שוב התייעצות

elar84

New member
שוב התייעצות

פשוט ממש חשוב לי לשמוע עצות מאנשים רוחניים

מה הייתם עושים במקרה הבא:
אני עובדת עם מישהי, רק היא ואני לבד. היא סובלת ממצבי רוח משתנים בקיצוניות ממש ממש קשה.
כשהיא בטוב, היא מדברת מלא, צוחקת וכו'... ואז פתאום ביום בהיר היא בדאון וזה הופך לקיצוניות השניה של שתיקה.
אני לא לוקחת שום דבר אישי, כי אני יודעת שהיא כזו.
העניין הוא שלדעתי אי אפשר פעם להיות ב"היי" מטורף... לדבר לצחוק להיות ב"אובר" שמחה...ואז בשניה להשתתק לכמה ימים טובים... ממש ממש דממה... אפילו מענה טלפוני ללקוחות הוא בצורה ממש ממש קשה ולא נעימה.

אני החלטתי שלי אישית זה לא מתאים, וזה אחריי שהמקרה חזר על עצמו המון פעמים.
מציינת דבר נוסף, אני לא הרמתי איתה ידיים מהר. בעבר שוחחתי איתה כמה פעמים על הנושא, אבל זה לא משתנה. הארתי ממש את תשומת ליבה לעניין.

לא מתאים לי יום אחד כשבא לה אז להיות איתי "החברות הכי טובות" (זה רק אני והיא נמצאות ולכן מן הסתם שיש קשר גם חברי), ואז בבום להיות קרה ובקושי להגיד לי אפילו שלום בבוקר.
זה לא קשור אליי, אני יודעת, גם בתקופות שהיו איתנו עוד המון עובדים היא הייתה מתנהגת ככה. כולם תמיד היו מדברים עליה וממש שמו לה תויות של "פסיכית" ואני לא חשבתי עליה כך השתדלתי גם לא לרכל עליה.
תמיד נתתי לך קרדיט והבנתי אותה.. ואף תרמתי לה רבות להתפתחות האישית שלה... אבל יש גבול ואני לא רוצה להיות תלויה במצבי רוח שלה.
לכול אדם יש תקופות יותר עייפות... אבל כאן היא אפילו בקושי אומרת שלום... ואני רק מבקשת את המינימום של אמירה שלום כמו שצריך ואפילו לשתף ב:"אני ממש עייפה או משהו...." אבל לא לשתוק כול כך המון זמן.
פתאום לא לדבר למשך כמה ימים טובים ולעיתים אף שבועות זה מאוד קשה לי. ומה שהכי קשה לי זה שאני לא מוכנה להתאים את עצמי אל מצבי הרוח המשתנים שלה.

אני מנסה שזה יהיה רק דיבור שנוגע לעבודה, ולא מעבר... ואז נוצר מצב של שתיקה כבר כמה שבועות רצופים.
אם אני קצת אדבר איתה היא שוב תחזור למצב רוח הטוב שלה ולהיות "אובר" שמחה... ולא בא לי את זה.

מצד שני אני מרגישה שאני מענישה אותה בחומרה. אבל אני באמת חושבת על עצמי והקיצוניות הזאת לא עושה לי טוב ואני מעדיפה להתרחק ממנה.
מעדיפה שלפחות זה יהיה ייציב, אומנם זה לא מה שאני רוצה כי הייתי שמחה אילו היינו מנהלות יחסים רגילים של קלילות ושמחה וכיף.
אבל זה בלתי אפשרי... כי היא לא ייציבה.

