שוב אני עם השחרורים ההולנדים

שוב אני עם השחרורים ההולנדים

אז, תהיתי... האם יש משמעות לאורך יום בקביעת לו"ז של ציפורים? השחרורה "שלנו" בנתה את הקן שלה ביום וחצי - ומישהו אמר לי שלוקח להם, כזוג שעובד יחד, לפחות שבוע לבנות קן. כבר שבוע בערך שיש ביצים. הזכר לא עושה כלום לטובת המשפחה העתידית שלו, חוץ מלשיר לאהובתו שירים שמחים מענפי העץ שממול. תכלס - השאלה שלי היא האם הזמנים של הדגירה וכיו"ב תלויים באורך יום, כי אור יום בהולנד בעונה זו הוא מ 05:00 עד 22:30. (אני יודעת שצמחים מושפעים מאורך יום)... תודה מראש
 

netbird

New member
קצת על שעונים ביולוגיים

כמעט כל ממלכות החיים מושפעות מאורך היום, גם יצורים חד תאיים ואפילו בקיץ פולרי. אורך היום משפיע לא רק על תזמון נדידה אלא על כל אספקט בחייהם של בעלי חיים (רבייה, תרדמת, מערכת חיסונית, שירה...). האביב מתאחר ככל שמצפינים מקו המשווה, כך שבאיזור שלך האביב עיקרו בסביבות יוני. בקוטב הצפוני למשל בקיץ הפולרי ציפורים לא יכולות לאמוד את אורך היום על פי שעות ההארה משום שתמיד מואר שם אז (השמש לעולם לא שוקעת בתקופה זו). ציפורים כאלה ממשיכות לתזמן מחזור יממתי והן נחות (מפסיקות להאכיל הגוזלים) על פי הספקטרום של האור. את בטוחה שהנקבה בנתה הקן ביום וחצי? אולי בנתה לפני כן ולא שמת לב?
 
אני אומרת יום - בעלי אומר יום וחצי

העניין הוא שהיא בנתה את הקן על עציץ פוקסיה שהונח במקומו הנוכחי יומיים קודם... הקן בנוי ברובו מחבל ארוך, עשוי בסיבובים נאים ליצירת צורת הקן, ועליו ובתוכו כל מיני ג'יפה שהיא מצאה בשלוליות ושנדבק יפה לחבל. גברת יצירתית. (אני מוכרחה לציין שאני מאוד נרגשת מכל ה"טבע" הזה שנחת לנו במרפסת בלב אמסטרדם... ומרגישה גאווה מיוחדת ב"גינה" שעשינו לנו שם - שהצליחה למשוך את הצורך הכי בסיסי של הטבע!)
 

netbird

New member
מעניין

מעניין כיצד שומרים (אם בכלל) אורגניזמים שאינם חשופים כלל או כמעט כלל לאור על מחזור צירקדיאני (יממתי) כגון חזזיות קריפטוליתיות (חבויות מתחת לסלע, למרות שהראו כבר שהן למרות זאת קולטות רמה כלשהי של אור) או אורגניזמים במעמקי הים (בעומק העולה על קילומטר אז יש חושך מוחלט).
 

tafustafus

New member
ניסויים בבני אדם ובחיות אחרות

מלמדים על כך שללא כיול על ידי חילופי האור והחושך החיצוניים, הגוף פועל במחזורים שאורכם שונה מעט (בדרך כלל מעט ארוך יותר, אם אינני טועה) מאורך יממה אמיתית. כלומר, המחזור היממתי מתקיים לא רק בזכות מחזורי האור והחושך החיצוניים, אך מתכייל לפיו. נראה לי סביר לצפות שביצורים כמו אלה שציינת, שאינם חשופים לשינויי התאורה, המחזורים פשוט שונים מן המחזורים היממתיים. הרי אין כל היגיון ביולוגי בקיום מחזורים יממתיים דווקא ביצורים שחילופי היממות אינם משפיעים עליהם.
 

netbird

New member
אלא אם

אלא אם אורגניזמים אחרים שהם תלויים בהם תלויים במחזור יממתי.
 

netbird

New member
למשל

למשל במדבר האוקייני (עומקים של 1 ק"מ ועמוק יותר) האורגניזמים המעטים ששם תלויים בארוחות שנופלות מעומקים של מאות מטרים ספורים.
 
עדכון בקיעה!!!

שלוש מתוך ארבע הביצים בקעו היום. אני מניחה שעד סוף היום, מהרעש וההמולה מסביב גם הגוזל הרביעי לא יוכל לנום יותר בביצתו וייאלץ לצאת אל אויר העולם... מזל טוב למשפחת השחרורים! Gefeliciteerd!
 
אני אנסה דרך חברים מפורום אחר

כי אני לא יכולה, אישית, להעלות תמונות מהמק שלי... (היום קניתי צלמניה חדשה - אז לפחות עכשיו אני יכולה לצלם...)
 
למעלה