שוב בעיות בפינאלה

john1987

New member
שוב בעיות בפינאלה

(הבא מתייחס לגרסת 2007 שאני מתחרט על היום שבו התקנתי אותה) כאשר אני מנסה לשמור קבצי פינאלה כקבצי קול, חלק מהקבצים מאפשרים לי לעשות את זה וחלק לא. אלו שכן: החלון הנפתח כולל את השם של הקובץ, וניתן לבחור בין קבצי WAV לMP3, ולאחר ששומרים זה מראה חלון שמראה את התקדמות יצירת הקובץ. הקובץ הנוצר פועל יופי. אלו שלא: החלון הנפתח לא כולל בחירה בין סוגי הקבצים, לא כולל שם הקובץ המקורי, ולאחר ששומרים זה מנגן את כל היצירה ואז מסיים. הקובץ הנוצר קטן להפליא (יחסית לקבצי wav) ואיננו פועל בשום נגן. הדבר היחידי שמצאתי שאולי מפריד בין הקבצים זה שאלו שעובדים נוצרו במקור בגרסת 2006, אבל אני לא בטוח לגבי זה. עזרה, מישהו?

lvb

New member
מצטער...

לא מכיר את פינאלה 2007, ולא מצטער על כך לרגע. עצתי - תכתבו ב2006. אם אתה עובד עם מוסיקאים אחרים על החומר שאתה מדפיס, עדיף שתשתמש בגרסה יחסית ישנה לעומת העדכנית ביותר, כדי שתוכלו להחליף ביניכם את הקבצים.

john1987

New member
בבעיה הזו כבר נתקלתי

איך להעביר לאנשים עם 2006 (או ישן יותר) חומרים שהקלדתי.. פחות מפריע לי עניין חלוקת הקבצים מאשר הבאג שתיארתי.

GustavM

New member
פינאלה פינאלה....

אני אישית משתמש בסיבליוס 3, ולא חולם על לעבור לפינאלה בעתיד הקרוב..... סיבליוס כל כך הרבה יותר נוח, וגם כל החזות הסופית של התווים הרבה יותר יפה ומעוצבת.

john1987

New member
לא יכולתי לסבול את סיבליוס

להשתמש בסיבליוס לעומת פינאלה זה כמו להשתמש ב notepad לעומת וורד, אני חושב.

john1987

New member
כן._מאוד_ לא יכולתי לסבול את סבליוס

(סטגדיש!!) כלומר, מצאתי את הממשק מאוד לא נוח לשימוש ואת היכולות של התוכנה מאוד מוגבלות. אולי לא גיליתי אותן והן בעצם שם, ואולי הממשק נוח מאוד לאנשים שאין להם הפרעות למידה. לא שפינאלה היא פסגת העיצוב הממשקי. אחרי למעלה של שנה אני עדיין מגלה דברים שנראים מאוד בסיסיים..

lvb

New member
אני חולק בעניין העיצוב...

הפינאלה, מבחינה של תוצאה סופית גרפית, מקצועי לאין ערוך בעיניי על פני הסיבליוס. הפינאלה בכלל ממשק שעד כמה שיצא לי לראות נותן מענה למגוון יותר רחב של אופציות מתקדמות. מה שכן, הפינאלה לא כל כך ידידותי למשתמש המתחיל ולא באמת נוח מאוד לעבודה, לעומת הסיבליוס שמצטיין בכך, ולסיבליוס יש כל מיני אופציות מאוד נוחות עם יתרון משמעותי על פני הפינאלה.

gilgarty

New member
עצות

ההצעה שלי קצת מסובכת. או לחבר ליציאת ה RCA של המחשב אמצעי הקלטה דיגיטלי (יש כנראה נגני MP3 שאפשר להקליט בהם) או להשתמש בתוכנת הקלטה (לי יש תוכנת LP RECORDER שאפשר להוריד ב30 דולר) שיוצרת קבצי WAV ולחבר שני מחשבים ביניהם: אחד עם קובץ הפינלה והשני עם תוכנת ההקלטה. החיבור ביניהם שוב דרך יציאת ה RCA במקליט יציאת מיקרופון ובמוקלט יציאת אוזנייה. אחר כך אפשר לעשות המרה ל MP3 (למרות שצריך לסדר הגדרות לזה כדי לקבל תוצאה טובה). בקיובייס יש אפשרות להמיר WAV ל MP3 אבל לא התלהבתי מהצליל.

למעלה