שוב בנושא המים- זקוקה לעזרה

נגה2222

New member
שוב בנושא המים- זקוקה לעזרה

ממה שדיברו למטה, איני מצליחה להחליט מה לעשות תכל'ס. לכן אני שואלת שוב: * לגבי מים לשתיה 1. האם בכל זאת מישהו יודע אם יש אספקה של מים מינרליים בכדים מזכוכית? 2. באם אני מזמינה מערכת כמו תמי-בר או מי-עדן א. מי עדיף מבינהם מבחינת איכות המים (לא מדברת על תנאי תשלום כו') ב. למי משניהם יש גם מסנן פחם אקטיבי וגם מסנן מיקרוני בגודל 5 מיקרון ג. מה עושים לגבי ניקוי החיידקים * לגבי מים למקלחת האם מספיק לשים מסנן פחם אקטיבי?
 

נגה2222

New member
לגבי ניקוי החיידקים הכוונה

שמכיוון שהכדים למשל של מי עדן ממחוזרים בין לקוחות, אני תלויה באיכות הניקוי שלהם. ועלולים לצמוח בכד עובשים למינהם. כ"כ הייתי רוצה מזכוכית....
 

נגה2222

New member
גם בנושא נשיאת מים מחוץ לבית-מימיה

עד עכשיו נתתי מים ללקיחה החוצה, בבקבוקי מים מינרלים קטנים (0.5-0.755 ליטר) מפלסטיק. עכשיו אחרי ששמעתי שעלולות לדלוף מהם מולקולות של פלסטיק. אני תוהה אם יש מעין "מימיה", מזכוכית, אבל שהיא א. קלה כמה שיותר לסחיבה בתיק ב. שבירה כמה שפחות (כי זו בכל זאת זכוכית). עברתי גם בחנויות ספורט וראיתי את המימיות שיש לספורטאים, כדי למלא את המים האיזוטונים שלהם. אבל זה גם עשוי מפלסטיק. אולי קצת יותר טוב מהפלסטיק החד-פעמי של בקבוקי המים ההמינרלים, אבל עדין לא נראה לי איכותי. אז בקיצור , מחפשת כלי של ליטר, לנשיאת מים לגן/טיולים/ וכו', מחומר אינרטי, שלא יעביר שום מולקולות למים.
 
כל הטרמוסים למיניהם עשויים זכוכית

או יש גם ממתכת של נירוסטה, אל חלד. היתרון בנירוסטה, הוא שהם מגיעים בתיק נשיאה דק ודי נוח, עם רוכסן, כך שאפשר לשאתם בקלות. הם פחות שבירים מהטרמוסים של חברת טרמוס, שכבר לא מעט נשברו אצלנו... כך שהפתרון הזה, דורש רק את יכולת פתיחת סגירת הרוכסן, או לחילופין, להכניס לתוך תיק הגן. הבקבוקים של המימיות תמיד מעבירים יותר מולוקולות מאשר אלה של המים המינרליים. אפשר תמיד היה לחוש בטעם ה"מיוחד" שלהם בטיולים בצבא ובנעורים...פלסטיק..די איכס, כשאני חושבת על זה היום.
 

נגה2222

New member
אבל אם זה לא עטוף בחומר אחר

שהוא לא זכוכית, זה יכול להישבר בתיק?
 

razgalili

New member
בתחתית של כל בקבוק פלסטיק

יש משולש, בתוך המשולש יש מספר בין 1 לשבע. שבע לא דולף בכלל, 1 זה דולף מאד. את יכולה למצוא בקבוק באיזור השש ולהשתמש בו ללא חשש. לחלופין אפשר להשתמש בבקבוק זכוכית קטן ולעטוף במגבת אם יש חשש שמישהו ישתמש בתיק בשביל לדפוק מסמרים. ככל שהבקבוק קטן יותר הוא פחות שביר ומקסימום אם ישבר בתיק המגבת תחזיק את השברים ביחד.
 
עלי לחלוק על דעתך המלומדת

גם פלסטיק מס' 7 דולף, כפי שגיליתי אחרי שהשארתי במכונית בקבוק פלסטיק רב פעמי שאני משתמשת בו לעצמי, והמים קיבלנו טעם פלסטיקי מובהק. כדברי השיר: דולף, אבל פחות... למים לא הייתי משתמשת בשום פלסטיק מתחת למס' 7, וזה גם הפלסטיק של המכלים הגדולים. כיוון שעושה רושם שאין מים בבקבוקי זכוכית בארץ, אחת האפשרויות היא לקנות את המכלים הגדולים של חברת מים אמינה ולמלא בקבוקי זכוכית קטנים לשימוש יומיומי מחוץ לבית. לזכור להחליף את המים ולשטוף את הבקבוק לעתים קרובות - אחרת המים מתמלאים בעובש, גם אם אי אפשר לראותו. תמי
 
