שוב אין אני יודעת, איזה ספר שייך

Silvi k

New member
שוב אין אני יודעת, איזה ספר שייך

לאיזה סדרה אז אם תוכלו לעזור לי ולומר לי, איזה ספרים נוספים עלי לרכוש כדי להשלים סדרות (ומה סדר הקריאה) לספרים הבאים: מנהרה בשחקים רוברט היינלין הגבעות הירוקות של הארץ רוברט היינלין המפלצת מן הכוכבים רוברט היינלין אל המאה ה 21 רוברט היינלין קץ כל זמן איזיק אסימוב פני מועדות לכוכבים אלפרד בסטר מפגש עם ראמה ארתור ס. קלארק Beyond the fall of night "Arthur c. clarke & Gregory Benford" מקווה שזה לא יותר מידי :)

הייזל

New member
אז ככה

הספר "מפגש עם ראמה" ספר בודד שעשו לו המשכים(עם הבנתי נכון כי לא קראתי אותו) על הספר האחרון לא שמעתי. כל השאר הם ככל הידוע לי ספרים בודדים. "הגבעות הירוקות של הארץ" הוא אסופת סיפורים קצרים של היינלין.

preacher

New member
Beyond the fall of night

לא קראתי אבל שמעתי שהוא מחורבן. זה המשך לספר the city and the stars, שגם אותו לא קראתי אבל הוא דווקא אמור להיות קלאסיקה אמיתית וספר מעולה. אני חושב שהוא לא תורגם. את ההמשכים של מפגש עם ראמא מאוד לא מומלץ לקרוא. בסוף הספר אין פתרון לשאלה הגדולה שלו, והפתרון הזה מוגש בסוף ההמשך השלישי, אבל הדרך עד הסוף הזה משעממת בטירוף והפתרון עצמו מעורר גיחוך. אם תקראי את הספר ויתחשק לך לדעת את הסוף בלי לסבול את ההמשכים, בקשי ספוילר בפורום.

Silvi k

New member
וכל שאר הספרים הם באמת בודדים?

גם אלה של היינלין ושל אסימוב?

preacher

New member
אז תספר למה, שיחסך לנו הסבל. סילבי-

היתר אכן ספרים בודדים. הייזל כבר אמרה, לא ראיתי צורך לחזור

alond

New member
לא ממש סבלתי

פשוט היה... פרווה. ספר. הרבה תיאורים טכניים ופרטים על טיסה בחלל וכל מיני התחכמויות לא חכמות במיוחד (אבל עדיין נחמדות) ובסוף... כלום. שוין. מה זה? לפחות בקץ הילדות היה סוף מעניין (גם אם עצוב). בדיעבד הייתי קורא אותו אבל הרבה יותר מאוחר (כלומר אחרי ספרים יותר טובים).

Sparks

New member
אם אני זוכרת נכון גם

גם קץ כל זמן של אסימוב "נתפר" איכשהו לתוך סדרות המוסד והרובוטים, אבל הקשר רופף כך שלא צריכה להיות בעיה... שוב אם אני זוכרת נכון

zooti

New member
נכון ולא נכון

בפאתי המוסד, כשגילו את גאיה, אז הוזכר הרעיון של מכונת זמן, אבל הסיפור היה שונה לחלוטין מהרעיון שבקץ כלזמן. ספויילר? ע"פ המוסד, הרובוטים היו ה"אלמותים" שבחרו לבסוף באפשרות של אין-רובוטים לאנושות ואח"כ השמידו את המכונה, שלא כמו בקץ כלזמן שם ה"אלמותים" היו אנשים שניסו לפעול בצורה שטובה לאנושות, אבל בסוף כל אחד פעל מהמניעים האנוכיים שלו. את המכונה השמידו לא האלמותים מתוך הבנה שכך יותר טוב (למעט הרלן שהיה צריך שכנוע מסיבי כדי להסכים לכך). את המכונה השמידו אנשים מהעתיד שרצו שהאלמותים יפסיקו לשנות אותו, ולסכן אותם בהשפעות של המעשים שלהם.

למעלה