שוב חוזרת לפורום

שוב חוזרת לפורום

שלום לכולכם

לאחר שנה וחצי בה הייתי בטוחה שאמא שלי בריאה- לאחר שעברה ניתוח מורכב וסיימה טיפולי כימותרפיה והקרנות.
הסרטן חזר והפעם לריאות.
האונקולוג אמר שצריך לחדש את טיפולי הכימותרפיה אחת לשבועיים (ג'מזר+ציספלטין) היא מכירה את התרופות האלה גם את תופעות הלוואי שלהן שלא היו לה קלות.

אמא שלי בת 75 האונקולוג אמר בוודאות שכדאי לקבל את הטיפול,אבל מדובר כבר במחלה כרונית והטיפול יהיה ממושך ולתמיד.

שאלתי העיקרית האם בכלל אפשרי לעבור טיפול כזה אחת לשבועיים לתקופה כל כך ארוכה? האם לא נותנים הפסקות? האם יש כאן אנשים המקבלים טיפולים בתדירות כזאת? מה עושים????

אני פונה לכל מי שעובר טיפולים בצורה דומה,בלי תאריך יעד הנראה לעין ,איך שורדים את זה? מה אתם מציעים לי לעשות מנסיונכם?

תודה

yigalby

New member
את צריכה לדעתי להעזר בצמחים ותוספים

גם כדי למנוע תופעות לוואי,וגם כחלק מהטיפול נגד הסרטן .
יש הרבה מידע ,אלפי מחקרים וגם מטפלים ואונקולוגים שמכירים את הנושא.
ממליץ לעשות שיעורי בית ולבדוק גם את הכיוון הזה.

רפואה משלימה

מאז גילוי המחלה אמא שלי טופלה ועדיין מטופלת ברפואה משלימה טיפולי דיקור,שיאצו ונוטלת פורמולה אנטי סרטנית
כל הדברים האלה עזרו מאוד ועדיין עוזרים.

אבל אמא מאוד מתרגשת מאוד מתוחה

מה שמטריד מאוד

תופעות הלוואי של הטיפולים הכימותרפים- היא זוכרת עד כמה קשה זה היה.
שהטיפולים ימשכו לעד ואין תאריך סיום לחכות לו
היא פוחדת מאוד שהיא תסבול ויכאב לה

והיא אינה צעירה (בת 75) ורק עכשיו גופה החל להשתקם מכל מה שעברה

goldy

New member
על מה היא חושבת חוץ מ"רק הטיפולים"?

מה היא עושה חוץ מ"לחשוב על המחלה"?

goldy

New member
מה עם שינוי סדר יומה?

אני יודע שאנשים מבוגרים לא אוהבים שינויים וככל שהם יותר מבוגרים כך הם יותר 'ראש בקיר', ולמרות זאת אני ממליץ לשקול בחיוב את ההצעות הבאות:
1. "בבית שלה": מה היא עושה חוץ מ'לצפות במה שנותנים'? היא יודעת לתפעל טלפון סלולארי? היא סורגת / תופרת דוגמאות שהיא עוד לא יצרה?
2. "אוהבת לבשל": היא משתדלת ללמוד מתכונים חדשים מספרים זרים, לרבות אם היא לא יודעת אם יצליח לה?
3. "יוצאת לקנות בגדים": איתך? היא אוהבת את מה שהיא קונה? יש לה לאן ללבוש אותם?
4. מה עם חיי חברה? היא נפגשת עם בנות גילה לפעילויות כלשהן?
5. "מארחת את הנכדים": הנכדים מספרים לה מיוזמתם מה עובר עליהם ביומיום, כדי שתוכל לייעץ להם מניסיון חייה?

מתי פעם אחרונה ראית אותה שמחה / מחייכת על משהו שהיא עשתה?

חושבת על זה הרבה

היא הכי מרוצה בעולם ברגע שהיא מעניקה משהו לאחרים תמיד ניסינו לשנות את זה ולהסביר לה שהיא צריכה לחשוב גם על עצמה.
זה לא מצליח לנו וקשה לשנות אחרים בעיקר שמדובר באמא.
מחר היא מתחילה טיפול כימי

goldy

New member
זה חייב להיות משהו חומרי, או רוחני?

זה לא משנה מה אתם חושבים שנכון, זה משנה מה היא חושבת שנכון לעצמה, כי רק אימך מכירה את עצמה הכי טוב. תסמכי עליה שהיא מודעת למעשיה

ברוחניות היא יכולה לייעץ מניסיון חייה לנכדים,
וחומרי יכול להיות מתכונים שהיא מעולם לא הכינה כי לא יודעת אם יצליח לה. אולי סתם עושה לה טוב להיפגש עם אנשים אחרים.

למעלה