שוב בעניין בגדים

lulyK

New member
ולהעביר אותה לחוג ג'ודו.....

mummy שלפני שנהייתה פמיניסטית מקצועית היתה בלרינה, תוכל אולי להרחיב על איך כמעט בלתי אפשרי גם לרקוד וגם לא לפתח בעיית אכילה.

אני יודעת על הקשר הזה ולכן החשש שלי

כל פעם הרי מופיע סיפור של איזו רקדנית בלט אנורקסית, שחיה על חסה והרגישה שהיא בולסת כמויות אדירות ומשמינה בלי הכרה. האפרוחית שלי די מודעת לתזונה נכונה (שותה הרבה מים, אוכלת ירקות ופירות, לפעמים מבררת לגבי צבעי מאכל במזון שמציעים לה) אבל לא הייתי רוצה שזה ירחיק לכת ואני משתדלת לאזן את התפיסה שלה בנושא.

lulyK

New member
אני לא חושבת שצריך להחרים את חוגי

הבלט
, אבל צריך להיות עם אצבע על הדופק (מה שאת ממילא עושה...)

mummy

New member
../images/Emo45.gif זוקפת קרדיט לזכר הימים ההם

וכדאי לזכור שאין מה לעשות, אם היא באמת רוצה להיות רקדנית, היא אכן צריכה להיות רזה. אלו הן דרישות המקצוע. העובדה שהיא מציינת את זה רק מעידה על הבנה מאד גבוהה שלה, שלא לומר סוג של בשלות. אם היא הייתה אומרת "אני רוצה להיות שחקנית בתיאטרון (למשל) ולכן אני צריכה להיות רזה", אז היה פה משהו בעייתי, שאפשר לדבר עליו לדעתי. כי בין שני אלו, אין הכרח שיהיה קשר (כמו עוד הרבה מאד מקצועות/עיסוקים אחרים). בעוד שכמו שאמרתי, עם כל הצער שבדבר, בין ריקוד לבין משקל יש גם יש.

היא לומדת בלט, למרות שניסינו למנוע.

הילדה חיכתה וציפתה לגיל שבו תוכל להתחיל ללמוד בלט (למעשה זה לא בלט, אלא 'מחול יצירתי' או משהו בסגנון ובשיעור לדוגמא שהיה לא מזמן נראה שהילדה בעננים), ולא היתה מוכנה לשמוע על שום חוג אחר כתחליף. המדריכה שלה היתה המומה כשסיפרתי לה. המצחיק הוא שבחוג נמצאות הרבה ילדות עגלגלות ושמנמנות ונראה לי שנותנים להן תחושה טובה, כך שלא נראה לי שזה הגיע משם.

מעיןבר

New member
אז הגיע הזמן לשוחח איתה

ממש שיחה בענייני אסתטיקה ותזונה נכונה ועד כמה זה חשוב לאכול. כל עוד היא בוחרת לוותר רק על ממתקים אני מרוצה.

ו שתי

New member
או-הו, כמה שלי יש לומר בנושא

לדעתי, משנה לשנה ומעונה לעונה עושים פחות בגדים לבישים ואנושיים. איפשהו, מישהו החליט שרק נשים במידות קטנות קיצונית צריכות להתלבש, וכל היתר לובשות אוהל עשר או יושבות בבית ערומות. זה מתחיל מזה שמידה 42 נחשבת "מידה גדולה", ונמשך בזה שאין שום סטנדרט, ואם יש, אפ'חד לא עומד בו. מידה 40 זו לא מידה 40. כמה פעמים שמעתן בחנות "לחברה הזו יש מידות קטנות"? והגזרות הנמוכות האלו, שלא מחמיאות לאף אחת, ומציגות ילדות בנות 12 (שהן היחידות שמצליחות להדחס למידה הבלתי אפשרית שלהן) כמו אלילות מין או אינסטלטוריות לעת מצוא? והעובדה שבלי בושה, בפוקס אמרו לי פעם, שמעבר למידה 3 (שהיא שוות ערך למידה 1 בכל מדינה מערבית) הם לא מייצרים חולצות צבעוניות- רק שחור ולבן? וזה שעל כל זוג מכנסיים שאני קונה, אני צריכה להוסיף 30 ש"ח לקיצור, כי מישהו החליט לכולנו רגליים שמגיעות עד הצוואר? למה את מתבאסת? כי זה מבאס לבלות שעות ארוכות בנדידה ובמדידה, ולא למצוא כלום, ולהרגיש כמו פרת הבשן כשאת סתם רזונת ולא אנורקטית לחלוטין. כי כולנו נושמות את מה שמטמפטפים לנו, וכי אין אופציה אחרת, שפויה יותר, לצערי. אני לא קיצונית בדרך כלל, ולא נוטה להאמין לכל מיני תיאוריות קונספירציה וממבו-ג'מבו סופר פמיניסטי, אבל אני בהחלט מאמינה, שהדחיפה הזו לנשיות שדופה, היא הדרך של גברים במאה ה-21 לדכא נשים. באמצעות רעב. (המלצה מעשית- לבקר בחנות של יעל אורגד)

בימבילי

New member
אם ביעל אורגד אנו עוסקות -

ביקרתי בחנות העודפים (השווה) שלה והמוכרת אמרה שמידה 6 זה 46-48. מכאן אני מסיקה, בשיטת הטור החשבוני, שמידה 3 (שזה אני בתקופות הכי שדופות שלי)זה 40-42. אני לא רוצה אפילו לחשוב מה זה מידה 0 אצלה. אז במה היא שונה? או יותר נכון - במה כל השאר אשמים? (אני יודעת שהגזרות שלה מצויינות לנשים "כמונו". אני מתייחסת רק לעניין המידות).