וואו סיפור הפלסטיק הזה ממש מעניין

והתחלתי להפוך את כל כלי הפלסטיק למיניהם ולגלות מהר מאד שתוספי מזון של הדס בתוך מיכל עם דליפה ברמה 1... וכל מיני פלסטיקים ממש לא מסומנים- כמו של מיכלי האריזה למזון, או מסומנים 1-3 במיכלי התבלינים, או חמש, על קופסאות האריזה ברובןהמשמשות לשלוח מזון מיוחד לגן. תוצרת של כתר וסאנפלסט או HAI שמייצרים לגבינות של גד- למשל. אבל על משהו תוצרת תאילנד אין מספר אלא רק את הסימון של המשולש מהחיצים והאותיות PP בפנים, במקום מלמטה... זה כנראה לפח.. ועכשיו השאלה- על חלק מהכלים של טאפרוור כתוב חמש אבל על חלק אין כלל את הסימון הזה, אלא רק מספר קטן בפינה האומר 838-II ומה זה אומר, לא ברור... מדובר בקופסאות יקרות, עם מכסה בצורת זיגזג לואקום. נוח מאד למרקים, כי האטימה טובה, אבל מה עם הדליפה ??? טוב, אז תודה רבה על המידע, גם זה של גיא- אם כי אני נוטה יותר להאמין למידע ולגישה של תמי ורז. ורק שנהיה בריאים...
 
אופס ושכחתי את משפט המחץ.. בקבוקי

המים שלנו- מי סאן בנדטו או מי עין גדי בבקבוקים המסומנים במספר 1... ובאוטו בשמש, יש לי גם של נביעות.. שבטח קיבלו טעם מאד פלסטיקי... אז השאלה אם התפוגה של המילוי של המים, מתייחסת גם לדליפה?? אני מסופקת, אם היצרן חשב על כך... גיא מה אתה אומר?
 
דעתי האישית והלא מקצועית

טפרוור אמור לא לדלוף. פלסטיק לשימוש רב פעמי אמור לא לדלוף. אבל גם הם אמורים לדלוף לאחר שימוש ממושך, כששמים בהם משהו חומצי או שומני, כשמחממים אותם... אז למה לקחת ריזיקות? לי ולרז אני כן משתמשת בפלסטיק כזה, אבל ליותם אני אורזת דברים בשקיות צלופן שאני קונה ממקור אמין וצנצנות זכוכית שניתן לקנות בסופרמרקט בתריסרים, לא ביוקר, ונקראות כאן nason jars. על המכסה יש שכבת גומי ולכן אני שמה צלופן מתחתיו או הופכת את הדיסק (זה מכסה שמתפרק לטבעת ודיסק). אמנם זה לא נוח כמו פלסטיק אבל לדעתי שווה את המאמץ המזערי הכרוך בכך. לגבי המיקרוגל, לא הייתי מחממת בו שום דבר שעשוי מפלסטיק. גם פלסטיק שאמור להיות עמיד יוצא מוזר כששמים בו מיץ עגבניות או משהו שומני. כיום יש פלסטיקים שאמורים להיות עמידים לכתמי מיץ עגבניות, אבל אני תוהה מה יש בהם (או עליהם). אישית, אני גם לא משתמשת במיקרוגל, למרות שעוד לא השתכנעתי מהטיעונים שזה מזיק. האמת, נושא ה-EMF (electromagnetic fields( הוא נושא ששמענו עליו רבות אבל מעולם לא חקרנו אותו לעומק.
 

נגה2222

New member
ראש מקלחת אטופיה

מסנן את הכלור בעזרת ויטמין C . האם זה יותר יעיל מפחם אקטיבי? זה נשמע לי קצת ניו-אייגי עם כל השמנים האתריים, ואולי זה לא באמת עושה ביעילות את העבודה? ומה לגבי סינון הפלואור? מה יסנן אותו? לינר אל אטופיה http://www.adinlink.com
 
אני לא מתפעלת

ילדינו רגישים לעתים קרובות לשמנים אתריים. אני הייתי הולכת על פחם פעיל. גם אלה לא מושלמים (מניסיוני עם יותם, שרגיש במיוחד לכלור) אבל יותר טובים מכלום. מחיפוש זריז בגוגל - פחם פעיל לא מסנן פלואור, אבל אוסמוזה הפוכה כנראה כן. אגב, באתר המצורף להלן מועלים ספקות לגבי כמות הפלואור במים מינרליים... כיוון שהימצאות פלואור או כמותו אינן בהכרח מצויינות על הבקבוק, ייתכן שיש בהם יותר פלואור מאשר במי ברז!
 
למעלה