שוב... בכוח האהבה

לאמבינה

New member
שוב... בכוח האהבה

אם האהבה היא חוק קוסמי שמתבטא כמשיכה בעולם הפיזי, מדוע האהבה כל כך נדירה בעולם? מה דעתכם ? שבת שלום !

KIM2004

New member
לדבר פשוט..

"האהבה היא חוק קוסמי שמתבטא כמשיכה בעולם הפיזי" .. מי מבין את המשפט הזה? (כלום אף לא אחד מדבר פשוט הפורום הזה? ) שבת שלום Kim

Shmuelr013

New member
שלום לאמבינה,

אולי יוכל לעזור להבנה שיר שכתבתי לפני מספר שנים. סוד האהבה מאת: שמואל רונן הבט בשמים סביב מספרים הם חידת הבריאה ענן, שמש, רקיע תכול סוד של אמת ופליאה אהבה כך נוצרת סודה מרמזת יופיה ברקיע תכול מחביאה חמוקיה בקשת ענן מרטיטה קרן שמש בחול פזמון|סדגש אין דרך למצוא אהבה לחפש אחריה לגמוע תקווה אהבה היא בכל, אך נראית כאינה מלבדה אין דבר שיכול. אהבה זה להיות אהבה לגלות את פניה בצר כל העת היא נמצאת ואינה חסרה מאפשרת היום ומחר זה סוד לחישת נשמתך לוותר על חיפוש ויגיעה לדעת רק זאת, שאתה אהבה ובלב תמצא היא איתך פזמון|סדגש אין דרך למצוא אהבה לחפש אחריה לגמוע תקווה אהבה היא בכל, אך נראית כאינה מלבדה אין דבר שיכול.

roniia

New member
המלצה על מדיטציה

תודה על שיר יפה... אולי אתה יכול להמליץ על מדיטציה קשורה בנושא ?

neophile

New member
אהבה קוסמית

היא עניין שונה ממה שניתן לכנות "אהבה ארצית" קודם כל יש לציין שאנחנו לא יודעים מה זאת אהבה קוסמית , שמענו סיפורים אבל מי חווה את זה ? פילוסופית אני יודע מה זאת אהבה קוסמית ותיאורטית איך להגיע אליה אבל בפועל עוד לא הגעתי אליה . אני חושב ש"אהבה ארצית" הרבה פעמים מתנגדת לאהבה הקוסמית ולכן זה רק מבלבל לקרוא להם באותו שם . אנשים נותנים את החיבה שלהם באופן מוגבל וזה רק הגיוני אבל כל עוד מדובר רק בחיבה ... זאת יכולה להיות חיבה חזקה מאוד ביחד עם משיכה מינית . יכול להיות שביחד עם המשיכה המינית והחיבה יבוא גם רגש מעודן יותר אבל זה לא מגיע מעצמו ... בכל מה שקשור לאנרגיה עדינה , רוחנית - עלינו ללמוד כיצד לקבל אותה , כיצד להפוך את עצמנו לכלי קיבול לאנרגיה העדינה .

KIM2004

New member
אשמח אם תסביר ..

"פילוסופית אני יודע מה זאת אהבה קוסמית ותיאורטית איך להגיע אליה" מכיוון שאתה טוען שאתה יודע .. אשמח אם תסביר מהי "אהבה קוסמית" (מי אוהב את מי ? וכיצד ?) .. וכיצד , תאורטית, מגיעים אליה. Kim

neophile

New member
אהבה קוסמית

יש לי הרגשה שזה הולך להתפתח לוויכוח עקר אבל אני אתן לזה נסיון אהבה קוסמית זה עניין של תדר , לרטוט בתדר גבוה אבל לא כל אחד יכול מפני שאין לנו את הגוף בשביל הרטט הזה אפשר לומר שהגוף שלנו גס מדי בשביל רטט עדין כלכך . השאלה היא כמובן איך לעדן את הגוף ? ואם התשובה לכך מעניינת אותך ...אני ממליץ לך לחפש מורה כי אין שום אפשרות שאני יוכל לתת לך הסבר שמקיף עבודה של חיים שלמים .

