואר אחרי כמה ימים את ה3010 המודפס. אם השוברים תלויים עכשיו במחשב זה יהיה ממש בעייתי...

בינתיים, אחרי שהקישור הגאוני אצלנו

לא דאג לשוברים בכלל בתעסוקה האחרונה, שילמתי את כל הנסיעות בעצמי.
את הכרטיסים הבאתי לקצינת הקישור, שזרקה אותם (כנראה) לפח, והמשיכה להתקדם לתפקיד אחר. בערך 100 ש"ח עפו לעזאזל. סכום לא גדול, אבל הבזיון פשוט משגע אותי.

yoleis

New member
יופי, בואו נדפוק אותנו עוד קצת

גם ככה בשלישות מתייחסים לשוברים האלה כמו לאיזה זהב....

gogefen

New member
שוב פוגעים במערך המילואים

לא מבין למה לא לאפשר לחייל מילואים לנסוע חופשי בתחבורה הציבורית באמצעות צו מילואים וחוגר מילואים.

אז פעם במיליון שנה יהיה מילואימניק שינצל את המצב וייסע בתחבורה ציבורית חינם למרות שהצו בוטל. אז מה? מה קרה?
אנשי המילואים הם מצרך נדיר ויקר, אז צ'יפרתם מילואימניק? מה קרה?

לדעתי, לא יקרה שום אסון אם משרת מילואים פעיל יזכה בנסיעה חופשית בתחבורה ציבורית
למשך כל תקופת שירותו

סתם מקשיחים עמדות ומוסיפים נהלים, דבר שיגרום כמובן לסתם שחיקה, מירמור, "מה אני צריך את זה", וכו'.

נכון, אפשר לשלם מהכיס ולקבל החזר, אבל זה ממש לא תענוג גדול לשלם כמה עשרות שקלים, במזומן, מהכיס, ואחר כך לרדוף אחרי השלישות כדי לקבל החזר.

motior

Member
גם לדעתי זה לא יעבוד - לפחות לא בטווח הקרוב

באימון שעשינו ביולי 2012 הגיעו בשחרור שוברים מודפסים יחד עם ה-3010.
אבל... מוצא הנסיעה שהיה כתוב עליהם היה מקום הגיוס שהיה שונה ממקום השחרור. זרקנו לפח שוברים לכל הגדוד.

בד"כ בזמן תעסוקה מוציאים הרבה שוברים - לאנשים שיוצאים הביתה לחופשות למיניהן, שחרורים מוקדמים מכל מיני סיבות ועוד.
אני לא רואה איך השליש או קצינת הקישור יצליחו לתת מענה לזה במקום. למרות שבשנים האחרונות היה לנו מחשב בתעסוקה, מדפסת לא בהכרח הייתה וגם המחשב היה יחד עם השליש וכמובן לא בכל מוצב/אזור בו גדוד היה פרוס.

בקיצור, יהיו הרבה יותר מקרים שאנשים ישלמו מכיסם ויבקשו (או לא יבקשו) החזר

gogefen

New member
... תוסיף לזה עוד אלפי חיילים שבוזים

כי אין דבר יותר מדכא כשצריך לשלם מהכיס עבור נסיעות בזמן השירות ... ואז אחר כך להסתבך עם בירוקרטיה, טופסולוגיה וטלפונים כדי לקבל את הכסף בחזרה.

נסיעה בתחב"צ מהחורים בדרום - אליהם נשלחים חלק גדול מהמילואימניקים - אל המרכז והצפון, עולות הון. רכבת מבאר שבע לחיפה עולה 60 ש"ח (וצריך להוסיף הגעה אל ו מ... תחנת הרכבת. אפשר להגיע בקלות ל 100 שקלים לכיוון).

אפשר לחשוב מה היה רע בהסדר הקודם??? האם יש מאות מילואימניקים שמשתמשים בשוברים ידניים כדי לנסוע בנסיעות פרטיות? לא חושב.

שיהיו בריאים הקודקודים שמקבלים את ההחלטות במדינה. הזוי. חלם.

yoleis

New member
אם כבר

אני לא מבינה למה כל כך קשה להוציא מן חוגר נייר שתקף לזמן המילואים וזהו... המילואים שלי למשל הם בבסיס פתוח, אבל מצריך ממני נסיעה ב-3 אוטובוסים לכל כיוון, כלומר המחיר ליום הוא 80 ש"ח או 800 ש"ח לשבועיים של מילואים! עכשיו תסבירו לי למה שאני לעזאזל אשלם סכום מטורף כזה?
יש לציין שעד עכשיו תמיד קבלנו פשוט סטפה של תלושים ריקים מהשלישות אבל גם את זה היה צריך ממש להתחנן שהם יביאו לנו :\

donibrasko24

New member
רעיון מעולה הצעת

דוגמא קיבלת מילואים בין התאריכים 1-25 לחודש ,במקום השוברים, יהיה כרטיס מנייר שתקף לתאריכים הללו בלבד שאיתו תוכל להציג לכל התחבורה הציבורית בארץ בכפוף לחוגר מילואים\תעודת שחרור.

אושי231

New member
אני גם חושבת שזה רעיון טוב

שיהיה שובר במציגים לנהג ביחד עם הצו והוא תקף לאורך תקופת המילואים. רעיון נהדר.

yoleis

New member
השאלה היא אם הצבא מתישהו יגיע לתובנה הזאת :)

סה"כ זה יחסוך להם הדפסה של התלושים הטפשיים ואת העצבים של לא מעט אנשי מילואים.

yuval433

New member
לא יגיעו לרעיון

כי זה רעיון טוב שנולד אצל מישהו שמרגיש את הצורך.

האנשים שבצמתי ההחלטה, לא מבינים מספיק טוב את הבעיות שיש בשיטה של היום.
אחת הבעיות ברעיון שנוצא היא שלחיילים רבים ישנו קיצור שירות. איך מתמודדים עם זה?

כדי לקדם את הרעיון, אני מציע שתשלח הצעה מפורטת לקמל"ר. אני חושב שהם ידעו לגלגל את זה הלאה לרווחת המילואימניקים והמערכת.

לפי מה שאמרו בצה"ל אמורים להיות 9 שוברי נסיעה

ללא מוצא ויעד אלא אמורים לכלול את כל תאריך השירות שלך ,מישהו קיבל שוברים חדשים והסבר ברור מה קורה עם השיטה החדשה.

למעלה