מה הייתם עושים במקומי?

niva99

New member
ממה שתיארת מדובר

באשה הסובלת ממאניה דיפרסיה.
כשנמצאים במאניה העולם נחווה בהיי, הכל ורוד ויפה, ישנו דיבור רב, פזרנות כספית, היצירתיות גואה, ישנה תחושה של אומוניפוטנטיות.
ואילו הקצה השני הדכאון - הכל נראה שחור וחסר תוחלת, האדם נשאר חסר כוחות ברמה שקשה לו אפילו להניע את עצמו לדבר. חלק מהאנשים חווים בפאזה זו מחשבות אובדניות כיוון שאינם רואים טעם לחייהם ומחפשים אחר פתרון קסם שיושיעם.
יכול מאד להיות ( על סמך התיאור שהבאת) שעמיתתך לעבודה, אינה מאובחנת / מטופלת ולכן מפרק זמן למשנהו היא חווה את המעבר מפאזה אחת לשניה.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

נשמע שיש לה תנודות במצב הרוח וזה בהחלט קיים

לא חושבת שהיא עושה את עצמה. כשנמצאים בקרשים קשה לגייס כוחות להיות נחמדים ומצד שני זה משליך
על הסביבה בטון דיבור בהתנהגות בחוסר רצון לתקשר. כשגם כשמתקשרים זה יוצא מאולץ.
אם את לא יכולה להיות חברה שלה ולהכיל את זה מתוך רגישות שלך וצורך שלך ביציבות אל תהיי חברה שלה ותתייחסי אליה
פשוט כמו לעמיתה לעבודה. לעמיתים לעבודה מנומס לומר שלום ואם צריך לדבר מתוך הצורך לשפר דברים בעבודה השוטפת מדברים
וזהו. אם היא במצב רוח טוב וצהלני תלמדי להנות מזה כמו שיום שמש עושה מצב רוח טוב. תלמדי להנות מזה בלי להדביק לזה פרשנויות נלוות
פשוט כי זה מה שיש באותו רגע ובינינו זה יותר חיובי מפרצוף תשעה באב. אל תחשבי כל כך הרבה. זה מונע ממך להנות מהדברים הטובים
שנמצאים סביבך. זה בסדר לעשות הפרדה ולא להתחבר לכל אחד בעבודה ולהשאיר את מה שבעבודה בעבודה

אומנם לי אין את זה אבל אני יכולה להזדהות איתה

כי יש לי תנודות בדברים אחרים וגם לי יש ימים שלא בא לי לתקשר עם בני אדם והם מעיקים עלי

ואם הגיעו מים עד נפש אז אולי תבקשי לא לעבוד איתה בצוותא

אם זה אפשרי. היא אולי לא אשמה אבל קשה לאנשים להכיל התנהגות כזו שהם מפרשים
כלא חברותית וכאנטי כלפיהם גם אם לא כך המצב. כל אדם צריך לעשות את השיקולים שלו עד כמה הוא יכול לסבול
או להכיל .

ועוד דבר: דיכאון = דיכא און ( כוח). לבחורה אין כוח לחיים באותו רגע בטח שלא יהיה לה כוח להגיד לך שלום.
ולחוש רגשות. את מחפשת יציבות תחשבי כמה מעייף זה לחוות את קשת הרגשות הזו מהכי למעלה עד לתחתית התהום.
בתדירות כה גבוהה? פלא שאין לה כוח?

elar84

New member
אין לי ספק שהיא סובלת ממשהו

אבל זה לא ממאניה דיפרסיה.
היא עברה איבחונים, ומההכרות שלי איתה, ברור גם לי זה לא מאניה דיפרסיה.
לבחורה יש יכולת לשלוט על עצמה במידה והיא רוצה, ולעניות דעתי אדם הסובל ממשהו שכזה אין ביכולתו לשלוט.
היא פשוט בן אדם מאוד עצבני, אני לא שופטת את מי שהיא... כי ברור לי שגם היא הייתה רוצה אחרת, ושזה לא טוב גם לה ככה.

העניין הוא שאני כבן אדם לא מוכנה לסבול התייחסות כזו שלה אליי. שוב זה ברור שזה לא אישי, אבל אני בוחרת את האנשים שאני רוצה בקרבתם וכול פעם להיות תלויה במצב רוח שלה לא בא בחשבון מבחינתי.

בגלל שאני גם אוהבת אותה, אני חשה רגשות מעורבים...
וסתם תוהה מה אנשים רוחניים היו עושים במקומי, ואיך היו מתמודדים איתה?
אני לא יכולה להתעלם ממנה, אנו עובדות יחד וזה משהו שלא ישתנה בקרוב. אנו לא עובדות כצוות, אבל היא סוג של כפופה אליי.