KIM2004

New member
אין כאן בכלל ויכוח,

- אני ממש לא בעמדה של ויכוח. אין לי שום עמדה נגדית בנושא, אני רק מנסה להבין . - נדמה לי שאני מבין מהי אהבה "רגילה". אני מכיר שלל סוגי אהבות.. כמו אהבת אישה, אהבת שוקולד ,אהבת הארץ, אהבת הקיסר (ביפן של מלחה"ע ה-2), אהבת המפלגה (נאציזם,קומוניזם) - אבל..... "אהבה קוסמית" ? מי אוהב את מי? מי משדר למי? מה משודר? כיצד מזהים את השדר (רטט?). - ובכלל.. האם יש גם "שנאה קוסמית" .. שהרי כל כך הרבה רוע ושנאה יש בעולם, הרבה יותר מאהבה, כך נדמה לי. Kim

neophile

New member
כדי להבין עליך לחוות

מי שיכול להבין אהבה קוסמית זה מי שמסוגל לחוות אותה , עוד לא הגעתי לשם . רוב סוגי האהבות שהצגת הם - הזדהויות הזדהות עם התשוקה לאישה ו\או הזדהות עם רגשי הבעלות עליה(שני אלו מרכיבים את מה שנקראת אהבה) , הזדהות עם הרעב לשוקולד(שהוא ממכר כידוע) לגבי אידיאולוגיה זה גם נוגע להזדהות עם מחשבות מסויימות אבל גם ליצר מיני. מי שמבזבז את האנרגיה שלו בהזדהות( שאלו רוב רובם של האנשים) לא מסוגלים להתפתח רק מי שמתפתח יכול להרגיש אותה ואף לשדר אותה אבל זאת לא משימה שניתן להקל בה ראש , עבור רובינו זה בלתי אפשרי מפני שיש בנו מנגנונים מתוחכמים שגורמים לנו להכנס לדיכאון ועוד כל מני תגובות נפשיות לא נעימות . אהבה קוסמית קיימת וחודרת בכל אבל אנחנו חסומים מלהרגיש אותה

KIM2004

New member
האם המלך עירום?

אהבה לשוקולד = הזדהות עם הרעב לשוקולד? אהבת המפלגה = הזדהות ליצר מיני ? מי שמבזבז את האנרגיה שלו בהזדהות, לא יכול להתפתח...? מה זה "לבזבז אנרגיה בהזדהות" ? על איזה אנרגיה אנחנו מדברים? אכן הדברים שנאמרים בפורום הזה נשגבים מבינתי. כל משפט שני מופצץ בביטויים חסרי מובן ופשר. הצגתי את הנכתב בפורום גם לאישתי העוסקת במחקר מדעי כמקצוע .. וגם היא לא הבינה כלום. האם המלך עירום? Kim

neophile

New member
לאן אתה חותר ?

למה לך לבזבז את זמנך בפורום שמלא בביטויים חסרי מובן ופשר ?

loogi 24

New member
אני נאלץ להסכים עם kim

אחת הסיבות שדי ירד לי מהפורום הזה ומתיאוסופיה בכלל זה הדיבור הגבוה שלא פעם מסתתרים מאחוריו יותר מידי סימני שאלה אז תאמרו למה אני נכנס? וואלה אני מידי פעם נהנה לקרוא פוסטים שנראים לי רלוונטיים לעצם העניין - מדוע לא לקרוא לילד בשמו? אהבה קוסמית? למה לא בפשטות לדבר על אהבה זוגית ועל העובדה שאולי יש דברים שמפריעים לנו לחוות אותה? אז נכון אולי זה נשמע קצת פחות טוב מאהבה קוסמית אבל לזה התכוונה המשוררת לא? היא לא דיברה על אהבה לאל\אלה או לכל דבר קוסמי אחר,דיברה בפשטות על אהבה פיסית גרידא עוד דבר שיכול לחזק את דבריו של kim - לי יש תחושה שככל שהתיאוריה מורכבת יותר ככה יש יותר סיכוי שמדובר בקישקוש - אבל זו רק דעתי

