שוב ושוב ושוב המחלה הנוראית הזו...

zakimel

New member
שוב ושוב ושוב המחלה הנוראית הזו...

שלום שמי רעות (השם בו אני נכנסת שייך לשכני הצעיר) אימי נפטרה לפני 10 שנים מסרטן המעי הגס לאחר 5 שנים של מאבק עיקש. מאז, המחלה הנוראית הזו כמו רודפת אותי. ברחוב שלי נפטרו עוד שישה אנשים שהכרתי היטב מסרטן. אנחנו רחוב קטן שבו כולם מכירים את כולם, שכונה דתית , נפגשים בבית הכנסת, אנשים טובים ופשוטים. כל מקרה מוות כזה מוציא אותי מאיזון. בשנה וחצי האחרונות אני עובדת במשרד קטן עם זוג בוסים, בעל ואישה. עבודה שקשורה לתחום החינוך. אני אוהבת את הזוג הזה מאוד והם שימשו לי כמו משפחה. התייחסו אלי כמו אל ביתם. אתמול הודיעה לי הבוסית שלי שנמצא לבעלה סרטן בריאות. אני לא מסוגלת לחשוב עליו בלי לחשוב על מוות. זה מפריע לי מאוד אבל החיים אימתו אותי עם המוות פעמים כה רבות. בלילה קמתי בבהלה ונזכרתי שכך בדיוק חלפו עלי הלילות בהיותי צעירה יותר כשאימי הייתה חולה. האם יש נחמה? אגב אני מטופלת על ידי פסיכולוגית כבר שנתיים בנסיון להתמודד עם פחדי מהמוות אך ללא הועיל עד כה.

אדומה2

New member
אמונה

שלום רעות, שמי יעל. אני מכירה את התחושה הזו שברגע שנפגשים עם משהו כל כך גדול, יש תחושה שהוא כל הזמן מאגף אותך מכיוון אחר. אני לא יודעת אם יש נחמה אחת ברורה, או אחת שהיא גדולה מספיק לעטוף אותנו. אבל אולי דרך האמונה שלך תוכלי למצוא איזו שהיא נחמה, גם אם היא קטנה, זה עדיף מכלום. לא בטוח שהטיפול לא עוזר, מאוד יכול להיות שהוא עצר את התקדמות הפחדים למצב של קושי אמיתי בתפקוד היומיומי שלך והשאיר את זה במצב סטטי, שגם זה חשוב וזהו עוד שלב בהתמודדות. אני מחזקת את ידייך ומאחלת לך הרבה חוזק פנימי, יעל

zakimel

New member
../images/Emo23.gif תודה על החיזוקים ועוד משהו

אתמול ביליתי את אחר הצהריים עם הבוס שלי. הוא היה כל כך חי וחיוני, מצחיק ושנון כמו תמיד. הצלחתי לראות מעבר למחלה. פתאום המוות התרחק לו אל מעבר לפינה. משהו בו ובאשתו נתן לי חוזק פנימי. מצחיק, באתי לעודד אותו ויצאתי מלאה. הם חיבקו אותי חיבוק גדול ובלי לומר דבר הבנתי שהוא עדיין לו ויתר. נזכרתי שאמא שלי מתה ביום שבו אמרה "די, עד כאן" אולי באמת הבחירה בידינו??? בכל אופן שוב תודה רבה על ההתייחסות. רעות

אדומה2

New member
אמונה- חלק 2 ../images/Emo13.gif

היי רעות, רבות הן הפעמים שיוצאים מחוזקים כאשר הכוונה הראשונית הייתה לחזק בלבד, אבל זה עובד לשני הכיוונים, אין מה לעשות. חברת פורום פעם אמרה לי בשיחה טלפונית "אני לא יודעת למי יותר קשה, לחולה הסרטן או למלווים אותו", וזו שאלה שהיא לאו דווקא באה להשוות כמו להדגיש את הקושי שקיים בשני המקרים. זה נפלא שאת יכולה להיות מחוזקת ממנו, וזה מעיד על כוחותיו. האם הבחירה בידינו? שאלה מצוינת.
אומרים שאנשים המתעסקים עם יוגה שנים יכולים להגיע למצב שבו הם בוחרים את היום שבו הם ימותו (והם אומרים שזה רק עניין של גלגול נשמות), וכשמגיעה השעה, הם פשוט מאיטים לעצמם את קצב הלב עד הפעימה האחרונה. השאלה היא שוב, בעיניי לפחות, שאלה של אמונה. אני חושבת שיש הרבה עניין של בחירה, בין אם היא נעשית באופן מודע ובין אם לא. שבת שלום, יעל

ornusha

New member
בחירה...

אני חושבת שיש משהו באמירה שאנחנו יכולים לבחור. ישנם הרבה סיפורים כאלה, אבל התחלתי להאמין רק שזה קרה לי. אבי היה חולה בסרטן כמעט שנתיים, כאשר זה סרטן שהרב חיים איתו כחצי שנה. אני מרגישה שאבי נלחם כדי לראות אותנו גדלים. אך הלחימה הגדולה שלו היתה בחצי שנה האחרונה, בזמן בו אני חליתי בסרטן. אבי נלחם ונאבק נגד אנמיות קשות, כימוטרפיה קשה, כאבים ו"החליט" לעצום את העיניים רק ששמע שאני הבראתי. וזה היה בדיוק ככה: הוא חיכה לראות ולשמוע את כל תוצאות הבדיקות, בא איתנו לפגישה האחרונה עם ההמטולוגית, שמע ממנה שהכל נקי, ויום אחר כך עצם עיניים....

rona39

New member
לחיות את היום

היי רעות אני אחרי סרטן השד, סימתי את הטיפולים לפני כ- 8 חודשים. הפחד שהסרטן יחזור או גרוע מזה, שיתגלו גרורות, הוא בן בית אצלי. כל כאב פתאומי מטריף אותי, כל ספור על גרורות משגע אותי. לחברה במצבי התגלו גרורות. אבל אם היתי נכנעת לפחד, הייתי בדיכאון נוראי.והילדים והמשפחה היו סובלים, והם סבלו די. למדתי לחיות את הרגע ולהנות מכל דקה יפה. פעם ביום אני מסתכלת על הפחד אומרת לו שלום וממשיכה הלאה. אם נגזר גורלי למות צעירה, אז לפחות להנות מהחיים. מאחלת לך המון בריאות רונית

zakimel

New member
בריאות ואושר../images/Emo25.gif

מאחלת גם לך המון בריאות, תודה על השיתוף, זה הכניס אותי לפורפורציות.

למעלה