שוב ושוב מגלים שהמנהיגים לא מבינים בתפקידם

שוב ושוב מגלים שהמנהיגים לא מבינים בתפקידם

כמו שהמפכ"ל קרא לתת עבודה למסתננים כאשר זה בניגוד מוחלט לחוק (העונש 5 שנות מאסר), היום שר הכלכלה החליט שאין יותר לכתוב את מחירי ההונאה 0.99 וכי מראשון בינואר אסור לכתוב מחירים כאלו.
אז כשר כלכלה הוא לא יודע שבסך הכל הוא צריך לבטל את החוק הבלתי חוקי שנקרא "חוק עיגול אגורות"? מסתבר. ואם הוא לא יבטל את אותו החוק, ההוראה שלו לא חוקית.
העיקר שבטלויזיה עשו מזה חגיגה, כי אף אחד לא מכיר את החוקים.....
כל פעם מתגלה שבעל תפקיד זה או אחר לא מבין ולא מכיר את תפקידו.

ראיינו את רמי לוי שטען שרוב הקונים אצלו הם באשראי ואז המחיר המדוייק יורד להם מהחשבון, הוא כמובן מתעלם מהעובדה שהוא כמו כולם מרמה את הלקוחות כאשר הוא מצג מחירים בלתי חוקי.
עשיתי נסיון ושאלתי את אשתי כמה עולה קופסה שימורים מסויימת והיא ענתה לי "5" כאשר המחיר על הקופסה הוא 5.99 והיא בעצם משלמת "6", לא "5".

אחד המוכרים בשוק הכרמל אמר שהוא לא יכול לשנות את 2.99 ל-3, כי אז יאמרו לו הלקוחות שאצל אחר זה "רק" 2 (הם לא רואים 2.99). והוא משאיר ככה כי רוב המוחלט של הלקוחות משלם במזומן.
לקוחות בשוק התלוננו שהסיפרה המלאה כתובה באותיות ענק וה-99 כתוב בכתב זעיר, או מישהי הראתה שעל בשר היה כתוב 7.99 (כמובן 7 בענק ו-99 בכתב זעיר) אבל בכתב זעיר עוד יותר היה כתוב על אותו שלט "חצי קילו".

יש פרסומת בטלויזיה לחטיף חדש בשם "מגולגלת". כשרואים את הפרסומת חושבים שמדובר במשהו גדול, אבל במציאות מדובר בחטיף קטן שאורכו כ-8 ס"מ.....

כולם רמאים נוכלים וגנבים.

אתמול היתה תוכנית על המשוגעים בשטחים שלא רק שלא חושבים על שלום אלא רק על השמדת כל האויבים הערבים (על זה כבר אמרתי מזמן שכל מצג ה-"שלום" הוא שקר ומשחק פוליטי, כיוון שכל זמן שלדתיים משני הצדדים יהיה משקל, לא יהיה שלום כי הוא אסור גם בתורה וגם בקוראן) , אז היו שם שני צעירים בני עשרה שכביכול בנו מאחז, כדי להטריד את הצבר, ולמדו כביכול תורה, אבל בערב הלכו הביתה, כי אחד מהם מתחתן עוד יומיים (ככה מתחמקים משירות צבאי) והשני עוד כמה שבועות.

אבל מי שהכעיס אותי היה חבר הכנסת פייגלין שהסביר למה חשוב ליישב את השטחים (בנגב הם מסרבים לגור, אבל בשטחים כן כי שם אפשר להתקוטט עם ערבים), אחד הטיעונים הדבילים שלו הוא שהחילוניים רואים את עצמם כתושבים זמניים בישראל ורק רוצים שיעזבו אותם בשקט, בעוד הדתיים רואים עצמם תושבי קבע (ולכן הם מפרים את מצוות ישוב ארץ ישראל באופן קבוע...).

על אלו אומרים בסלנג בעברית:"אין להם אלוהים"......

