שובתת רעב

sariths3

New member
שובתת רעב

שלום, כבר כמה זמן יש לי בעיה שהבת היונקת לא מוכנה לקחת בקבוק מאף אחד. התחלתי עם מוצקים - וגם כאן היא מוכנה את המעט שהיא אוכלת לאכול רק ממני. המצב כל כך קשה, שהיום האכלתי אותה ב-5:45 ואז לקחתי אותה למטפלת (כי הייתי חייבת להגיע לירושלים)ועד 14:00 היא העדיפה לצרוח ולא לאכול כלום אצל המטפלת. בהתחלה היא הסכימה לקחת בקבוק מאחרים, אבל כבר חודש שאינה מוכנה. המצב הפך לבלתי נסבל! הצילו, מה אפשר לעשות?? (והאם אני בכלל נמצאת בפורום הנכון?) תודה, שרית

שובתת רעב

תינוקות לפעמים מעדיפים לחכות לאימא. אין בזה בעיה בריאותית, אבל זה יכול להיות מצב מאוד מאתגר. כמה טיפים עד שהמצב ישתפר: אפשר להתחיל להציע לה לשתות מכוס. הרבה תינוקות מדלגים על שלב הבקבוק וישר שותים חלב אם-שאוב או מים (או מה שרוצים) מכוס. אפשר לנסות כל מיני סוגים של כוסות- עם מכסה, ללא מכסה, עם קשית... אפשר להציע לה מאכלים לאכילה עצמית. יש תינוקות שלא אוהבים שמאכילים אותם אבל מאוד אוהבים לאכול לבד. עם הזמן משתפרים ומקבלים את כל המזון שצריך באכילה עצמית. לנסות להציע אוכל/כוס/בקבוק לפני שהיא מאוד רעבה. אם כל פעם נכנס לה קצת אוכל לבטן, אולי אפשר יהיה למנוע את הבכי שמקורו מרעב. לצאת לטייל ולהציע שם את הארוחה. הסחת הדעת של הטיול עשוי לעזור. בהצלחה! אורית מדריכת לה לצ'ה

sariths3

New member
המשך השאלה...

תודה על התשובה. היא לא באמת מעודדת אבל... מדובר על ילדה בת חצי שנה, כך שעוד אין כל כך מאכלים לאכילה עצמית בגיל זה, ואופציה זו יורדת. בכל מקרה, מה עושים ילדים כאלה שנמצאים כל היום עם מטפלת, או נשלחים למעון או משפחתון? הם גם מחכים לאמא? אני יודעת שהטון שלי נשמע ציני ולא זו הכוונה. אני ממש במצב של יאוש עם הילדה. אני רוצה לשלוח אותה למטפלת כמה שעות ביום (כדי שאוכל לעבוד) ומפחדת שאף מטפלת לא תסכים לקחת אותה. היא צורחת כל הזמן (כן, גם אצלי וגם אצל אחרים), מוכנה לאכול (כשהיא מוכנה לאכול) רק ממני, לא נותנת לי לישון בלילה (קמה כל שעה וחצי - שעתיים לאכול) ועוד ועוד, כך שהשאלה באמת מגיעה מכאב עמוק. תודה, שרית

אנסה לעודד קצת

זה נפלא שאת לרוב בבית עם התינוקת, ושאין לך את הבעיה הזאת באופן קבוע! מה קורה לתינוקות במעון? לרוב הם מוותרים מהר יותר או מהר פחות ומתחילים לשתות מבקבוק. לעיתים רחוקות הם לא מסכימים ומחכים לאימא. יש אימהות שלוקחות מטפלת או מעון ליד מקום העבודה, ובאות לבקר להנקות במהלך יום העבודה. נכון שהתינוקות שלך רק בת חצי שנה. אבל בעוד חודש היא תהיה כבר 7 חודשים, וזה גיל שהרבה תינוקות כבר אוכלים מאכלים לבד. את יכולה לאט לאט ללמד אותה החודש לאכול לבד, אם היא בשלה לכך ואם היא מעונינית. אני מבינה שקשה לך בלילות. ספר מומלץ הוא "הורים גם בלילה" של דר' סירס, רופא אמריקאי ואבא ל-8 ילדים. אפשר להזמין דרך האתר שלנו, בחנויות ספרים ובמפגשי לה לצ'ה. בהחלט מאוד כדאי לך לבוא למפגש של לה לצ'ה, בטח תשמעי שם עוד הרבה טיפים. פרטים באתר המופיע למטה. בהצלחה! אורית מדריכת לה לצ'ה

sariths3

New member
תודה

לצערי למפגשים לא אוכל להגיע. למצוא מישהו שיהיה מוכן לשמור עליה כשאני חייבת לצאת מהבית (לעבודה, לרופא וכו') זה מבצע די רציני. אפילו הסבים והסבתות אמרו נואש. ובנוסף אליה יש לי עוד בן בן שנתיים... לגבי הספר - אברר בהחלט. ולגבי הטיפים -אנחנו מנסים, ונקווה לטוב. שוב, תודה על כל העצות. שרית

מפגשי לה לצ'ה

כולם מוזמנים לבוא למפגש, גם התינוק וגם האח הגדול! זה לא למבוגרים בלבד, כולם באים עם תינוקות וילדים. אורית

נוריתג

New member
חטיפים לסרבנית

היי, יש חטיפים שנקראים "בייבי ביס" (baby byte) שהם מעין פריכיות אורז עדינות מאוד לתינוקות החל מגיל חצי שנה (הן ממש נמסות בפה). ביתי משתגעת עליהן. קניתי בחנות טבע. זה לא ממש מזין אך ההתעסקות והלימוד לאכול לבד שווים את הכל.

למעלה