שוב בעניין הטירמיסו

שוב בעניין הטירמיסו

שלום אז קניתי את כל המצרכים לטירמיסו- מסקורפונה, לשונות חתול, אפילו ליקר קפה אמיתי
נעזרתי במתכון הזה ובעוד מתכון של מאיה מרום שהופיע בעיתון בעבר.
האמת יצאה לי מן עוגת קרם, ובקושי הורגש טעם הקפה
לא יצא לי העוגה שחשבתי שתצא
מה הסיבה לכך לדעתכם?
 

bali

New member
מנהל
זה עניין של טעם

ככל שהקפה שבו טובלים את הבישקוטים יותר חזק הוא יהיה יותר מורגש. כנראה שאת אוהבת את הקפה יותר חזק.

אפשר גם לפזר מעט קפה טחון דק מעל הבישקוטים לחזק את הטעם.

טירמיסו בד"כ הוא באמת קינוח שעיקרו הקרם מהמסקרפונה.
 
תודה. אני רואה גם מתכונים שאת הליקר מערבבים

עם גבינת המסקרפונה והשמנת המתוקה
אולי הייתי צריכה ללכת לפי המתכון הזה למשל
 

bali

New member
מנהל
קפה נמס עלית הוא לא ממש חזק

לדעתי כדי לקבל טעם חזק יותר של קפה עדיף להשתמש או באספרסו או אפילו בקפה שחור (רק בלי המשקעים שלו) וזה כבר יתן טעם קפה יותר מודגש.
גם קפה נמס מגורען יהיה בד"כ יותר חזק מקפה נמס עלית.

ואפשר לשים קצת קפה ו/או ליקר קפה בתוך קרם המסקרפונה. במתכון שצירפת יש גם שוקולד, וזה כבר הופך את הקרם למשהו אחר לגמרי, אבל קצת ליקר קפה או קצת קפה חזק יתנו לו את האקסטרה טעם קפה שאת רוצה.
 
למעלה