מעיןבר

New member
עצם זה שיש לה מידות כאלה

זו נקודה לזכותה, ובואי נעזוב את המספר. אם גם הגזרות טובות גם למי שאינננה מידה 0 אז בכלל... אבל לפי מה שהבתי זה לא טווח המחירים שאני קונה בו
קניתי 3 זוגות מכנסיים + 3 חולצות דקות בפחות מ- 500 ש"ח.

lulyK

New member
בחנות העודפים שלה המכנסיים עולים

כ-200 ש"ח והחולצות פחות מ-100. אני משקיעה במכנסיים שלה (בעיקר בעודפים וסופעונה), עם חולצות אני איכשהו מסתדרת. מי אמרה פוקס? מזמן עברתי לפוקס-מן (יש להם את החולצות של נערי המועדונים שהן מראש יותר צמודות וברור שגם ארוכות ומסתירות בטן).

dorlim

New member
מסכימה עם כמה מהבנות ...

גם לי נראה שחלק מהמידות הולכות ונעשות קטנות יותר ויותר...
ולכל חברה יש את הגזרות שלה והמידות שלה ואין קשר בין המידות השונות - לטובת האגו כדאי לקנות מידות "קטנות"
אין לי ספק שאנחנו שבויות בקונספטים שהם ברובם גבריים - מה יפה ומה לא וכמה חתיכי זה מידה 38 (מודה- גם אני שבויה בקונספט ורוצה להיות הכי חתיכה
)

daldan

New member
אצלי קניית מכנסיים זה נושא רגיש

עם חולצות אין לי בעיה, אני קונה בכיף. אבל בשביל לקנות מכנסיים אני צריכה לעשות הכנה נפשית ממש. תמיד קנייה כזו (או לפחות נסיון לקנות מכנסיים) מלווה בהתמודדות עם האגן שלי ועם הבעיותיות שהוא מהווה בהתאמה למידות הסטנדריות. שלא נדבר על הגזרות הנמוכות שאני מתוך אינסטינקט מנסה למשוך למעלה כל הזמן. אצלי יש עקרון - אם מצאתי מכנסיים שיושבות עליי טוב אני מיד קונה זוג נוסף בצבע אחר לחסוך את התסכול ולהרוויח עוד זוג יפה.

טיפוטף

New member
וגם לדעתי המידות שונות מאוד מחנות

לחנות. ב"מנגו" אני צריכה מידה 44 ולקצר חצי מטר ברגליים. בקסטרו אני מידה 40. בפוקס מידה 42. והגזרות הנמוכות - זוועה חיה. כלומר גזרות גבוהות מידי לא מתאימות לי ואני מאוד מקווה שלא יחזרו לאופנה, אבל מכנסי האינסטלטור מזעזעות. אז צריך משהו באמצע, רק שלא בכל החנויות יש. אה, ושלא יהיה רחב מידי ברגליים. כי אז אני נראית דבה. דרך אגב, קניית חולצות בעייתית לדעתי לא פחות. היות והמכנסיים הולכים ונעשים נמוכים, אז הבטן שהיא אחת הסיבות שלשמה נתכנסנו כאן, לא "מוחזקת" ע"י המכנסיים, ואז היא בולטת במלוא הדרה מבעד לחולצה. ובקיץ בכלל זו בעיה למצוא חולצות שלא יחשפו את הבטן במלוא דלדולה וקרעיה. ותתחדשי מעין! קנית גם חולצות?

מעיןבר

New member
כן ../images/Emo13.gif

קניתי 3 חולצות דקות צמודות ובגזרה יחסית ארוכה שאפשר ללבו משל המכנסיים והן אפילו יכסו אותם
חולצות שאינן חולצות בטן הן מצרך נדיר
בתחום הזה אני לא מתביישת ביחזה הנדיב שיש לי בזכות המשקל העודף

בימבילי

New member
תסביך משקל זה באמת התחום שלי,

ולמרות שאני ממש מעמיקה בנושא ומתוסבכת להפליא - בדבר אחד הצלחתי בצורה יחסית: להתעלם מנושא המידות. אני מבינה את הרציו שמניע את חברות האופנה ולכן אני (כמעט) ולא מתייחסת למידה עצמה. אני שכנעתי את עצמי בהפוך על הפוך - נניח שמישהו היה מקים חברה חדשה ובה מידה 40 היתה שקולה ל - 44. הייתי מרגישה יותר נוח עם עצמי? לא. ולכן באמת מה שחשוב זה איך אני מרגישה עם הגוף שלי (ואצלי יש סאגה נוספת לא פתורה בכלל - המשקל. כלומר כמה קילו אני שוקלת, בלי קשר לאיך התוצאה הסופית נראית). והכי חשוב - תתחדשי. תגלי לנו מה קנית.

cookie1

New member
לי כבר שנים ברור שיש *טווח* מידות

ז"א, המכנסיים נכים בין 40 -44, תלוי בגזרה. האמת היא שמראש אני יכולה להתסכל על מכנסיים ולדעת אם הם ישבו עלי טוב או לא, וזה חוסך לי מדידות מתסכלות. מעבר לכך אני בהחלט רואה את טווח המידות הנ"ל כמידות נורמליות ומדהים אותי בכמה חנויות מידה 42 היא מידה ל"פילות" שבחבורה. הרי רוב האוכלוסיה אניה מורכבת מנשים דקיקות אלא מנשים נשיות
. פעם היתה חנות שלצערי כבר אינה קיימת וקראו לה פונץ', הייתי קונה מכנסיים כמעט רק שם מפני שהם היו כל כך נוחות ובמידות נורמליות. גזרה נמוכה ?
למה זה טוב ? אם את לא דקיקה ומעוניינת לחשוף את גופך מקו השיער התחתון ועד קו החזיה חבל להתעכב עליהן

למעלה