ש מ ש א

New member
גם אני מסכימה - עם הערה קטנה

בוקר טוב, לתחושתי לפחות חלק מבעלי "הדיבור הגבוה שלא פעם מסתתרים מאחוריו..." (אולי וכחנות לשמה?) הם בכלל לא מהתאוסופיה, אלא אורחים - רצויים מאוד כשלעצמם - שאוהבים להראות שהם יודעים ולהתוכח. ואני חברה באגודה דווקא מפני שאין בתוכה וכחנות וניסיונות לשכנע בצדקת דרכה, או בכך שמה שהתאוסופיה מלמדת היא הדרך הנכונה היחידה - אלא מפני שהתאוסופיה מעודדת כל אחד שיבדוק מה נכון לו ויבחר לעצמו את הדרך שלו, לפי אמונתו ותחושתו, לפי מה שנכון בשבילו. בברכה, ענת.

KIM2004

New member
אבל מהי דרכה של התאוסופיה?

- את כותבת "אני חברה באגודה דווקא מפני שאין בתוכה וכחנות וניסיונות לשכנע בצדקת דרכה" .. האם תוכלי להסביר ,במילים פשוטות ככל האפשר, מהי דרכה? או מהם העקרונות של התאוסופיה? - את כותבת "התאוסופיה מעודדת כל אחד שיבדוק מה נכון לו" .. כיצד אפשר לבדוק דברים כל כך מופשטים ולא ברורים? באיזה כלי בדיקה השתמשת את? כיצד וידאית שלא מדובר בדברים בעלמה? Kim

loogi 24

New member
KIM אני מניח שאי אפשר על רגל אחת להסביר תורה

שלמה...אבל - ואני אחזור על זה שוב מה שאי אפשר להסביר במילים פשוטות כנראה לא בהכרח טומן בחובו אוצר גדול... גם רכב משפחתי שנראה נוצץ ומפואר אבל שמיוצר בסין הוא לא בהכרח אוצר גלום - אולי אנלוגיה טיפה מוזרה אבל לפחות פשוטה ומשהו שקל להבין ניסיתי בעברי לקרוא את הפילוסוף הגל,כבר לא זוכר את השם של הספר - בכל המסה שהוא שפך שם בסופו של דבר התברר שהבנאדם מנסה להגיד שלמטבע יש שני צדדים...זה הכל - בשביל זה צריך 500 עמודים? אני חושב שלא - יחי המינימליזם

