שוב אני

MrsNorris

New member
שוב אני

אז רציתי גם קצת לעדכן וגם לקבל תשובות על שאלות..

אני בת 18, סיימתי י"ב שנה שעברה.
לפני כחודש+- הגשתי את בקשת ההתנדבות, חזרו אליי אחרי שלושה שבועות (אחרי שנידנדתי להם כל יום כמעט
) ואמרו לי להביא טפסים (בדיקות, זהות לאלו שהבאתי לצו הראשון + כמה בדיקות דם..). אחרי כמה ימים התקשרו אליי מאחד התפקידים שאני מועמדת אליהם במודיעין ואמרו לי שהם ראו שהייתה לי ועדה רפואית (לא הייתה באמת.) ושאם אגיש את הטפסים והרופא יחליט שאני כשירה רפואית אוכל להכנס לטר"צ בעוד כשלושה שבועות (במקום למסלול אחר שאני מועמדת אליו, שגיוסו באפריל). עוד באותו יום הלכתי לעשות את כל הבדיקות והבאתי ללשכת גיוס יום אח"כ, לאחראית מתנדבים המקסימה שם (שחר וצבר), שהעלתה את זה לרופא. מאז (יום רביעי) אני יום-יום מתקשרת ומקווה שיהיה תשובה (חוץ מהיום, נתתי להם יום חופש ממני..)

עכשיו רציתי לדעת עד כמה הדבר ריאלי בעינכם, מניסיונכם.. שהרופא בלשכת גיוס יאשר לי את הפרופיל 25 ללא כל צורך בועדה בתל השומר (שזה מה שגם אמרו לי שסביר שיקרה בלשכ"ג במדור פרט), אשובץ ישר לתפקיד בלי גם ועדה למציאת שיבוץ, ושאתחיל קורס, בעצם, עוד שבועיים.
הדבר קרה בעבר (לפחות הקטע בלי הועדה)?

אני לא רוצה לפתח תקוות שווא ומצד שני לא רוצה להיות פסימית לחלוטין ולכן אשמח לשמוע חוות דעת/ניסיון עבר

תודה!
ליאת

eran544

New member
נשמע לי קצת מוזר

בועדה בד"כ הרופא מפרט את התנאים וההגבלות שחלים עליך לשירות הצבאי.
בכל מקרה אם זה יקרה, תגידי להם שיש לך תפקיד במודיעין ושאת מיועדת לגיוס תוך 3 שבועות וזאת על מנת שיפעלו לגייס אותך מיד.
אל תוותרי להם ;)

הכל עינין של כמה תציקי להם

אני לא יודעת על מה ה21 שלך אבל בזמנו אמרו לי שאם זה לא נדיר אז הרופא בלשכת גיוס יכול לאשר.
תנדנדי להם הרבה ותסבירי אצ החשיבות שיש לך קורס והכל. וגם תודאי עם המודיעין שבאמת יש לך מקום בקורס ורק אישור חסר (סיווג. מקום וכו מסודר)
בקיצור הכל עיניין של כוח רצון שלך בעיקר

MrsNorris

New member
שמתי לב שלא הייתי הכי ברורה

כרגע אמרו לי מהמודיעין ש"אולי" אני אלך לקורס אם יהיו לי את האישור, סיווג יש ומיונים יש- פשוט בגלל שהייתי על 24 הם לא יכלו לשריין לי מקום, ולכן אני "על-תנאי".. לכן הכל נורא לא ברור.

התקשרתי היום שוב למדור מתנדבים בלשכת גיוס וענו לי אותה תשובה, התיק עדיין אצל הרופא /:
את הפטור קיבלתי על עודף משקל, אגב.. אני לא יודעת איזה הגבלות וכל זה אני צריכה לקבל, כי מבחינה רפואית אין לי שום בעיה נלווית (סוכרת/יתר לחץ דם/וכו') ויש לי גם מכתב מרופא שאני יכולה לעשות ספורט, אז זה רק נטו המשקל עצמו.

Thehatul

New member
מידעה

אין דבר כזה שינוי פרופיל ללא וועדה רפואית, גם אם מדובר בפרופיל 21 (פטור) לפרופיל 25 (מתנדב).

אבל בהחלט היו מקרים ותמיד היו מקרים של תיקים שטופלו במהירות בכדי לאפשר כניסה למיונים.

תמשכי להציק להם שם בתא מתנדבים (מדור מתנדבים), תנסי להתקשר גם לענף רת"ם בחייל הרפואה שם נמצא התיק שלך בטיפול ולהציק גם להם:
03-737-9542

באמת חשוב להציק תאמני לי מניסיון חיים שלי במערכת, זה פשוט עובד.

MrsNorris

New member
אתה בטוח שהתיק שלי שם?

כלומר, לפי מה שהבנתי מהם הוא סתם אצל רופא בלשכת גיוס (ירושלים), וכל מה שהוא צריך זה להסתכל עליו ולעשות וי או משהו. משהו זניח שלוקח כמה שניות. אם היה לי את הטלפון שלו לא הייתי מפסיקה להתקשר
עד עכשיו הקשר שלי היה ישירות עם הלשכת גיוס (מדור פרט) ולא עם מדור מתנדבים, אני אנסה להתקשר גם לשם אולי הם יכולים לזרז משהו.

חשבתי להתקשר למודיעין אבל אין לי מושג מה אפשר להגיד שיגרום להם לזרז את הצבא

נ ו ע ה 12

New member
היי :)

מלשכת הגיוס התיק שלך צריך לעבור למדור מתנדבים שם הוא יאושר או יידחה (לרוב יאושר). זה לא עניין של שתי שניות, כלומר העמיין הטכני של לסמן "כן" או "לא" במחשב יכול לקחת שתי שניות, אבל לפני כן צריכה לבוא ההחלטה ולפניה ועדה רפואית. תתקשרי למדור פרט ותבררי האם התיק הרפואי שלך כבר במדור מתנדבים (יושבים במיט"ב/בקו"ם) או עדיין לא.

suny13

New member
בקשר לנושא הזה

אני לא יודעת איך זה אצל אחרים אבל :

הוועדה שהייתה צריכה לאשר לי את ההתנדבות הייתה מורכבת מ2-3 אנשים שפשוט ווידו שכל הפרטים שלי נכונים , ומהי הסיבה המדוייקת שבגללה קיבלתי פטור, הם הדפיסו כמה דברם וחתמו על כך שהייתי בוועדה .
זה מה שאני זוכרת.
זה הגיוני איפה שהו שייגיסו אותך עוד שלושה שבועות כי זה גיוס פרטני - משמע מגייסים רק אותך, בלי טירונות ישר לתפקיד.
גיוס מתנדבים הבא הוא ב16.1.
בכל מקרה לדעתי תפני למדור שוב ושוב ותבקשי לדבר עם מש"ק מתנדבים ולראות מה קורה אתך , כדי שלא ייתקעו אותך בסתם תקפיד.

בהצלחה מותק!

למעלה