שוב אכזבה

מצב
הנושא נעול.

שני10

New member
שוב אכזבה

שוב אכזבה
אנחנו הורים לילד מתוק כבן 3 ומנסים להרחיב את המשפחה כבר מעל חצי שנה בדרך הותיקה והנעימה. הבדיקות שלי (צילום והורמונלי ביום החמישי) היו תקינות, בדיקת זרע גבולית (12% צורה תקינה) ובכל זאת - לא הולך!!! בחודש האחרון התחלנו עם טיפולים: איקוקלמין במשך 5 ימים, מעקב זקיקים באולטרה סאונד, וביום ראשון שעבר עם נתונים מבטיחים (רירית 8.6 זקיק באורך 20 מ"מ ועוד כמה באורך 14 מ"מ), זריקת כוריגון 5000 והרבה תקווה בלב עברנו השבחה והזרעה (הכל באותו היום). לא חלפו שבועיים. עבר רק שבוע והנה הגיע איתות ראשון, דימום מועט שכמותו יש לי מידי חודש בימים שלפני המחזור האמיתי. אני קוראת לו פרומו (כמו הבקרוב בטלויזיה). קראתי שהדימום הזה מתרחש עקב ירידה בפרוגסטרון לאחר הביוץ. מה שלא ברור לי: האם הירידה בפרוגסטרון נובעת מכך שאין הפריה (וכך אני "מרויחה" כמה ימים של ציפיה מורטת עצבים עד האכזבה האמיתית) או שאולי הירידה בפרוגסטרוןהיא סיבה אפשרית לכישלון החוזר (פוגעת בהשתרשות, אין הריון). מקווה שתוכלו לעזור לי.

ריניני

New member
ממה שאני מבינה,

שוב אכזבה
אנחנו הורים לילד מתוק כבן 3 ומנסים להרחיב את המשפחה כבר מעל חצי שנה בדרך הותיקה והנעימה. הבדיקות שלי (צילום והורמונלי ביום החמישי) היו תקינות, בדיקת זרע גבולית (12% צורה תקינה) ובכל זאת - לא הולך!!! בחודש האחרון התחלנו עם טיפולים: איקוקלמין במשך 5 ימים, מעקב זקיקים באולטרה סאונד, וביום ראשון שעבר עם נתונים מבטיחים (רירית 8.6 זקיק באורך 20 מ"מ ועוד כמה באורך 14 מ"מ), זריקת כוריגון 5000 והרבה תקווה בלב עברנו השבחה והזרעה (הכל באותו היום). לא חלפו שבועיים. עבר רק שבוע והנה הגיע איתות ראשון, דימום מועט שכמותו יש לי מידי חודש בימים שלפני המחזור האמיתי. אני קוראת לו פרומו (כמו הבקרוב בטלויזיה). קראתי שהדימום הזה מתרחש עקב ירידה בפרוגסטרון לאחר הביוץ. מה שלא ברור לי: האם הירידה בפרוגסטרון נובעת מכך שאין הפריה (וכך אני "מרויחה" כמה ימים של ציפיה מורטת עצבים עד האכזבה האמיתית) או שאולי הירידה בפרוגסטרוןהיא סיבה אפשרית לכישלון החוזר (פוגעת בהשתרשות, אין הריון). מקווה שתוכלו לעזור לי.
ממה שאני מבינה,
הירידה בפרוגסטרון היא תוצאה ולא סיבה. בכל מקרה, די פשוט לנסות להעזר בתמיכה של פרוגסטרון פחות או יותר משלב הביוץ - בזריקות גסטון (איכס) או בנרות וגינליים (אוטרוגסטן) - ולראות אם זה יעשה הבדל. בטיפולי IVF זאת פרוצדורה מקובלת, וגם ל´סתם´ נשים הרות שסובלות מדימומים נותנים די בקלות תמיכה כזאת בשליש הראשון להריון. שווה לברר את האפשרות עם הרופא שלך.

שורצי

New member
אני מציעה לך לשאול את השאלה את ד"ר

שוב אכזבה
אני מציעה לך לשאול את השאלה את ד"ר
בוצ´אן בפורום שלו כאן בתפוז - אני מתארת לי שאת מכירה את הפורום, אבל אם לא - זו נראית לי בדיוק שאלה שמתאימה לשם (אני קצת חלשה בהעברת לינקים, אבל תחפשי בפורומים של איכילוב ברשימת הפורומים של תפוז)

לימי5

New member
../images/Emo13.gifשני

שוב אכזבה
שני
לא להתאכזב ובמקום זאת להתאזר בהמון סבלנות. לפי מה שתארת כאן גם אני חושבת שהבעייה אולי חוסר תמיכה של פרוגרסטרון. יכול להיות שכן יש הפרייה וזה לא מחזיק כי אין תמיכה .תדברי על כך עם הרופא. מעבר לכך אם הבנתי נכון התחלתם החודש וז"א נסיון אחד. יקירתי ס-ב-ל-נ-ו-ת! הבת שלי בת 3 ילדתי אותה אחרי שהצלחנו בהזרעה מס´ 7!!! והרירית שלי היתה יותר טובה תמיד 10 מ"מ לפחות, והיו לי יותר זקיקים בשלים וגם לנו בעיית זרע. והיו פעמים שהרופא אמר לנו החודש בטוח ודווקא בחודש שהנתונים לא היו טובים הצלחנו. זה תלוי בהמון גורמים ואחד הדברים שלמדתי זה שמה שהכי הורס זה המתח!!! תשארי רגועה ואופטימית זה יבוא. גם זוג ללא בעיות לא מצליח מיד. אגב, אנחנו ניסינו איקקלומין 4 חודשים ועברנו לפרגונל והצלחנו בסיבוב השלישי. תתעודדי ושיהיה בהצלחה!!!