שלום שפירא

עברו עלי ובני כמה ימי "חסמבה"
ימי כייף עם הרבה קפה ובשר מעושן מבקרים ובדיחות.
בתקופת חגי המוסלמים הבקר והצאן שלנו ושל חקלאי הסביבה הם יעד לגנבות.
אין כמו בשר של ה "יהוד" לחגוג את החגים.
אפשר לומר שהיו לנו שתי הצלחות,
פעמיים התקרבו טנדרים לשטח שלנו על מנת לגנוב.
בניגוד לשנים עברו בהם נאלצנו להסתכן לתפוס את הגנבים ולשלם מחיר יקר "כי לקחנו את החוק לידיים - ע"פ המשטרה ובית המשפט"...הפעם נתנו להם להתקרב ואז
להפעיל זרקורים רבי עוצמה על הרכב ועל עייני הנהג. זה אילץ אותם לברוח בבהלה.
לפני 4 שנים תפסנו 3 גנבים,קשרנו אותם ולייתר ביטחון פינצרנו להם את הגלגלים.
המשטרה הגיע לשטח רק בבוקר , לקחה פרטים מהגנבים ושיחררה אותם.
אותי ואת אחד מבני עצרו ל 24 שעות בגין הפעלת אלימות כנגד אזרחים ופגיעה ברכוש .
הסיפור עלה לי בזמנו 7000 שח עו"ד ועוד 2000 שח פיצוי על הצמיגים.

לפני שנתיים אותו סיפור , עצור 24 שעות על שעצרתי וקשרתי את הגנבים.
הפעם לא פינצרתי את הגלגלים אבל שוב שילמתי 10000 שח לעו"ד על מנת לצאת הפעם זכאי .[חלק מההוצאות הוחזרו לי]
כעת פועלת יחידה של משמר הגבול בין הישובים אבל בתקופות החגים הם קורסים מעומס . בשאר עונות השנה עושים עבודה יפה ..... הם לא עושים חשבון לאף אחד ומכים טוב טוב את הגנבים.
לשמחתי,להם לא עושים כלום ואף אחד לא מתלונן עליהם כי מג"ב יודעים איכן הם גרים ועושים להם א"כ גיהנום.
אותם גנבים כבר לא חוזרים.
למג"ב מתלווים מתנדבים מהישובים

יש לנו ידיד שכבר שנים תופס עם בניו את הגנבים,מפשיט אותם מבגדים צובע אותם בצבע שמן כחול,ממתין לשעות הבוקר,מסיע אותם ערומים קרוב לישוב מהם הם באים ומשחרר אותם.
כל שנה מתלוננים עליו,שופטים אותו אבל הוא שם קצוץ.
הוא ממשיך לצבוע את הגנבים.
הוא מספר לי שמי שעבר צבע לא חוזר. תמיד הנתפסים הם חדשים.
הוא נעזר גם בכלבים מאולפים שמשוחררים בשטח ומרתקים לריצפה את הגנבים.
הוא מספר לי שזה מדהים איך הם תוקפים רק ערבים כי יש להם ריח מיוחד.

רוב הציבור בארץ לא מבין על מה אתה "מתבכיין"..

שים לב שכתבתי "מתבכיין" במרחאות. אני מדגיש למי שלא הבין את האירוניה.

יש לי שני חברים שעשו את שביל ישראל, ומכיוון שאני מוגבל פיזית מחד, אבל מאידך אני מעל 50 שנה מורה דרך ומאלו שמכירים היטב את הנגב, אני שימשתי להם ברצון כ-"רכב מנהלות".
("רכב מנהלות" - בסלנג צבאי = נהג עם מכונית שמסיע את האנשים למקומות שצריכים, אוסף אותם מיעדים, דואג לאספקה של מזון מים ומה שצריכים וכו).

