שוב אני עם שאלה

נעם34

New member
שוב אני עם שאלה

הילדונים כמעט בני חודש עד עכשיו ינקו והשלמנו עם בקבוק מטרנה של פגים. רופא הילדים המליץ לגמול ממטרנה אחרי התרת לשון קשורה (מאוד מאוד לשניהם)

הקטן אחרי התרה יונק יופי ועלה ביומיים עשרים גרם . הגדול לעומתו לא מרוקן את השד כמו שצריך וירד ביומיים עשרים גרם והרופא חושב שכדאי להמשיך לתת לו תוספת בבקבוק אחרי כל הנקה.

אז חוץ מלהתיר שוב את הלשון שכנראה שוב נקשרה יש עוד משהו שכדאי לעשות כדי ליעל לו את ההנקה?

הנקה ולשון קשורה

הי מתי הייתה התרת הלשון ? האם הרופא שעשה את ההתרה אמר לך שהלשון נקשרה שוב וכיצד היא קשורה?
כמה הם שוקלים? באיזה שבוע נולדו?
קשה לענות לך מרחוק לגבי מצב היניקה שלו. הייתי אומרת שאת צריכה לוודא שעל אף הלשון הקשורה הוא נצמד אלייך ולא מכאיב או שהוא כל הזמן מתנתק?
נסי לסחוט את השד כדי להזרים לו חלב תוך כדי הנקה.
אם את חושדת ששוב הלשון הקשורה חזרה הייתי שוב מתייעצת עם הרופא שעשה את ההתרה במיוחד לאור העובדה שהוא יורד במשקל או לא עולה.
הייתי גם מציעה לך, שכדי לשמור על האספקה, תשאבי חלב ותני להם תוספת של חלב שאוב, כי הגירוי לשד איננו מספיק ואין ריקון טוב של השד בגלל היניקה שלהם.
האם יש לך ליווי צמוד של מדריכה/יועצת הנקה?

נעם34

New member
תודה שענית לי

קודם כל גיליתי שאני מרעיבה את הילדים אחד גמע בשקיקה תוספת בבקבוק של 60 מ"ל והשני 30 מ"ל

התרנו ביום שני הרופא אמר שלפעמים זה נקשר חזרה ואנחנו אמורים לחזור אליו שוב ביום שני .

כרגע אחד שוקל 3200 והשני 2860 הם נולדו ביום הראשון של שבוע 36- מאז ההתרה שניהם יונקים הרבה הרבה יותר טוב אבל בהחלט יכול להיות שזה לא מספיק טוב .(דווקא הקטן יונק הרבה יותר טוב מהגדול כבר מההתחלה והלשון שלו היתה הרבה יותר קשורה)

למרבה הצער בשאיבה לא יוצא כלום - אחרי רבע שעה של שאיבה מכל צד יש עשרה מ"ל משני הצדדים יחד .

נשברתי ונתתי מטרנה כואב לי הלב לחשוב שהרעבתי אותם.

אני אזמין יועצת הנקה שבוע הבא.

מה דפוק אצלי? הגדולה ינקה שנתיים ונראתה כמו קציצה

למה עכשיו אין חלב? פשוט לבכות מזה

Bacio

New member
אל תלקי את עצמך

תיזכרי, באיזה שבוע ילדת את הגדולה? אני משערת שיותר קרוב למועד. ואני משערת שלא הייתה לה לשון קשורה, או שהיא הייתה גמישה דייה.

וגם, היא הייתה ילדה בכורה ובודדת. כלומר היה יותר קל להתעסק בהנקה איתה.

יועצת הנקה מוסמכת זה רעיון מעולה. אני לא הייתי מצליחה להתמודד עם האתגר הכפול בלי התמיכה והעצות שלה.

קחי כל יום מעצמו, תניקי ותתני תוספת אחרי, אם את חשה שאת מרעיבה אותם. הכלל הוא, ויתקנו אותי המומחיות אם אני טועה, שאם התוספת היא עשרים סיסי ומטה, אפשר לוותר עליה.

תשתדלי לנוח, לשתות הרבה, ולאכול מסודר ומאוזן. העזרה שהייתה לי התמקדה להרדים, להחליף חיתולים, לתת בקבוקים ולהאכיל אותי, עד שההנקה הסתדרה.

בהצלחה!

נ״ב, אצלנו היו שלוש התרות לשון... ורק אז ההנקה הסתדרה לחלוטין.

זה מורכב, אל תתייאשי

מה שאת עוברת לא פשוט אבל אל תאשימי את עצמך. הנקת בהצלחה בעבר ועדיין לא מאוחר לשפר את המצב!!
לשון קשורה שחוזרת - חזרי שוב אל הרופא ותראו מה אפשר לעשות.
נשמע שיש לך הרבה אינטואיציות טובות וניסיון להרגיש לגבי איך שהם יונקים. ככל שיגדלו וייפתר נושא הלשון, היניקה שלהם תשתפר.
מתן תוספות - תתחילי תמיד עם תוספת קטנה בהאכלה איטית.
לפעמים השאיבות מאוד קשות, גם במצבים של לחץ.
מעבר לאי יציאה מספקת בשאיבה, מה עוד גורם לך להרגיש שאין מספיק חלב?
האם יש לך בשעות היום תחושות של התמלאות בין ההנקות? או אם תינוק לא רוקן טוב את השד, את יכולה לחוש בזה שהכל עדיין מלא?
אולי תנסי למצוא שעה מסויימת ביום שבה את מרגישה התמלאות בשד? למשל לפנות בוקר? אולי על הבוקר?
תנצלי את זה לשאיבה ואז תתני להם תוספת שלך... מתי ניסית לשאוב? כמה פעמים ביום.
אל תכעסי על עצמך... את נשמעת לי באמת אלופה אמיתית ואני בטוחה שבהדרכה נכונה תצליחי להתקדם!!

למעלה