שוב בנושא המים- סיכמנו כל מה שמצאנו

נגה2222

New member
שוב בנושא המים- סיכמנו כל מה שמצאנו

עד עכשיו. כבר חודש אנחנו עושים מחקר בנושא ולא מגיעים לפיתרון. אנא, נודה מאד לכל מידע ותגובה שיקדמו אותנו לקבל החלטה מה לעשות בנושא. בקובץ המצורף סיכמנו את כל מה שחקרנו עד עכשיו.
 

נגה2222

New member
אני מאד מקווה שלא הברחתי אנשים

עם הטקסט הארוך והמלא פרטים... או שמא לאף אחד אין פיתרון? השורה התחתונה היא- מערכות טיהור- בעיה של חיידקים במסננים, וכימיקלים מהמסננים. מים מינרליים- פלסטיק. במסעדה ראיתי נביעות בבקבוק *זכוכית*, של ליטר. אבל בטח זה נורא יקר? תמי, אנא, אשמח לתגובתך.
 

WhiteBear

New member
דווקא עברתי על רוב הטקסט

די מעורר פלצות. תודה רבה על עבודת איסוף המידע. אני מחכה לראות איזה תגובות יתנו לך פה. בהצלחה לכולנו
 
יופי של מסמך - החכמתי

כל הכבוד על היסודיות. אני שוב מציינת שהידע שלי בנושא מוגבל. אני מפקפקת אם תמצאו מערכת טיהור מים שבה המים לא יבואו במגע עם פלסטיק. אל תנסו גם למצוא מערכת בלי בעיות או מערכת שמטהרת במאה אחוזים. למי שתייה, מערכת לכל הבית אינה מספיקה כי הצינורות עצמם עלולים להכניס זיהומים למים (רוב הצינורות מכילים עופרת או PVC או נחושת או משהו אחר). המים במיכלים ובבקבוקים עוברים תהליך אוזונציה שמחסל את החיידקים והפטריות. ברגע שפותחים אותם הם נחשפים להם שוב. אין לזה קשר לסוגיית הזכוכית או פלסטיק. לכן, אם בוחרים במים במכלים או בבקבוקים, עדיף שיהיו פתוחים זמן קצר ככל האפשר. לפתוח מכל פלסטיק ולהעביר את המים לזכוכית זה לא רעיון טוב. הוריו של סם, הילד שהחלים לאחר מעבר לסביבה נקייה, עשו אותה שגיאה וצברו מים במכלים. הילד התברר כאלרגי לעובשים, וברגע שהפסיקו לעשות זאת מצבו של הילד השתפר. לגבי מים בבקבוקי זכוכית בארץ - אולי לימור אלוף תסכים לעזור. אני סקרנית גם לקבל מלימור פידבק בנושא המים בכלל. לגבי פילטר למקלחת - הפילטר מותקן על ראש המקלחת עצמו כך שהוא מסנן את המים בנקודת היציאה. כאמור הוא רחוק מלהיות מושלם אבל הוא בהחלט יותר טוב מכלום. אני מסוגלת להריח וגם לראות את ההבדל במים. הפילטר של WELLNESS הוא בעל מוניטין מכובד, ואני מכירה כמה משפחות שרכשו אותו ומרוצות מאוד. לדעתי המחיר שלו מופקע, ואני אישית לא אקנה אותו. אנשים אחרים עם רגישויות לכימיקלים המליצו לי על www.purewaterplace.com, אבל עוד לא רכשתי. המחיר שלהם סביר ולטענתם היעילות של הפילטר מגובה בשורה ארוכה של מחקרים שעשו גופים עצמאיים (independent 3rd parties). כשביקשתי לראות אותם הם ביקשו שאהיה ספציפית לגבי אלו חומרים כי כדי לשלוח את כל המחקרים צריך משאית... מרילי נלסון, היועצת שלנו לענייני סביבה, המליצה על שיחה עם מרי קורדרו. האתר של מרי: http://www.h3environmental.com. אני ממליצה לכם לדבר עם מרי. היא עשתה מחקר מקיף בנושא ויש לה ידע נרחב. הפילטר של החברה שלה מכיל גם אלמנטים הומאופטיים שלא מדברים אליי אישית, ובשבילי הוא היה גם יקר מדיי. אבל היא תעזור לכם להכניס סדר בבלגן ותיתן לכם קריטריונים לרכישה, גם אם תחליטו לקנות מחברה אחרת. היא נותנת ייעוץ בטלפון ולמיטב זיכרוני השעה הראשונה היא בחינם (לייעוץ ראשוני כללי לא צריך יותר משעה). הטלפון וכתובת האימייל שלה נמצאים על האתר דלעיל. נסו לבוא מוכנים עם שאלות ספציפיות. בהצלחה תמי
 