את אחד הקטעים הם עוברים ליד החווה של שי דרומי. אני המתנתי להם שם ובקשתי שיעשו הפסקה וידברו קצת עם האנשים. אחר כך פגשנו בשטח את אחד האנשים שלו לבד רועה את העדר.
אחרי המפגשים הללו הם בהחלט ראו בעיניים במה מדובר ומבינים שכאן בעצם מדובר בציונות מהסוג הישן ובלי מרחאות.
אבל הם רק שניים.

יוליקה

Member
מנהל
היום המילה מתבכיין הוחלפה במקטר ואז זה לא

נשמע כל כך רע...

כולנו מקטרים...ולא חשוב על מה!!

רציתי דווקא להקצין, שזה יישמע רע

כיוון שההתרשמות שלי שמדובר באנשים ערכיים בחוות הללו, שעוסקים בציונות תכל'ס ואילו המוסדות המיישבים עושים להם "דווקא" במקום לתמוך בהם ועושה הרושם המוזר לגמרי ובלתי הגיוני , שעושים הכל כדי להכשיל אותם, ואם אין להם איזה פרוטקציונר, הם בבעיות.

אני מסכים שצריך לבקש אישור להתיישבות, אבל צריך ללכת לקראתם במגמה חיובית ולא לעשות הכל כדי להכשיל אותם.
על הבדואים הם לא כל כך גיבורים, ובכל נסיעה שלי לנגב אני רואה איך הערבים מתפשטים וישוביהם הולכים וגדלים ואיש לא פוצה פה ומצפצף, ואילו "חוות הבודדים" זוכות רק לבעיות מהממשל.

אילו שרתתי היום בתחנת משטרה האחראית על איזור כזה ועל פעילות נגד האנשים הללו, יש להניח שהיו לי הרבה בעיות עם הפיקוד, כיוון שההתנהגות של פעילות נגד "חוות הבודדים" איננה מקובלת עלי, משום טעם של הגיון .

החקלאים עושים הרבה מאמצים לעזור

לחוות הבודדים בדרום.
לאחר גניבות תורמים כבשים ועזים [אמהות] על מנת לשמר את דור ההמשך.
תורמים כסף לפעילות של עורכי דין.
ומידי פעם הנוער יוצר בחופשות למשמרות ,עזרה בשמירה.
שים לב שבמיקרה שלי ושל חברי מדובר בצפון הארץ - אפשר לומר מרכז הארץ בין מושבים וקיבוצים [עמק יזרעאל] - לב מדינת ישראל.
בגליל המצב די דומה לדרום - כמו במערב הפרוע.

יש לכם את "השומר החדש"

ויחד עם מג"ב, זה לא מענה מספיק מהבחינה הבטחונית ?
אני לא מדבר על היחס של המוסדות אלא על מצב הבטחון.
לגבי עמק יזרעאל יש לי פינה בלב אליה (אני מעפולה עלית לשעבר), וזאת הבעתי גם במחקר שלי "רכבת העמק - תחנות וסיפורים". כ"כ הייתי מועמד ליזרעאל ועד היום אני מצטער שאחרי הצבא בחרתי לא להמשיך שם.

כן,הכוונה לשומר החדש

מג"ב מקצה לצורך העניין מספר קטן מאד של רכבים,מכשירי קשר,נשקים וכ"א ורק למען הפיכת השמירה ל "חוקית".
כל השאר הם מתנדבים שחלקם מחזק את הכח ברכבי שטח וטרקטורונים פרטיים.
בזמן ה "חגים" זה לא מספיק לכסות שטחים כה גדולים כי פרט לגניבת בקר הם גונבים גם ציוד מהשטח [עבור מתכות] ואפילו עושים "קטיף" של פירות מהעצים וירקות הכל לפי העונה.

אתה לא חושב שהגזמת בדרישות שלך ?

איך לממשלה יהיה מליונים רבים לתת מתנות לפרזיטים לבושי שחורים המסתתרים בישיבות , וגם להגן על עובדים בחקלאות במרעה וכל היתר ?

