שוב אני,הפעם בקשות עקב לחץ דם גבוה

שוב אני,הפעם בקשות עקב לחץ דם גבוה

מסתבר שהשם השני שלי הוא צרה, זה מה שגיליתי במר"מ היום עקב לחץ חזה מאוד בחזה בצד של הלב ולחץ דם גבוה ב5 מדידות שונות הערב, בבית ישר אחרי הלחץ ובמר"מ גם בהתחלה גם באמצע וגם אחרי שהרופא הרגיע אותי שהתקף לב זה לא היה. ההוראות היו ההוראות הרגילות נגד לחץ דם גבוה-כושר, הפחתת מלחים קפאינים ואלכוהול ועשר מדידות לחץ דם מתועדות בבית בשבוע הקרוב שלאחריהן לא משנה מה התוצאות לראות רופאה ומומלץ גם אקג חוזר (האקג היום יצא מהיר יחסית). אשמח לשמוע מה ידוע על לחץ דם בהקשר של הספקטרום, האם הטיפול הוא אותו דבר כמו אצל נ"טים או לא???האם זה נפוץ? האם דיאטה כלשהי תעזור עם זה? ואשמח גם מאוד לרשימת בדיקות שאפשר לעשות דרך קופת חולים ויעזרו להבין את המצב כולו מבחינת כל הפרמטרים האפשריים כולל אולי להבין מה גרם לאותו לחץ מטורף ששיתק אותי היום לכמה דקות.

סטרס ולחץ רגשי+תרופות מסוימות,מעלה לח"ד בקלות

שלום לך, סטרס אישי, מסיבות אישיות כאלו ואחרות, יכול להשפיע על לח"ד, במיוחד אם את מקבלת תרופות מסויימות היכולות לגרום לכך. לח"ד גבוה, נובע בגיל הצעיר בעיקר מסטרס, אבל יכול להיות גם עקב בעיות הורמונאליות שונות (יותרת הכלייה קשורה לסטרס וללח"ד למשל). סטרס מעלה דופק ולח"ד, כך שברור ששני הפרמטרים עלו. גם כימיקלים שונים, שאולי נחשפת אליהם, כחומרים ביצירות האמנות שלך, עלולים להשפיע על המערכת המטבולית ולגרום לסטרס מטבולי. אלדהידים נדיפים וכימיקלים אחרים, נמצאים ברוב הצבעים ויתכן שנחשבת ללכות או חומרים אחרים שפגעו באיזון ההורמונאלי שלך. חוסר איזון של הורמוני מין, גם יכול להשפיע ובמיוחד אם חוסר איזון זה מושפע גם מתרופות או שינוי תרופתי אצלך. טבלאות על תופעות לוואי של אוטיסטים כתוצאה מתרופות שונות, מצורפות למטה. תרופות כמו ריספרידאל למשל, שניתנות בלי סוף באוטיזם, בשנים האחרונות, יכולות ליצור תופעות לוואי מסוכנות, והשפעה על לח"ד ודופק. ריטאלין גם ידוע שהוא עלול להעלות לח"ד וגם תרופות ממשפחה זו. הנה ציטוט: "Stimulants such as methylphenidate (Ritalin®), amphetamine (Adderall®), and dextroamphetamine (Dexedine®) may also be prescribed for autism. These drugs may increase focus and decrease impulsivity and hyperactivity in high-functioning patients. Prolonged use of stimulants may lead to drug dependence. Side effects are often dose-related and include the following: Abdominal pain High blood pressure (hypertension) Insomnia Loss of appetite Nervousness Rapid heart rate (tachycardia)" כך שלסיכום, לפני שהייתי ממליצה על שינוי תזונתי, הייתי ממליצה לך לעשות את בדיקות הלח"ד היומיות ולחזור אל הרופאה המטפלת בך. מבחינת מלח- אם תרצי, יש מלח אשלגן דל נתרן שמחליף בקלות את המלח הרגיל ואיננו מעלה לח"ד, כי אשלגן הוא תוך תאי ואיננו סופח נוזלים כמו הנתרן שרובו הוא חוץ תאי. פחות קפאין יכול גם לעזור, אך יותר יעיל יהיה לטפל ישירות בנושא הסטרס וללמוד טכניקות שיכולות לעזור לך להוריד לח"ד. בתל אביב יש סדנאות לתרגול נשימות שמאד עוזרות וגם מדיטציה ידועה בכך שהיא מורידה לח"ד. לטפל בסיבות ללחץ המטורף הזה וללמוד טכניקות יעילות, הוא לא פחות חשוב מההתיעצות הרפואית עם הרופאה שלך. בברכה, תלמה.

אוקי זה טוב ורע

כלומר אני כמעט בלי ריטלין-בדרך להורדה סופית וממש בלי רספירדל שמסוגל להרוג אותי וגם מבחינת חומרי אומנות אני משתמשת בפחות בעייתים-צבעי שמן לא, ומartline אני בגמילה וגם לכות כמובן לא נכנסות - יש אסמטיים בבית ובכלל רוב העבודה שלי היא עם דבקים נטולי ריח ובעייתיות, טושים, צבעי עיפרון וחוטים-ריקמה תפירה קשירה. יענו אין סיבות סטרס מהסוג שאינן לחץ נפשי ולהירגע אני אלמד, אני חייבת ללמוד, לפחות אחרי הבדיקות של היום שגם הן חיוביות במיוחד העניין הוא שזה מטורף כמה לחץ נפשי משפיע...

vered73

New member
אולי התקף חרדה? האם נתקלת במצב רגשי לא

קל עבורך? זה יכול להיות התקף חרדה, לא במשמעות של "אוי נבהלתי", אלא "זה עשה לי רע". לאחד מבני הזוג שלי לדוגמא, היה התקף חרדה כאשר הייתי מדברת עם חבר ממין זכר בטלפון. או כאשר היה מקבל צו מילואים.

למעלה