שוב הרגשות קשות

אמאדמה7

New member
שוב הרגשות קשות../images/Emo7.gif

זה עוד פעם תוקף אותי...הדיכאון המאיים הזה. הלבד בבית עם התינוק,ועם החוסר משמעות...לא יודעת מה לעשות,לאן ללכת כדי לתת משמעות ליום הזה! אני שוב נובלת כמו פרח שלא השקו אותו... מה יהיה? אין לי כוחות...

יש לך כוחות! אל יאוש!

לא כל מי שחווה דיכאון מאיים מוצא כוח לספר את זה לעצמו ואחר כך לשתף בזה פורום שלם, ולא לחשוש לבקש עזרה. עצם הפנייה שלך מעודדת. יש בך את הכוח להתגעגע לכוח, את התקווה לרצות בתקווה. מוכרחים להתחיל בזה. זה עוגן חשוב מאוד מפני שהוא אמיתי ומפני שהוא קורה עכשיו. כעת, אני מציע לך לכתוב למישהו, אם תרצי לכל הפורום אז בסדר גמור, לא חשוב מה. לספר על התינוק שלך, בן כמה הוא ומה שלומו, לספר על ימים שבהם כן היתה משמעות לחיים ומה היא היתה אז... אני מציע את עצמי אך אתקשה לתת לך פידבק מיידי ופידבק (משוב) הוא דבר מה שאת זקוקה לו מאוד. הדואר האלקטרוני שלי הוא [email protected] אנא חשבי גם על "סוג ההשקייה" שאת זקוקה לו. יש בך אומץ לשתף במצוקה. אם כך, ודאי יהיה לך אומץ לאבחן גם (על פי נסיונך) מהם אותם דברים שיכולים לתת לך שמחה וכוחות ראשוניים. אל תתביישי לספר את זה לעצמך (זה הכי קשה). אחר כך תדעי את מי לשתף. בתקווה שהועלתי קצת ובחיבוק של עידוד ישראל

אמאדמה7

New member
../images/Emo13.gifהיי ישראל

תודה על החיזוקים...זה מעודד מאוד. יש לי תינוק שהוא בן חצי שנה,והוא מקסים,ומחייך וצוחק לא מעט...שיהיה בריא.אבל עם זאת הוא יודע מה הוא רוצה ומתלונן גם לא מעט.יש לו אופי דומיננטי כזה.וזה יוצר לי קושי רב לפעמים.כי גם ככה קשה לי המציאות הזו,ועוד ההתמודדות איתו זה קשה אף יותר. הדברים שאני יודעת שאני צריכה ושיעלו לי חיוך על השפתיים ויחממו לי את הלב הם: חברת אנשים נחמדים ביום יום פעילויות קבועות ומעניינות לי ולתינוק שלי. ושינה טובה(מה שלא תמיד אפשרי) ועזרה גם לפעמים כדי שאוכל לעשות דברים משל עצמי תודה לך ואולי אכתוב לך בהזדמנות... גמר חתימה טובה

בוקר טוב לך, אמאדמה ../images/Emo13.gif

את מתארת הרגשה הנפוצה מאד בקרב אמהות צעירות, המוצאות, לפתע, כי כל עולמן הפך להיות סובב סביב התינוק שלהן וצרכיו האינטנסיביים. פעמים רבות אמהות צעירות מרגישות, כי הן נשאבות לתוך הדינאמיקה של הטיפול בילד, עד כי כל משמעות אחרת כאלו נעלמת מחייהן. חשוב שתדעי כי הרגשתך היא טבעית וכי אינך לבד... אהבתי את הדימוי של הפרח הזקוק להשקיה. ואכן- כולנו זקוקים ל"השקיה" הנכונה ורצויה לנו... פרח המקבל את ההשקיה המתאימה לו, לא זו בלבד שהוא פורח ונהנה מכך, אלא שכל סביבתו נהנית ממנו- מהמראה... מהריחות... מהצבעים... כלומר, כאשר תדאגי "להשקות" את עצמך, פרח יקר, כולם ירוויחו מכך- גם את, גם הקרובים לך ובטח ובטח שגם התינוקי המתוקי שלך...
מציעה לך להכניס לתוך שגרת יומך דברים המסבים לך הנאה. חשבי על דברים שאת נהנית מהם ושבצי אותם בלו"ז שלך (מציעה לרשום ביומן או בלו"ז כלשהו, כדי להתחייב בפני עצמך על יום ושעה). במידת הצורך, חשבי על אנשים בהם תוכלי להסתייע כשמרטפים לאותם פרקי זמן, ובקשי מהם את עזרתם. תגלי שגם כאם לתינוקי, את יכולה לפרוח, להנות ולמצוא משמעות לחייך. פורום הוא מסגרת תמיכה נפלאה, אך גם ישראל חברי כבר ציין לפני: זוהי מסגרת מוגבלת. כמוהו, גם אני סבורה כי פידבק מיידי יביא לך תועלת. את מוזמנת לפנות באמצעות הפורום ובכל אמצעי אחר (פרטים תוכלי למצוא באתר שלי שבחתימת הודעתי)... שיהיה יום נהדר וגדוש בחיוכים...
גילת א.

למעלה