שוברי נסיעה

שוברי נסיעה

היי,
בקרוב אני מתחילה מילואים של חודשיים, המילואים הם בהתנדבות לבקשת היחידה..
כל יום נסיעה שלי ברכבת זה 70 ש"ח ובמצטבר בחודש זה יוצא כ1600 ש"ח, תוך כמה זמן מהגשת הקבלות מקבלים החזרים? זה מוגבל בסכום מסויים? יכולים להחליט פתאום לא לקבל את הקבלות?
מאחר והמילואים הם יומיות ניתן לקבל שובר לכל יום במשך במילואים? נגיד בתחילת כל שבוע לקבל שוברים או משהו בסגנון? איך זה עובד אם כן...

שאלה נוספת

קראתי בכמה מקומות שאחר מספר מסויים של ימים מקבלים עוד מענק כזה... זה כלול גם למי שהתנדב למילואים? ואם כן כמה מקבלים על 60 יום?

ברגע שמדובר על מילואים ולא מילואים בתנאי קבע

את זכאית למענק.
בשנים האחרונות כמות הימ"מ המינימלית היתה 10 ימים.

אף אחד לא יודע להגיד לך מה הסכום שתקבלי שנה הבאה על 60 יום- כל שנה זה משתנה ומעדכן בערך באפריל, חודש לפני המענק.

קודם כל בהצלחה

שנית- האם קיבלת צו מילואים?

אם כן- אז יש לך ספח נסיעות ליום הראשון, תגיעי ביום הראשון ליחידה ותבקשי שוברי נסיעה להמשך תקופת המילואים ובזה נגמרה הדילמה שלך

במידה וכן שילמת- בעקרון אין הגבלה על סכום הכסף- אבל מפקד היחידה צריך לאשר ויכול להיות שתצטרכי להסביר את הסכום

בכל מקרה- מאוד ממליצה פשוט לקחת שוברי נסיעה להמשך המילואים

תודה על התשובה...

לא קיבלתי צו מילואים..
כרגע אני עדיין בשירות ומשתחררת בקרוב והתכנון הוא מילואים ישר לאחר השירות.. העניין מחכה להסכמה שלי ואני מתלבטת אם להשתחרר ולהתחיל לעבוד או להמשיך במסגרת הצבא לחודשיים הקרובים

subatoi

New member
אז פשוט תבקשי מהם שוברים לפני השחרור

לגבי ההתלבטות - יש לך עבודה בטוחה בחוץ? מקצוע שאפשר למצוא בו עבודה בקלות, או בשכר יותר טוב מהמילואים?

אני יכולה להמשיך בעבודה כמו בתפקיד בצבא

הבעיה היא שאין לי עבודה מובטחת. אני גרה בצפון והביקוש למקצוע הוא פחות מהמרכז..
אני יכולה להרוויח אולי יותר אם אני אטחן שבתות חגים ולילות. אולי יש מקומות בודדים ( בניגוד למרכז) שאוכל להרוויח יותר ובשעות נורמליות אבל אף אחד לא מבטיח לי שאתקבל לשם
השיקול שלי הוא כלכלי כי אני חוסכת ללימודים ובנוסף אני יודעת שלא כולם מחכים לי בידיים פתוחות שאשתחרר כדי שאבוא לעבוד..
אני מחפשת עצות מאנשים משוחררים מאחר ואני לא מכירה כל כך את שוק העבודה באזרחות

jeshu

New member
קחי את המילואים האלה כל עוד התנאים סבירים - את זה אשאיר לך להחליט לעצמך. הכסף נשמע לא רע. כשאת בבית בסופ"ש בררי לעצמך היכן נדרשים אנשים עם הכישורים שלך ומצאי לך עבודה לאחרי החודשיים. דברי איתם וקבעי רעיונות עבודה כמיטב יכולתך. כשתשתחררי אולי כבר יהיה לך מקום עבודה מוכן לקלוט אותך. מה שיש לך ביד זה זמן מעולה עם ביטחון כלכלי בעלות אפסית להתכונן ליום שאחרי.

ומעבר לכך - פשוט לכי לגור היכן שיש עבודה. סביר שזה לא יהיה עם ההורים - אבל זהו. את כבר לרא ילדה ואת לא חייבת לגור איתם. כל עוד את חוסכת באופן סביר, אין סיבה לא לעבור דירה לךהיכן שנמצאת העבודה.