קבלנו ממשלה שחשבנו שהיא תהווה סוף סוף מיפנה בפעילות הממשלה, ובמקום להשקיע בפרזיטים שונאי המדינה, להשקיע כסף בסיוע וטיפול באלו שעובדים את המדינה, באלו שהם מלח הארץ.
אבל השבר הוא גדול.
בכל המפלגות תמצא את הדתיים ולא סתם. הם תוקעים יתד בכל מקום שיוכלו כדי להפריע ולהציק וכדי לנסות להשתלט.
אז לא מספיק שדיברו על מהפך בנושא השוויון בנטל, מי שזוכר, שכבר אז אמרתי שזה שקר, כי אין דבר כזה שמישהו נבחר לארבע שנים ומתכנן תכנית חומש,
זו פשוט הונאה. ובכל יום רואים איך מסכת ההונאה הזו הולכת ומתפרקת, ואתי זה מצער מאוד.

גם הברית בין הבית היהודי ולפיד היא ברית אינטרסנטית של הדתיים להשתלט לאט לאט על העניינים.
הנה היוזמה לתקן את החוק כך שחרדים שישתמטו משירות בצבא , לא יוכרזו עריקים וילכו לבית הסוהר, אלא ישלמו קנס 2000 שקלים בלי הליך פלילי.
זהו פשוט פשע נגד הציבור החילוני שהוא הרוב בארץ.
זאת אומרת, שאם אני לא אלך לצבא, אני אלך לבית סוהר, ואילו החרדי לא יינקטו נגדו שום אמצעים פרט לקנס מצחיק שהוא משלם אותו...מכספי המיסים שלי.
אפילו בתור בדיחה זה לא מצחיק.

כותרות ענק "גיוס 400 חרדים". בתחקיר עיתונאי מסתבר שהם אינם חרדים, רובם אפילו לא דתיים שהלכו וקנו כיפות ותפילין בשביל ההצגה.
"גדוד הנחל החרדי" זו הצגה יותר גדולה כשמדובר לא בגדוד אלא בקושי במחלקה שרובם לא חרדים ולא נעליים (ראיתי אותם במחנה 80, שגם זה פשע, לדחוף אותם למחנה ואז לצמצם את שטח המחיה של החיילות) ובכלל כל המתווה הזה עושה צחוק מהציבור כאשר מדובר בעצם במכסימום בכאלו שיתגייסו ותוך מספר שבועות הם יהיו אזרחים פטורים ממילואים. הכל מלא שקרים והצגות.
והחילוניים ממשיכים לשלם את המחיר.
אפילו הכיפות הסרוגות משחקים כאילו הם עושים טובה שהם מתגייסים (כדי שיהיה להם צבא מאומן לקראת "מדינת הלכה"...) , כי למי שלא יודע, הם לא משרתים 3 שנים כמו חילוני, אלא רק שנתיים כמו החיילות.....
אז מה ההפליה הזו ?

בשורה התחתונה, אני חש נבגד על ידי הממשלה שעושה הכל כדי למצוא חן בעיני הדתיים על חשבון החילוני שממשיך להיות הפראייר, ומופלה לרעה במדינתו.

אז זה ברור שממשלה שהולכת ומשקיעה מליארדים בבטלנים פרזיטים שחלקם הם בפירוש נגד המדינה, ובמקום לשלול מהם את זכויות האזרח, עוד הולכים ומשקיעים בהם את כספי המיסים של החילוניים,
כאשר החילוניים הולכים ונאנקים תחת עול המיסים והמטלות והפרזיטים חוגגים על חשבונם.
מעמד הביניים זה שעובד הכי קשה ומפרנס את המדינה, הולך ומתמעט, והממשלה ממשיכה להשקיע בפרזיטים, במקום לתמוך בחקלאים שסובלים מגנבים ושודדים, לטפל ביוקר הבניה ובמקום לתמוך במעמד הביניים ועוד רעות חולות אחרות.

ואחר כך מתלוננים על "בריחת מוחות" מהארץ.

חד וקולע ! אכן זו הרגשתי.

למעלה