כשאני מתעלמת ממנה, ומדברת רק כשזה נוגע לעבודה, טוב לי יותר, מצד שני זה נראה לי כול כך ילדותי לא לפתר דברים....
אני יודעת שעשיתי מצידי את כול הנסיונות של כן לפתור דברים, ואם זה לא מסתדר זה רק בגלל שהיא באמת לא שולטת בעצמה.

הלוואי שלעיתים הייתי פחות רגישה לסביבה שלי... לא אטומה והרגישות היא תכונה שאני מאוד אוהבת, אבל זה מקור כול ההתלבטויות שלי ותמיד המחשבה על האחר...

את צריכה להשלים עם זה שהיא מי שהיא

ולא תשני אותה אם היא לא תרצה לשנות את עצמה. שינוי לא נעשה בכוח.
אם דיברת הערת והארת וזה לא עזר אין מה לעשות. ואת צריכה לבחור איך להתנהל מולה.
אם הכי נוח לך לשמור את זה מאופק ומרוחק ורק בענייני עבודה זה מה שתעשי.
אני מבינה את הצורך הבוער לפתור דברים אבל זה לא עובד ככה. כלומר דברים יכולים להפתר
אבל רק אם הצד השני מוכן לשתף פעולה. בסופו של דבר אתן עמיתות לעבודה ולא בנות זוג
ככה שבמידה מסויימת את פחות "חייבת " לה והיא פחות "חייבת" לך משהו.
פירוש הדבר שכן היה נחמד לו היה יחס נעים מצד שני הצדדים אך אם זה לא ריאלי כרגע
let it go.
הבחירה שלך היא לא עבורה הבחירה שלך היא עבורך בלבד. איך להתייחס /להתנהג/לחשוב על הסיטואציה
תתמקדי בעצמך ואל תתפזרי לאחרים

elar84

New member
ואוו, זה כול כך נכון

קראתי ככה במהירות (היה לי יום ממש ממש ארוך ואני גמורה כבר), וראתי שכתבת כאן ממש פנינים.

אבל מחר אני שוב אקרא את הכול שוב יותר בעיון כי מה שכתבת כאן ממש עושה לי סדר.
היא פחות "מעניינת" אותי כמו למה אני נותנת לזה כול כך להשפיע עליי...

תודה

לגבי הרגישות

יש פה שני מרכיבים נפרדים שתמיד יהיה ביניהם מתח עדין צרכייך וטובתך מול טובת האחר.
רגישות זו תכונה יפה ומרגשת אך צריך לבדוק שהיא לא באה על חשבונך. את למדת את זה על בשרך .
הכל עניין של איזון . איזון הוא משהו שכל הזמן צריך להחזיר כי תמיד הוא עלול להיות מופר.
הפרה קטנה זה לא נורא אבל את מתארת פה מצב די קבוע יחסית במקום עבודה .
את צריכה לחשוב איך להשיב את האיזון על כנו מחיר מול תמורה. איזה מחיר את מוכנה לשלם?
עם מה את מוכנה להשלים? מה יותר מידי מה נסבל? איך לשלב את טובתך והערכים שלך?
מתי טובתך צריכה להיות קודמת?
5000 שקל בבקשה

elar84

New member
מוכנה לשלם

עצותייך יקרות מפז, כי הצלחת פשוט להגיד את מה שהייתי צריכה לשמוע.

תודה רבה ויום ניפלא

elar84

New member
דווקא עשיתי הפקדה על הבוקר

על השם "הקוסמת הורודה", הפקידה בבנק הסתכלה עליי קצת משונה, לא הבנתי למה

טוב די אני לא יכולה יותר מחמאות ליום אחד
נקסט

אפשר לעבור לדברים אחרים לסדר היום.
אני מנסה לקבל מחמאות בכייף אבל זהו באמת די הוחמאתי הצלחתי להנות מזה
אפשר לעבור הלאה יש עוד דגים בים

למעלה