רחל5

New member
אי ספיקת גופיף צהוב

שוב אכזבה
אי ספיקת גופיף צהוב
ככה קוראים לתופעה הזו. פרוגסטרון נמוך ודימומים בשלב הלוטאלי (כך נקראים הימים שבין הביוץ לדימום הבא) יכולים להצביע על הפרשת פרוגסטרון לא מספקת על ידי הגופיף הצהוב בשחלה (שהוא בעצם זקיק אחרי ביוץ). יכולים, אבל לא חייבים. יותר מכך, לפעמים התופעה לא פוגעת בסיכויים להריון, או מורידה אותם באופן לא משמעותי. הדרך הודאית לאבחן את התופעה היא על ידי ביופסיה של רירית הרחם, אך הרופאים לא ממהרים לבצע בדיקה זו, ואני גם לא הייתי רצה ומאפשרת לרופא לגעת לי ברירית הרחם כל כך מהר. אני כותבת לך כאן מה שאמר לי הרופא שלי, ומה שקראתי במדריך של בן-רפאל, כי גם אני סובלת מאותה הבעיה. הבנתי שהרוב מטפלים בבעיה עם תמיכת פרוגסטרון בשלב הלוטאלי, אולם הרופא שלי רשם לי זריקת כוריגון אחת, כשבוע לפני הדימום המשוער. הרבה יותר נוח מזריקה או "השחלת פנינים" יום-יומית. קשה לי לומר לך אם היא עזרה. על פניו - כן. היה לי שלב לוטאלי של 11 יום, כאשר שלושה ימים לפני הוסת התחילו הכתמות קלות. עם כוריגון, יש לי שלב לוטאלי של 12 יום, בלי הכתמות. הסיבה שאני לא בטוחה שזה בגלל הכוריגון היא, שעברתי לפני כארבעה חודשים הריון כימי. מאז כבר קיבלתי פעמיים כוריגון, ובחודש האחרון לא קיבלתי, ולהפתעתי גם החודש היה שלב לוטאלי של 12 יום (בגלל זה חשבתי שיש איחור... פאתטי?) שאלת אם הירידה בפרוגסטרון מצביעה על כך שאין הפריה. הרופא שלי טען שישנם מקרים שאחרי הפריה העובר מפריש פרוגסטרון ותומך בעצמו, וזו הסיבה שלעיתים אי ספיקת גופיף צהוב לא פוגעת בפוריות. כהוכחה, הוא הביא את העובדה שהריתי ספונטאנית כבר פעמיים (מהפעם הראשונה יש לי ילד. הפעם השניה נפלה), וזאת עם מצב זרע גרוע במיוחד (הרבה הרבה יותר גרוע ממה שתארת אצלכם), כלומר - הוא היה מנחש שאני די פוריה, אם הופריתי מזרע גרוע כל כך. חצי שנה זה לא הרבה זמן. יתכן שאת מעל גיל 35, וזו הסיבה שהתחלתם כבר לקבל טיפול. אם את צעירה, הייתי מציעה לך לבדוק שוב את עניין האיקקלומין. הסיכון של תאומים לא שווה הקדמת הריון בכמה חודשים, לפי דעתי (ויהיו הרבה שיחלקו עלי). דבר נוסף - כתבת שקיבלת כוריגון, ועברתם השבחה והזרעה באותו יום. האמנם? את הכוריגון צריך לקבל כיממה (נדמה לי) לפני הזרעה, כדי שההזרעה תצא שעות ספורות לפני הביוץ, להגדלת הסיכויים. בהצלחה.