נגה2222

New member
המון תודה! תמי. ועוד המשך

אכן נכין שאלות ונתקשר אליה. ולגבי המים,השתכנעתי שנלך על מים מינרלים לשתיה ובישול. נשארו רק עוד 2 קצוות: 1. לנסות לקבל תשובה מוסמכת איזה פלסטיק יותר דולף בקבוק או מיכל? 2. אם מיכל פחות דולף, אז מבחינת העובשים, מה לעשות אם לא גומרים מיכל תוך מעט ימים? מכיוון שהכי טוב זה מים מינרלים בבקבוקי זכוכית, אולי נתארגן קבוצה של אנשים ונלחץ על נביעות או מי-עדן לשווק בצורה כזו. הרי נביעות כבר משווקים בבקבוק זכוכית של ליטר. רק שזה יוצא נורא נורא יקר. ולסיום, האם שווה להשקיע ברחיצת ירקות ופירות במים מינרלים? או שעדיף במי ברז. שאז אמנם יש כלור ופלואור, אבל אפשר להשתמש ביותר מים, וכך לשטוף יותר טוב את כל העובשים/מיקוטוקסינים.
 
תגובה להמשך - מים

נאמר לי שבקבוקי הפלסטיק דולפים יותר מהמכלים וזו גם הסיבה שאין למחזר אותם בשימוש הבייתי. אפשר לרחוץ ירקות ופירות קודם במים רגילים ולסיים במים מינרליים (רעיון של נטלי גולוס לגבי רחיצת תפוחי אדמה), ואז לנגב הייטב במגבת נקייה. אני שוטפת דברים קטנים או רכים כמו פירות יער ועשבי תיבול אך ורק במים נקיים. מה לעשות אם לא גומרים מכל בתוך כמה ימים? אף פעם לא הייתה לי בעיה כזו... תתפלאו כמה מהר המים נעלמים כשמתחילים להשתמש בהם לשטיפה ובישול. אבל הנה רעיון: אם אתם יודעים במה לא תספיקו להשתמש, צננו ו/או הקפיאו את החלק הזה. ולגבי מרי קורדרו: היא תפוסה זמן רב מראש - אני ממליצה קודם להתקשר ולקבוע פגישה איתה בעזרת המזכירה שלה, ואז להכין רשימת שאלות. ושוב, כל הכבוד על ההשקעה וההעמקה, ובהצלחה. תמי
 

נגה2222

New member
שוב תודה! ומפנה שאלתי ללימור וגיא

אשמח לתגובתכם. (וגם, כבר לא רוצה לנדנד לך, תמי) מה דעתכם על הבעיה עם המיכלים הגדולים? 1. לגבי כך שמראש הם עשויים מפוליקרבונאט, שזה חומר שדולף. (דוגמת בקבוקי התינוקות ובקבוקי הלקסן) 2. בגלל הניקיונות הרבים שהם עוברים, הם גם שרוטים מכנית, וגם מאוכלים ע"י דטרגנטים. דינם ככלי פלסטיק ישן ושרוט, שאז הסבירות לדליפה עולה. האם עדיין הם עדיפים על הבקבוקים?
 
למעלה