שוב גרמת לי לצאת מעורי, איש ילד

ליידילי

New member
שוב גרמת לי לצאת מעורי, איש ילד

איש ילד- האם אתה באמת מאמין בדברים שאתה אומר? או שאתה סתם מנסה לגרות אנשים לתגובה? מנסה לעורר דיון? מאד הייתי רוצה לתת לך קרדיט שכך הוא... אך אף שיתכן שאתה מקצין את הדברים דומני שבחלקם אתה מאמין גם מאמין. השקעה בקשר נובעת מחרדת נטישה?!?!?!? - שערותי סמרו למקרא דבריך. (וזה קלקול רציני של מעשה ידיו המוכשרות של הספר שלי...) ו בענין ה"חבר" שלך... אתה באמת מאמין שחבר - קרוב ככל שיהיה יכול להבין ולדעת, מה נעשה בביפנוכו של קשר זוגי - שהוא שומע רק צד אחד שלו? כמו שזה נשמע לי חברך רוצה "הכשר" ממך... ודעתי היא שהאחריות למארג הקשר הזוגי - כולל יחסי המין, חלה על שני בני הזוג. אני לא קונה את הסיפור שהאשה "התקררה" (המו השפן הקטן)...מעצמה... קח בחשבון שיתכן מאד שחברך "פתח את הדלת". ואגב, לא תמיד כשחבר מבקש עצה, חייבים באמת לתת אותה. עפ"ר הבן אדם רוצה אישור וחיזוק לכך שהוא בסדר. ו לפעמים להיות חבר טוב, מתבטא דווקא בלחלוק על דבריו - להיות "פרקליטו של השטן" ... אבל זה נושא אחר אולי... אז בי.

ברונטית

New member
לצערי, נראה לי

שאכן איש-ילד מאמין בתיאוריה שלו, האומרת שסכין הגיליוטינה אמורה לאיים יום יום מעל ראשם של בני הזוג, כדי שישקיעו מאמצים בזוגיות שלהם עצמם... דווקא הדוגמא של החבר מראה את ההיפך הגמור. שבוע טוב לכולם .

האלי

New member
אכן

לא יודע אם לכך התכוונת ברונטית, אבל טוב יעשה כל אחד הרוצה לשמור על הזוגיות שלו אם יתייחס אליה כאילו בכל רגע הוא עומד לאבד אותה. כבר לפני שנים רבות טענתי שאם אני אוהב מישהי, הרי שבוודאי ארצה בשבילה את הטוב ביותר. ואם אני לא הטוב ביותר עבורה יותר טוב לנו שניפרד. כך שמהבחינה הזו סכין הגיליוטינה אכן מונפת בכל רגע על הזוגיות. רק הסיבות לדעתי שונות לגמרי
שלך, האלי.

ברונטית

New member
ממש לא, האלי

ממש לא לזה התכוונתי, וגם איני מסכימה לגמרי לדבריך. כששרים את השיר : "אלי, אלי, שלא ייגמר לעולם" אפשר להתייחס במילה "ייגמר" אל הזוגיות, אפשר להתייחס אל בן-הזוג, ואפשר גם להתייחס ל"אני"... אישית אני חושבת שיש לדאוג קודם כל ש*לי* לא ייגמר הטוב שאני מרגישה, וזה מה שמניע אותי להשקיע ב"טוב" הזה, ומן הסתם אני משקיעה גם בבן זוגי וגם בזוגיות המשותפת... איש לא אוהב לחיות תחת איום מתמיד של גיליוטינה, ולא חשוב מאיזו סיבה. ואגב, ה"גיליוטינה" במקרה זה, היא המשל ל"חרדת הנטישה" עליה דיבר איש-ילד.

מסכים איתך ברונטית

כל מילה במקום רק הערה קטנה בקשר לאי ההסכמה שלך עם האלי אם הבנתי נכון את מה שהאלי כתב, הוא התכוון בסך הכל שאסור לקחת את הזוגיות כמובן מעליו הזוגיות יכולה בכל רגע להסתיים.. ואם לכך הוא התכוון אני בהחלט מסכים איתו

האלי

New member
מוסקיטר,

אתה מבין היטב
ואני נהנה לקרוא מה שאתה כותב שלך, האלי.

ברונטית

New member
אסור לקחת שום דבר

כמובן מאליו ! לא את הרגשות שלך עצמך, לא את של בן זוגך, וממילא גם לא את הזוגיות שלך... אם תדאג ל"תחזק" היטב את ה"טוב" האופף אותך- משמע בן זוגך יהנה מכך לא פחות ממך, (כי הרי ה"טוב" שלך בזוגיות קשור ישירות גם אליו/ה), וממילא גם הזוגיות שלכם תמשיך לפרוח... מה שרציתי לומר הוא, שכל ההשקעה הזאת בהחלט לא באה מפחד ה"גיליוטינה", אלא מתוך מודעות שאנחנו רוצים שהטוב שלנו לא ייגמר לעולם כל פעילות שלא תהיה, כשהיא נעשית תחת איום גלוי או סמוי, או תחת לחץ - אינה ברוכה בעיני. לזה בדיוק התכוונתי, ומקווה שהסברתי עצמי יותר טוב הפעם.

למעלה