שוב - בחירת צד במגרש דו משפחתי

shaiby

New member
שוב - בחירת צד במגרש דו משפחתי

מכיוון שהשרשור המקורי כבר לא קופץ, פתחתי אחד חדש. תקציר : מגרש דו משפחתי, מחולק ממזרח למערב, כך שנוצרים שני חצאי מגרשים, כ"א ברוחב 10 מטרים. ההמלצות הגורפות (למעט FIREMAN) היו לבחור במגרש הדרומי ככיוון עדיפ. הגורם שנוסף למשוואה הוא המרחק מכביש דו נתיבי שמהווה את הקצה הדרומי של השכונה. מרחק החלק הדרומי מהכביש - 35 מטרים. מתוכם 15 מטר סוללה מוגבהת ממפלס הכביש ועוד 20 מטרים רוחב המגרש (הבנוי) הקרוב ביותר לכביש. המגרש הצפוני מרוחק כמובן בעוד 10 מטרים - שהם רוחב המגרש הדרומי. האם הנ"ל משפיע על ההמלצה לבחור במגרש דרומי ? תודה, שי.

fireman

New member
יש לך אפשרות להעלות תרשים?

או אולי אפילו את התוכנית חלוקה עצמה?

fireman

New member
עכשיו אני רואה שכבר העלית תרשים

רק חבל שהוא לא כל כך ברור, במיוחד המידות גבהים בקצוות של המגרשים.... לפי מה שאני מצליח לזהות המגרשים נטויים באלכסון....או שאני פשוט לא רואה את המידות טוב. אתם צריכים להתייחס לגבהים לא עפ"י נקודה אחת אלא לפי ארבעת נקודות ההיקף ונקודת המרכז. בנוגע לעניין הצדדים.....היות ואתם בוחרים במגרש שנמצא במרכז ולא במגרש קיצוני.....לכו עם ההעדפה האישית שלכם.

shaiby

New member
התרשים הוא סריקה של צילום של פקס...

יש מעט מאוד אמצעים טכנולוגיים שלא השתתפו בהפקת התרשים הזה, ואם זה לא היה כ"כ עצוב
, זה היה ממש מצחיק
. אני מקווה שיהיה לי משהו יותר איכותי להעלות כבר השבוע. בכל מקרה - לא ידעתי שכך מודדים גבהי מגרש (לימדת אותי, טוב שנפגשנו
) ועל כן מיהרתי לתרשים המקורי וראיתי שאכן מצויינות מידות בארבע פינות המגרש + במרכז, ולגבי המגרש הרלוונטי ההפרשים בין מרכז וקצוות הם 40 ס"מ לכל היותר. ועכשיו - לשאלה היומית : מדוע העובדה שהמגרש מרכזי הופכת את בחירת הכיוון לפחות חשובה ? אתה בונה על הצללות מבתים סמוכים ? תודה ! שי.

אני גם חושב שצפוני עדיף

ברוב הארץ. המדינה שלנו מלאה בשמש, זה שורף את הצמחים, מחמם את הבית יותר מדי, ומצריך תריסים סגורים כל היום.

פיטנגו4

New member
צפון! נימקתי בשרשור הקודם

אם זה מרחיק אותך עוד קצת מהכביש - זה עוד נימוק לבחור בצפוני.

בינא

Member
רעשי כביש ניתן לפתור עם בידוד נכון

קירות חיצוניים מובדדים + זכוכית בידודית בחלונות עם תריסי גלילה ששלביהם ממולאים בפוליאוריתן מוקצף. הצד הצפוני בארץ עדיף בגלל שהוא כל השנה מוצל והאור הצפוני עדיף בארץ על אור השמש, גם ביום חורף. יש לי תוכניות למגרשים כאלה. אם אתם מעוניינים, כתבו לי דוא"ל ל- [email protected]

shaiby

New member
בידוד נכון ימנע רעשים, אבל רק

כשהבית סגור.... אנו ניצבים מול אותה הבעייה כיום. הדירה הנוכחית שלנו היא נהדרת, נופ פתוח, שכנים טובים ו... כביש 4 מסלולי במרחק של 80 מטר, כשבינינו לבינו ניצב מגרש חולי וריק המיועד לבנייה ציבורית (שטח חום). כמו שזה נראה, בנייה ציבורית לא תתרחש בו בקדנציה שלנו.... התוצאה ? שקט ושלווה כשהחלונות (זכוכית בידודית) סגורים, ורעש כביש כשהם פתוחים. גם המרפסת המרשימה הופכת להיות אפקטיבית בעיקר בימי שבת (תנועה מופחתת). למי שאוהב לחיות סגור במזגן ולהסתכל על המרפסת הנאה של עצמו דרכ דלתות זכוכית - אני מניח שזה אחלה פיתרון, אבל מכיוון שאני עובד סגור במזגן 11 שעות ביום (איזה כיפ להיות בהיי-טק), עוד קלסטרופוביה זה לא בשבילי.... האמת היא שאם מתעקשים לגור בעיר - קשה להימנע מכבישים (או בתי ספר.. או מרכזים מסחרים, או , או, או....) אבל אין ספק שזה ממש לא כיפ גדול, כל הרעש הזה...... על כל פנים - ההמלצה למגרש צפוני, על כל נימוקיה, נרשמה. תודה רבה ! שי.

Dfengshui

New member
זוית הסתכלות אחרת

אם מעניין אותך לבדוק גם את הפנג שואי של המגרש. בתים שנבנים בתקופה זו (מ 2004) וחזיתם פונה לכיוון דרום מלא (180 מעלות) הם בתים מאוד מוצלחים. לעומתם, בתים שפונים צפונה הם בתים קשים שאיכות החיים בהם תהיה ירודה. זו כמובן הערה כללית, כי לא ראיתי מדידה מדויקת של המגרש.

פיטנגו4

New member
אבל מה עם האדם שגר בבית?

באמת שאני לא מבינה גדולה בפנג שואי, אבל מה עם ההתאמה לאדם עצמו? אבל איך יכול להיות שבית דרומי מתאים לכל האנשים כולם החל מ 2004? איך יכול להיות שאיכות החיים ירודה בכל הבתים הצפוניים כולם?

דנה A

New member
שיקולים נוספים

ברמה התיאורטית ישנן מפות מבורכות, ומפות לא מבורכות. המפה נקבעת עפי' תאריך בניית הבית + מעלת החזית של הבית בפועל במפה לא מבורכת, אם תשני באזור חיובי, ודלת הכניסה שלך תהיה במקום חיובי, ומיקומים חשובים נוספים יותאמו לאיכותם, אז המצב אחרת.. ההתאמה לאדם מגיעה בשלב השני אם בתחילת הדרך אנו מתכננים את המיקומים עפי' האיכות שלהם (חיובי/שלילי/עוצמתי/ניטרליות וכו') בהמשך השיקולים יותאמו לאדם - אבל כאן היריעה קצרה מלהכיל כאן נכנסים שיקולים מן המפה האישית של כל אדם = המפה האסטרולוגית של כל אדם. מיקום החדר שלו, החדר שיתאים לו, מיקום המיטה, הכיוון אליו יפנה בעת עבודה/שינה/בישול וכו'..

רחוק מהכביש!

כשיש כביש צפון ודרום כבר לא מעניין אותי כמה יותר רחוק מהכביש ככה יותר טוב נכון אפשר לבדד אבל זה אף פעם לא זה בהצלחה

למעלה