יופי של מסמך - החכמתי
כל הכבוד על היסודיות. אני שוב מציינת שהידע שלי בנושא מוגבל. אני מפקפקת אם תמצאו מערכת טיהור מים שבה המים לא יבואו במגע עם פלסטיק. אל תנסו גם למצוא מערכת בלי בעיות או מערכת שמטהרת במאה אחוזים. למי שתייה, מערכת לכל הבית אינה מספיקה כי הצינורות עצמם עלולים להכניס זיהומים למים (רוב הצינורות מכילים עופרת או PVC או נחושת או משהו אחר). המים במיכלים ובבקבוקים עוברים תהליך אוזונציה שמחסל את החיידקים והפטריות. ברגע שפותחים אותם הם נחשפים להם שוב. אין לזה קשר לסוגיית הזכוכית או פלסטיק. לכן, אם בוחרים במים במכלים או בבקבוקים, עדיף שיהיו פתוחים זמן קצר ככל האפשר. לפתוח מכל פלסטיק ולהעביר את המים לזכוכית זה לא רעיון טוב. הוריו של סם, הילד שהחלים לאחר מעבר לסביבה נקייה, עשו אותה שגיאה וצברו מים במכלים. הילד התברר כאלרגי לעובשים, וברגע שהפסיקו לעשות זאת מצבו של הילד השתפר. לגבי מים בבקבוקי זכוכית בארץ - אולי לימור אלוף תסכים לעזור. אני סקרנית גם לקבל מלימור פידבק בנושא המים בכלל. לגבי פילטר למקלחת - הפילטר מותקן על ראש המקלחת עצמו כך שהוא מסנן את המים בנקודת היציאה. כאמור הוא רחוק מלהיות מושלם אבל הוא בהחלט יותר טוב מכלום. אני מסוגלת להריח וגם לראות את ההבדל במים. הפילטר של WELLNESS הוא בעל מוניטין מכובד, ואני מכירה כמה משפחות שרכשו אותו ומרוצות מאוד. לדעתי המחיר שלו מופקע, ואני אישית לא אקנה אותו. אנשים אחרים עם רגישויות לכימיקלים המליצו לי על www.purewaterplace.com, אבל עוד לא רכשתי. המחיר שלהם סביר ולטענתם היעילות של הפילטר מגובה בשורה ארוכה של מחקרים שעשו גופים עצמאיים (independent 3rd parties). כשביקשתי לראות אותם הם ביקשו שאהיה ספציפית לגבי אלו חומרים כי כדי לשלוח את כל המחקרים צריך משאית... מרילי נלסון, היועצת שלנו לענייני סביבה, המליצה על שיחה עם מרי קורדרו. האתר של מרי: http://www.h3environmental.com. אני ממליצה לכם לדבר עם מרי. היא עשתה מחקר מקיף בנושא ויש לה ידע נרחב. הפילטר של החברה שלה מכיל גם אלמנטים הומאופטיים שלא מדברים אליי אישית, ובשבילי הוא היה גם יקר מדיי. אבל היא תעזור לכם להכניס סדר בבלגן ותיתן לכם קריטריונים לרכישה, גם אם תחליטו לקנות מחברה אחרת. היא נותנת ייעוץ בטלפון ולמיטב זיכרוני השעה הראשונה היא בחינם (לייעוץ ראשוני כללי לא צריך יותר משעה). הטלפון וכתובת האימייל שלה נמצאים על האתר דלעיל. נסו לבוא מוכנים עם שאלות ספציפיות. בהצלחה תמי