עוד מוקדם להספיד את הטיפול, שני

שוב אכזבה
אמנם הפרומו הזה הוא סימן קבוע אצלך שהמחזור בדרך, אבל הוא יכול גם להיות סימן להשתרשות. מבחינת העיתוי זה בדיוק הזמן המתאים, אז בואי נמתין עוד כמה ימים עד הבדיקה (או המכשפה, מה שיבוא קודם) ואז יהיה לך די זמן להתאכזב. אחרי הכל, אסור לשכוח שגם אצל זוג שיש לו את כל הנתונים האופטימליים, הסיכוי להרות בחודש נתון הוא 25%-30%. קל וחומר אם קיימת בעייה, גם אם לא מאוד קשה. מכיוון שאתם מאוד רוצים להביא לעולם עוד ילד/ה, אח או אחות למתוק שלכם, תאלצו לגייס קצת אורך רוח, אופטימיות ואמונה שבסוף זה יצליח. והלוואי שהסוף הזה יהיה קרוב. אין לי תשובה חד משמעית מהי הסיבה ומהו המסובב. כלומר, האם הירידה בפרוגסטרון הוא הסיבה לחוסר ההצלחה או שהוא התוצאה. ייתכן ואת סובלת משלב לוטאלי קצר (השלב במחזור מהביוץ ועד הוסת) ואם כן, ניתן בהחלט להתגבר על כך עם תוספות של פרוגסטרון או HCG (כוריגון), אבל את זה יכול לקבוע רק הרופא שלך. אז ברוכה המצטרפת, שני. ונקווה שרק לזמן קצר. מחזיקה עדיין אצבעות להצלחת הטיפול הזה. נ.ב. כתבתי את התשובה הזו OFFLINE בשעות בוקר ורק עכשיו היתה לי הזדמנות להתחבר ובינתיים ראיתי את תשובתה המקיפה והמצויינת של רחל5, שגורסת בכיוון דומה לשלי. כדאי לבדוק לעומק עם הרופא שלך, כלומר אם (והלוואי שנתבדה) הסבב הזה לא יסתיים בהצלחה...

שני10

New member
../images/Emo51.gif../images/Emo51.gif../images/Emo51.gif../images/Emo51.gif../images/Emo51.gif|תודה

אמנם הפרומו הזה הוא סימן קבוע אצלך שהמחזור בדרך, אבל הוא יכול גם להיות סימן להשתרשות. מבחינת העיתוי זה בדיוק הזמן המתאים, אז בואי נמתין עוד כמה ימים עד הבדיקה (או המכשפה, מה שיבוא קודם) ואז יהיה לך די זמן להתאכזב. אחרי הכל, אסור לשכוח שגם אצל זוג שיש לו את כל הנתונים האופטימליים, הסיכוי להרות בחודש נתון הוא 25%-30%. קל וחומר אם קיימת בעייה, גם אם לא מאוד קשה. מכיוון שאתם מאוד רוצים להביא לעולם עוד ילד/ה, אח או אחות למתוק שלכם, תאלצו לגייס קצת אורך רוח, אופטימיות ואמונה שבסוף זה יצליח. והלוואי שהסוף הזה יהיה קרוב. אין לי תשובה חד משמעית מהי הסיבה ומהו המסובב. כלומר, האם הירידה בפרוגסטרון הוא הסיבה לחוסר ההצלחה או שהוא התוצאה. ייתכן ואת סובלת משלב לוטאלי קצר (השלב במחזור מהביוץ ועד הוסת) ואם כן, ניתן בהחלט להתגבר על כך עם תוספות של פרוגסטרון או HCG (כוריגון), אבל את זה יכול לקבוע רק הרופא שלך. אז ברוכה המצטרפת, שני. ונקווה שרק לזמן קצר. מחזיקה עדיין אצבעות להצלחת הטיפול הזה. נ.ב. כתבתי את התשובה הזו OFFLINE בשעות בוקר ורק עכשיו היתה לי הזדמנות להתחבר ובינתיים ראיתי את תשובתה המקיפה והמצויינת של רחל5, שגורסת בכיוון דומה לשלי. כדאי לבדוק לעומק עם הרופא שלך, כלומר אם (והלוואי שנתבדה) הסבב הזה לא יסתיים בהצלחה...
|תודה
המון תודות על המילים החמות המעודדות והאכפתיות ובעיקר על הידע שנתתן. בזכותכן התחדדו לי כמה נקודות חשובות שאותן אברר עם הרופא בהקדם. לצערי הרופא שלי (דר' צלאל מקופת חולים מכבי) מקבל רק בימים א'-ב', ואני מתקשה ליצור עימו קשר בכדי לברר את השאלות הללו במהלך השבוע (קבלתי את הטלפון הנייד שלו, אך נראה לי שהוא נועד רק למקרים שאינם סובלים דיחוי). כנראה שגם החלטתו לבצע השבחה, זריקת כוריגון והזרעה בבוקר אחד נובעת מהאילוצים הלוגיסטיים. דרך אגב, ההריון הראשון היה ספונטני ו"במכה ראשונה" (תינוק של ירח דבש) ושנינו הנחנו שההריון הבא יגיע אף הוא לכשיתאים לנו... מסתבר שלא! אני בת 36 ובן זוגי בן 39, לכן התחלנו את הטיפולים כבר לאחר מס' חודשים. בכל חודש אני מזכירה לעצמי לא לצפות יותר מידי... ומוצאת את עצמי מחשבת את תאריך הלידה המשוער, בודקת את המזל והאם יהיה חג בחודש שבו אלד... ושוב מתאכזבת!!!!!!! אתן נותנות לי הרגשה שאנחנו לא לבד, וכל הצלחה של בנות הפורום (והפורום השכן) נוטעת בי תקווה שבקרוב נעבור כולנו יחד לפורום הריון לאחר טיפולים. אמן!

מצב
הנושא נעול.
למעלה