החלטתי ללכת על זה ושאלה נוספת

אם בחודשים שלפני מילואים מרוויחים משכורת מינימום (ולא ממשיכים בעבודה אלא מובטלים) זה מוריד את השכר או שלא משפיע עליו?
יש לי ידיד שבקבע ולאחר הקבע יש אפשרות שיקרא למילואים.. זה משפיע על השכר? הקבע הוא מינימום בערך הוא נגד ולא קצין

אם עושים חודשיים מילואים מקבלים את השכר לאחר 60 יום או במהלכם? (כמו משכורת ב1 לחודש)

jeshu

New member
זה כבר מעבר לנסיון שלי גובה השכר במילואים נקבע לפי שלושת החודשים עם השכר הגבוה ביותר בחצי השנה האחרונה - כלומר, את מגישה לביט"ל את תלושי המשכורת והם מחשבים את גובה השכר שתקבלי עקב מיל' - עד מינימום מסויים. מה שכן, חלק האנשים חושבים שמדובר בתלושי משכורת של שלושת החודשים האחרונים ולעיתים אולי מפסידים עקב כך.

לך זה לא משנה כי הרי עוד לא השתחררת.

בנוגע ל-60 יום - הכי הרבה שעשיתי רצוף היה 32 יום והכי הרבה בשנה היה איזה 44 יום, אבל זה לא צריך להוות שיקול אם את חיה על חשבון הצבא - אוכל, מגורים, נסיעות וכו'. הכי נורא תוציאי קצת מכיסך ותדעי שההכנסה תגיע בעתיד הקרוב.

AlteRon

New member
בנוגע למועד קבלת הכסף

ברגע שתעבירי את המסמכים הנדרשים לביטוח לאומי לקבלת התשלום על ימי המילואים את תקבלי את הכסף - בדרך כלל תוך 15 ימים (לפחות זה מה שהיה במקרה שלי ב40 ימי המילואים שעשיתי כבר השנה)

ממליץ מאוד שבפעם הראשונה שאת מגיעה לביטוח לאומי באזור מגורייך תבקשי מהפקידה בקבלה סיסמא לאתר האינטרנט שלהם ולמוקד הטלפוני!

כך תוכלי להמשיך להגיש ימי מילואים דרך האינטרנט ובמידה ויהיו לך שאלות להתקשר אליהם ולקבל תשובה - כל זה מבלי להגיע עליהם פיזית (חוסך זמן וכסף)

guya72

New member
לשיקולך

לגבי תשלום עבור מילואים - יש סכום מינימלי לתשלום, כמדומני בסביבות 5700 ש"ח.
תשלום מביטוח לאומי - את מקבלת לאחר סיום המילואים (את מקבלת טופס 3010, אותו את מגישה בביטוח לאומי + טופס שלהם שצריך למלא).

תגמול מילואים - כללי התגמול נקבעים ע"ב שנה קלנדרית. דהיינו - בגין שירות רצוף שהחל בשנת 2012 וגלש לשנת 2013, יחושבו רק הימים שבוצעו בשנת 2012 לתגמול שמתקבל במאי 2013. והימים שבוצעו בשנת 2013 ילקחו בחשבון לתגמול שמקבלים במאי 2014.

לגבי המילואים עצמם - תוודאי (!!!) שהוציאו צו מילואים על שמך !!!!
כבר היו כאן בפורום אנשים שהתלוננו שזומנו למילואים ללא צו, ואח"כ לא קיבלו תשלום.
אז תוודאי שמוציאים לך צו מילואים מודפס (תהיה עליו הערה : גיוסך יותנה בחתימה ....) + שיהיה רשום על הצו מספר אשרה (זהו המספר של האישור שקיבלו כדי לגייס מילואים - זה אישור לכך שהוקצה כסף ליחידה לצורך מילואים).
.
לגבי החזרי נסיעה - עדיף שוברי נסיעה.
החזר כספי - לוקח לקבל את הכסף בין חודש (בערך) לשנה פלוס (תלוי עד כמה משרד הקישור מבולגן).
סכום של 1600 ש"ח לנסיעות בחודש - זה מוגזם לדעתי.
את לא צריכה לממן את צה"ל. שיתנו לך כמות של שוברי נסיעה (או לחלופין - שיחזיקו מלאי במשרד, וכל יום יתנו לך שוברים הלוך-חזור).
אני לא יודע אם תקבלי החזר על סכום כזה...ואם כן, זה יקח המון זמן ויצריך ממך לרוץ אחרי המון גורמים בצה"ל (לי אישית לקח כשנה לקבל החזר נסיעות בסכום של כ-160 ש"ח). 1600 ש"ח - בטוח לא הייתי משקיע מכיסי.

למעלה