ש מ ש א

New member
שאלה מצוינת

עיקרי התורה התאוסופית: 1. ביסודו של היקום קיים כוח אינטליגנטי חובק-כל שהינו מקור הסדר, החוכמה, היופי והדחף להתפתחות שאנו רואים בעולם שמסביבנו. 2. היקום מופיע ונעלם באופן מחזורי מחיק האחדות האלוהית (ראה תיאורית "המפץ הגדול" והמחזוריות בטבע). 3. היקום כולו – החל מהאטום וכלה בקוסמוס האינסופי, על אינספור הגלקסיות ומערכות השמש שבהן – הינו רצף היררכי של רמות תודעה, בו הרמה הגבוהה ביותר מכילה את כל אלה שמתחתיה. 4. העולם שאנו קולטים בחושינו הינו רק חלק זעיר ומוגבל ממציאות רב-ממדית עשירה ומקיפה שטרם פיתחנו את החושים והרגישות להיות מודעים לה. 5. מסביבו של כל גוף – כולל הגוף האנושי – ובתוכו, ישנם שדות אנרגיה בלתי נראים האחראים לתחזוקה של הגוף ולתפקוד התאים והאיברים שבו. בהם טמונה "התוכנה" החכמה של הגוף ולהם הכוח להחזיק את אינספור התאים מהם הוא מורכב, ביחד. 6. האדם הינו המיקרוקוסמוס שנברא "בצלם אלוהים", מבחינה זו שבגופו וברוחו משתקפים עקרונות אוניברסליים שניתן לראותם בבריאה כולה. 7. האדם מתפתח באמצעות התנסויות שהוא רוכש "בבית הספר של החיים", בסדרה ארוכה של היוולדויות חוזרות בזמנים ובתרבויות שונות. החיים בחברות ובתרבויות השונות, החל מהתרבות השבטית הנחשלת ביותר וכלה בתרבות המפותחת ביותר, הינם הכיתות שהוא עובר בבית הספר לחיים. 8. הסבל הינו תוצאה של תפישת חיים שגויה או אורח חיים שהנו בניגוד לחוקי האיזון וההרמוניה. 9. המוות והמצבים שאחריו הינם תהליך של שחרור התודעה או הנשמה מגוף שהתבלה וחדל לתפקד, ומעברה לתפקוד במימדים שאינם נתפשים על ידי חושינו. 10. יעד ההתפתחות האנושית הינו הרחבה, עידון והעמקת המודעות בתהליך שאין לו סוף, בו מתעוררת התודעה האנושית לדעת את עצמה ומתפקדת באופן חופשי ומודע בגישה של אחווה וחמלה חובקת כל, בכל המימדים: הפיזי, הנפשי והרוחני. שלוש המטרות של האגודה התאוסופית: 1. יצירת גרעין של אחווה אנושית אוניברסלית ללא אפליה על רקע של גזע, דת, מין, מעמד או צבע עור. 2. קידום הלימוד ההשוואתי של הדתות, הפילוסופיות והמדעים. 3. חקר חוקי הטבע שטרם נתגלו, והכוחות הנסתרים של האדם. הנה קיבלת את התמצית, ואם עוד נשארה לך סבלנות לקרוא את סוף התשובה שלי לשאלותייך, אומר לך שכלי הבדיקה העיקרי שלי הוא התחושה הפנימית העמוקה שלי, שהדברים נכונים. התחלתי בקריאת ספרים שהאגודה הוציאה ובדיקת החומר עם עצמי. אחר כך הלכתי לשמוע הרצאות ונסעתי לטיולים והגעתי לכנסים וראיתי מי האנשים. אז נרשמתי לקורסים ולמדתי. בשלב מסוים הרגשתי שיש כאן מקום שבו אני מוצאת אנשים, שיש לי שפה משותפת איתם, והחלטתי להצטרף כחברה. (זה לא תנאי, אף אחד לא דורש מתלמידי הקורסים להצטרף כחברים, וגם החברים יכולים לפרוש מהאגודה כרצונם. בעיני החברות באגודה היא סוג של התחייבות שלי כלפי עצמי לאורח חיים מסויים ולנתינה). אני מאוד ספקנית, ויחד עם זאת דברים רבים שאני לומדת "מתיישבים" אצלי בתחושה, שהנה אני פשוט נזכרת שוב במשהו, שכבר ידעתי פעם ושכחתי.

ש מ ש א

New member
מה קרה?

איך זה שאף אחד לא הגיב אחרי שהתברר שלתאוסופיה אכן יש עקרונות ודרך?

KIM2004

New member
מה שקרה הוא ..

שהבנתי שהעיקרון היחיד של התאוסופיה (כפי שאתה כותב אותה) הוא ... "לבלבל את המאמין" ולגרום לו להרגיש טיפש. כל הפסדו-עקרונות מורכבים ממשפטים חסרי מובן ופשר ("היקום מופיע ונעלם באופן מחזורי מחיק האחדות האלוהית"?) - ואף אחד כאן לא יודע להסביר (אפילו לעצמו) במה באמת מדובר. נסיונותיי לפרוט ולהבין את הדברים (ממקום של סקרנות אמיתית ) נתקלו בפורום הנ"ל בקיר של עויינות ובורות (סליחה). מחד .. אף אחד כאן לא ידע להסביר את המשפטים , ומאידך כולכם משננים אותם כחסידים שוטים (סליחה). ולפיכך .. קמתי והלכתי. ותודה על קבלת הפנים הלבבית. Kim

KIM2004

New member
מדובר בפרנסה..

חלק מהכותבים כאן מתפרנסים בפועל מהקישקושים שהם ממלמלים.. ומפחדים פן יתגלה קלונם ברבים. ולכן לא ניתן להגיע בפורום לדיאלוג אמיתי ול "עצם העניין" .. Kim

למעלה