שוב זקוקה לעזרה- ארוחת צהריים לילדים

שוב זקוקה לעזרה- ארוחת צהריים לילדים

הי לכם,

פעם בכמה זמן נמאס לי מה שאני מכינה לארוחת הצהריים שלנו ואני מחפשת רעיונות חדשים.
מה לא?
קציצות, קוסקוס עם מרק, מג'דרה, סלט פסטה.
אין בבית חומרים מעובדים (טופו/ סויה על מוצריו, סייטן וכן הלאה).

תודה לרעיונאים :)
 

גםאני5

New member
כמה בררנים הילדים?

אני אוהבת מרק עשיר בתוכן כמו מינסטרונה. לא חובה לשים בו ירקות "בעייתים" כמו קישואים.
עוד מאכל אהוב ומתאים לדעתי לצהריים: בטטה גדולה או תפ"א גדול אפויים (ג'קט פטיטו). וכאן אפשר להשתולל עם מילויים, תלוי מה הם אוהבים.

פסטה הם אוהבים רק כסלט?
 
באמת מינסטרונה הם מאוד אוהבים

אבל כל כך חם שלא ממש מתחשק לי להכין....
ג'קט פוטטו לא ניסיתי מעולם.... יש רעיון/מתכון?
פסטה הם יכולים לאכול גם עם רוטב (כמובן שלא כל רוטב
)- אבל בגלל החום הזה לא נראה לי כל כך מתאים, אבל אם יש רעיון אשמח לשמוע
 

גםאני5

New member
אני שמה תפ"א גדול במיקרוגל ל5-6 דקות

אח"כ למרוח במעט שמן ולשים בתנור והתפ"א משחים ומקבל קליפה פריכה משגעת.
אצל אמא של החצי האפייה היא 50%-50% (עשר דק' מיקרו- עשר דק' בתנור), אבל שמתי לב שאצלה גם התנור וגם המיקרוגל עובדים בעוצמות על יחסית לציוד המקרטע במטבחנו הקט..
 
ניסיתי לאחרונה את זה- בטטות עם מילוי

זה המתכון והקרדיט בצידו.
אני ניסיתי רק את מילוי הטחינה ויצא מעיף! אני בטוחה שילדים יאהבו.
 

גםאני5

New member
בדיוק התלבטתי אם בטטה תתאים

הקליפה יוצאת "שרופה" ופריכה בשיטה שלה?
קשה לי לראות מהתמונה שצירפה לפוסט.
 

elin86

New member
תעשי חיפוש על פתיתים

בידיוק חיפשתי ומצאתי את השרשור הקודם שם היו כמה לינקים והרבה הצעות
 
בסוף המשכתי עם קו הפתיתים

היות ונשארו לי קצת פתיתים עם גזר ובצל מהיום, עשיתי עוד ונסגור את זה עם אנטיפסטי של כרובית ובטטה וגם חומוסים עם מלח ופלפל.
 

ladybug6

New member
כמה רעיונות..

פשטידת תירס ואטריות, אין לי מתכון אבל הייתי מבשלת אטריות חיטה קטנטנות כאלו של מרק עד שהן עיסתיות ומערבבת עם תירס ותבלינים ובצל מטוגן, מוסיפה משהו מחבר כמו קמח תפו"א או ג'ל פשתן/צ'יה ואופה. כיף לאכול את זה גם קר.

אורז עם עדשים כתומות + סלט + טחינה

אגרולז אפויים במילוי ירקות, ילדים בדר"כ אוהבים את זה. אפשר גם במילויים אחרים אם יש לך רעיונות שווים.

פיצה דקיקה עם מלא ירקות קלויים מעל ורוטב עגבניות/שמנת קשיו/פטה שקדים.

לביבות בצורה של נקניקיות מעדשים טחונות וירקות, אפשר עדשים כתומות וגזר כדי שיהיה צבע אטרקטיבי.

שניצלים מירקות, מטוגן יותר סביר שיאהבו מאשר אפוי אבל אפשר לנסות גם וגם ולראות מה עובר.. כרובית, ברוקולי וקישואים עובדים הכי טוב. אולי גם בטטה.

כדורי פלאפל שאפשר לעשות לא רק מחומוס אלא גם מעדשים וכאלה, או לנסות איזה קציצות ברוטב אדום כדי לגוון ממה שהם רגילים.

ממולאים יש סיכוי שיאהבו? קישואים/גזרים/פלפלים.

חייבת לרוץ! אם אחשוב על עוד משהו אשוב לעדכן
 

ladybug6

New member
צריך לנסות כדי להחליט אם אוהבים או לא..

וגם אם לא עפים על זה, כדאי להמשיך לנסות אחרת הם יישארו מקובעים לעד
 

Gidi Shemer

New member
אני דווקא חולק עלייך פה

לא לעולם חוסן וילדים מקובעים בגיל מסוים יכולים להיות מאד לא מקובעים שלש שנים מאוחר יותר (גם מבלי לנסות יותר מדי מכוון ההורים).

נסיון אישי שלי.
 


לגמרי הבשלה של המערכת הסנסורית.
מרקם, הסתגלות.
נכון להמשיך להציע, למצוא דרכים אפקטיביות למשוך לנסיון אבל במקביל לספק את האופציות המוכרות והבטוחות.
 
לכן אמרתי שאני ניסיתי מנסה ואנסה

אבל אם הילדה לא אוהבת עגבניות חיות אני לא אכריח אותה לאכול עגבניות חיות. ואם היא לא אוהבת קישוא אני לא אכריח אותה לאכול קישוא.
אני מציעה תמיד את הכל וזכותה לבחור מה שהיא רוצה. האוכל שאני מכינה הוא תמיד בריא (או לפחות כמעט תמיד), והילדה אוכלת טוב. זכותה שיהיו לה העדפות משלה ואני בטח לא אדרוש ממנה לאכול דברים שהיא לא אוהבת כמו שאני לא אוכל בחיים דברים שאני לא אוהבת גם אם אהיה ממש רעבה.
 
את צודקת וזה ברור

להכריח?
טעות עצומה משניאה את הכל והופכת את האוכל לכלי מלחמתי, BIG NO NO
 
למעלה